Vaniljeknuder
SPONSORERET indhold

Skønne hjemmebagte vaniljeknuder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Søde bløde vaniljeboller - perfekte til en kop varm kakao!

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
21. sep. 2018 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 40 stk. | Total: 10 min

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: 10-12 min. pr. plade
200 g smør
4 dl mælk
50 g gær
1 æg
2 dl sukker
1 tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel

Vaniljecreme:
½ stang vanilje
5 dl sødmælk
25 g sukker + lidt til drys
5 æggeblommer
25 g majsstivelse

Pynt:
1 æg
perlesukker

Sådan bager du vaniljeknuder

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm det op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Pisk ægget let sammen, og kom det i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min.
  5. Si cremen over i en skål, drys med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  6. Del dejen i 2, og rul hver portion ud i en firkant på ca. 1 cm’s tykkelse. Smør vanilje-creme på halvdelen af hver firkant, og træk den anden halvdel af dejen over.

    PRØV OGSÅ: Marcipankrans

  7. Skær dejen i ca. 40 strimler, og vrid dem til knuder.
  8. Sæt knuderne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  9. Pensl knuderne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  10. Bag knuderne midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Afkøles på en bagerist. 

 

Anbefalet til dig