Opskrift på toscansk tomatsuppe
SPONSORERET indhold

Toscansk tomatsuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Suppen får fylde fra de hvide bønner og smag af rosmarin, tomat og parmasan.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
12. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

2 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 skiver bacon (gem resten af pakken til quichen)
1 l vand
1 dåse flåede tomater
1 bouillonterning
500 g kartofler
1 kvist rosmarin
grønne del af 1 bundt porrer (gem resten til quichen)
1 dåse hvide bønner
100 g spaghetti eller linguine
salt og sort peber
parmesan eller grana
et par stænk olivenolie

Sådan laver du toskansk tomatsuppe

1. Skær løg i strimler og hvidløget i tynde skiver. Varm en suppegryde op og kom olien i. Kom bacon i og lad det stege et par minutter før løgene kommes i. Steg løgene ved middel varme til de begynder at tage farve i kanterne. Kom hvidløg i og hæld vand, flåede tomater og bouillonterning i.

2. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen sammen med rosmarin. Skru ned for varmen, kom låg på og lad suppen simre i 30 min. Rengør imens porrerne og skær dem i skiver.

3. Skyl bønnerne i en sigte og bræk pastaen i mindre stykker. Når kartoflerne er møre kommes bønner og pasta i suppen. Kog videre, indtil pastaen næsten er al dente. Fisk baconstykkerne op og kasser dem. Kom porrerne i suppen og lad dem simre med i et par minutter.

4. Smag til sidst til med salt og peber og servér den varme suppe med revet parmesan og et stænk olie.