Valnøddelagkage med marcipan
SPONSORERET indhold

Valnøddelagkage med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker lagkage med hakkede valnødder og masser af marcipan.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Koge/Bagetid: 45 min.
Fryse-egnet uden fyld
125 g smør (blødt) + smør til formen
125 g sukker
3 æg (sammenpiskede)
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk kartoffelmel
200 g marcipan (groftrevet)
200 g valnøddekerner (hakkede)
200 g cremefraiche 38 %
Fyld:
1/2 l piskefløde (flødeskum)
1 stang vanilje
Pynt:
Flormelis og fødselsdagslys

  1. Rør smør og sukker skummende og tilsæt lidt æg ad gangen. Bland mel, bagepulver og kartoffelmel og si det i dejen. Rør sammen.
  2. Vend marcipan, valnødder og cremefraiche i dejen. Fyld i en smurt springform og bag kagen ca. 40 min. i en 175 grader varm ovn.
  3. Køl kagen og flæk den. Smag flødeskum til med vanilje og fyld det mellem bundene. Drys flormelis over, sæt lys i og servér.