Tarteletter med blå ostesauce, rosenkål og røget laks
Giv dine tarteletter en opgradering, og fyld dem med en mild blå ostesauce i stedet for den traditionelle hvide sauce.
Ingredienser
Af Frantz Maurice Scott Lundby
50 g smør
½ dl mel
7 dl mælk
1 dl hvidvin
150 g blåskimmelost
salt og peber
200 g rosenkål
20 g pinjekerner
75 g pancetta
4 skiver røget laks
8 tarteletter
evt. friske krydderurter
Sådan gør du
Varm smør op i en gryde, og kom mel i. Bag en sauce op med mælk og hvidvin. Smelt den blå ost i saucen, og smag til med salt og peber.
Skær rosenkål i kvarter, og steg dem i smør på en pande med salt og peber.
Rist pinjekerner gyldne på en varm tør pande. Og steg pancetta sprødt på en tør pande. Læg det på fedtsug-ende papir.
Skær laks i stykker. Rør det sammen med rosenkål i den milde ostesauce. Lun tarteletterne, og fyld saucen heri.
Pynt med pinjekerner, pancetta og eventuelt friske krydderurter.