Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
500 g hakket vildtkød
1 æg
1 løg (finthakket eller revet)
1 æble (finthakket eller revet)
3 spsk mel
2 dl mælk
salvie og/eller rosmarin (finthakket)
salt og peber
smør/olie til stegning
Selleribiks:
500 g skrællet knoldselleri (tern)
500 g skrællede kartofler (tern)
25 g smør
- Rør kødet med 1 tsk salt. Tilsæt æg, løg, æble, mel og mælk. Krydr med krydderurter og friskkværnet peber.
- Steg farsen som frikadeller på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
- Giv selleri- og kartoffeltern et kort opkog i kogende, letsaltet vand og hæld dem på et dørslag. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et rent viskestykke.
- Steg dem gyldne og møre på en pande med smør og krydr med salt og peber.