Wienerbrødsboller med blåbær
SPONSORERET indhold

Wienerbrødsboller med blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En slags spandauer bagt af hjemmelavet wiener­brødsdej, flødeostecreme og blåbærmarmelade.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
16. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
9 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 15 min.
½ portion wienerbrødsdej - se opskrift her: Wienerkringle med remonce
75 g blåbærmarmelade
Flødeostecreme:
½ citron (økologisk)
2 spsk. sukker
100 g flødeost
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
evt. glasur

  1. Creme:
  2. Vask citronen, og riv skallen fint. Bland citronskallen med sukkeret.
  3. Pisk flødeosten cremet med citronsukker og vaniljesukker.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 36x36 cm. Del den i 9 kvadrater (ca. 12x12 cm). Læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Læg 1 stor tsk. flødeostecreme og 1 stor teskefuld marmelade midt på hvert dejstykke. Skær et snit fra hver spids ind mod fyldet, og fold hver anden snip ind mod midten. Tryk dem let til.
  6. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl wienerbrødsbollerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 min. Afkøl på en bagerist, og pynt evt. med glasur.