Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat
SPONSORERET indhold

Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rester af det grønne farsbrød smager skønt koldt med salat eller på brød.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
15. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/stege/bagetid: 1½ time
Fryse-egnet
Ingredienser:
125 g rugkerner eller brune ris
250 g røde linser
1 tsk salt
1 løg (finthakket)
1 spsk olie
2 fed hvidløg (finthakket)
2 gulerødder (revne)
2 stilke bladselleri (finthakket)
1 rød peberfrugt (små tern)
75 g rosiner (eller anden tørret frugt)
1 spsk karry
4 æg
75 g nødder (hassel, valnød eller pecan) (hakket)
salt og peber
Spidskålssalat:
1 spidskål
125 g stikkelsbær (eller blommer)
1 bdt radiser
1 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
½ tsk sukker
salt og peber

  1. Skyl rugkerner/brune ris og kog dem med ½ l vand i 30 min. Skyl linserne, dryp dem af og rør dem i risene.
  2. Tilsæt salt og evt. lidt kogende vand og lad ris og linser simre møre – ca. 15 min. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Steg løgene bløde og blanke i en gryde med olie i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, grønsager, ro- siner og karry og steg det under omrøring i 5 min. Krydr med salt og peber og hæld det i en skål til afkøling.
  4. Hæld ris og linser i en sigte og lad det dryppe godt af.
  5. Pisk æggene let sammen i en stor skål og tilsæt grønsager, ris/linser og hakkede nødder. Smag til med salt og peber og fyld farsen i en smurt form (2 l). Bag den i ovnen i ca. 45 min.