Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljespecier
Foto: John Bendtsen | Mette Blomsterbergs opskrift på sprøde vaniljespecier.
ALT for damerne

Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljespecier

Blomsterbergs vaniljespecier

Disse vaniljespecier har en ganske særlig betydning for Mette Blomsterberg.

Af Mette Blomsterberg 06.dec.2016 Mad

15 MIN.

Ca. 45 stk. vaniljespecier

Mette Blomsterbergs vaniljespecier

1 vaniljestang, gerne polynesisk
250 g hvedemel
200 g smør, saltet
100 g flormelis

Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljespecier

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.

 

Ælt alle ingredienser til en ensartet dej, der formes til en lang pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en time, og skær den herefter i ½ cm tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 10-12 minutter.

 

Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies

Henter...