Thai-fiskefrikadeller med sursød agurkesalat
Ingredienser
1 agurk
½ rødløg
1 dl risvineddike
1 dl sukker
½ dl vand
1 tsk salt
1½ spsk chilisauce
400 g lyssejfilet, groft hakket
1½ tsk salt
1 æg
1 spsk mel
1 tsk citrongræs, finthakket
1 tsk rød karrypasta
1 tsk ingefær, revet
½ tsk sukker
2½ spsk Fish Sauce
4 spsk koriander, grofthakket
olie til stegning.
Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
Halvér agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver på skrå og snit ligeledes rødløget i skiver. Opvarm risvineddike, sukker og vand til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og afkøl og rør salt og chilisauce i eddikelagen. Kom agurker og løg i en skål, hæld lagen over og lad det trække minimum 45 min. og meget gerne længere.
Rør hakket lyssej sejt med salt i en skål og rør efterfølgende æg og mel i, indtil farsen er jævn. Tilsæt citrongræs, rød karry, ingefær, sukker, Fish Sauce og frisk koriander og rør farsen godt igennem. Sæt farsen i køleskabet indtil stegning. Steg dine fiskefrikadeller på en pande med olie – ca. 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte.
Servér thai fiskefrikadellerne med sur-sød agurksalat og kogte ris.