Vintermarmelade
SPONSORERET indhold

Vintermarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker hjemmelavet marmelade med citrusfrugter - brug appelsin, citron, klementin og lime til marmeladen og brug den på ristet brød, nybagte boller, eller som tilbehør til osten.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 1½ time
Ikke fryse-egnet
1 kg økologiske citrusfrugter (appelsin, citron, klementin, lime)
1 kg sukker

  1. Vask frugterne, læg dem i en gryde med koldt vand og en tallerken til at holde dem under vand.
  2. Giv dem et opkog og lad dem simre i 1 time under låg. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Skær dem i kvarter og fjern kernerne (gem dem).
  3. Hak frugten (med skal) i en foodprocessor og hæld det i en ren gryde. Tilsæt sukker og kernerne (i et tefilter). Kog marmeladen under jævnlig omrøring til passende konsistens (ca. 30 min.).
  4. Fjern tefiltret. Fyld marmeladen på rengjorte glas (kogt 10 min. i en gryde vand) og luk dem til med det samme.