11 opskrifter til dine fastedage
SPONSORERET indhold

11 opskrifter til dine fastedage

Der er skåret ned for kalorierne og op for smagen i Louise Bruuns retter. Du kan faktisk spise det hele og samtidig være på fastekur.

Af: Louise Bruun Foto: Andreas Wiking
16. feb. 2015 | Mad | ALT for damerne

Faste på den lækre måde
Opskifterne stammer fra Louise Bruun og Jerk W. Langers bog "SUPER 5:2"(Gyldendal), som ud over opskifter på fastedage også giver råd til, hvordan du får en sundere og gladere krop.

Bogen er en guide til, hvordan du kan ændre dine vaner og få et sundere liv på 10 uger, og hvordan du skal spise og træne, når du ikke faster.

Louise Bruun er ernæringstepeut, personlig træner og kendt fra TV 2-programmet "En kur der dur", hvor hun og læge Jerk W. Langer testede forskellige kure på danskere, der alle sammen gerne ville tabe nogle kilo.

Hvad er 5:2?
5:2 er en betegnelse, der dækker over de to dage, du faster, og de fem dage, du spiser normalt – uden at grovæde. På fastedagene spiser du en fjerdedel af dit kaloriebehov, det vil sige cirka 500 kalorier for kvinders vedkommende (mænd må få 600 kalorier).

Kalorierne kan du fordele, som det passer dig, men du rådes til ikke at småspise dagen igennem, da pointen er, at du skal faste. På fastedagene handler det om at opnå mest mulig mæthed for færrest kalorier.

Det betyder, at du skal spise proteinrigt og holde dig til fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks (GI) – det vil sige fødevarer, der ikke får dit blodsukker til at stige for meget.

Det kunne for eksempel være en kombination af fjerkræ eller fisk uden skind sammen med grøntsager eller frugt med et lavt GI som for eksempel jordbær. De to fastedage skal ikke nødvendigvis ligge to dage i træk. Vægttabet svarer til cirka 0,5 kilo per uge.


Her får du 11 lækre opskrifter til dine fastedage

Ceviche
Denne udgave af Ceviche er frisk og lækker, både med muslinger og hvid fisk. Få opskriften her.



Kylling med gremolata
Den dejligste ret med masser af smag og duft fra de friske krydderurter. Smager af sol og sommer og giver dig tilmed en masse gode mineraler. Få opskriften her.



Bagt sej
Let og lækker sej med tomat og mynte-gremolata. Kan serveres som både forret og hovedret. Få opskriften her.



Bøfsalat
En lækker ret med saftig bøf og frisk salat med chili og avocado, som er nem og hurtig at lave. Få opskriften her.



Mellemøstlig supersalat
Frisk salat med bladselleri, krydderurter og en let dressing. Server den som tilbehør eller et hurtigt måltid for sig selv. Få opskriften her.



Tatar med brøndkarse og peberrod
En ægte fransk klassiker serveret med frisk brøndkarse, valnødder og peberrod. Et oplagt valg til en god frokost. Få opskriften her.



Kylling i Rømertopf
Med citron, jordskokker og friske krydderurter. På fastedage laver du retten uden skind. På de andre dage kan du lade skindet blive på kyllingen, hvis du for eksempel laver en hel kylling. Få opskriften her.



Gazpacho
Den klassiske spanske tomatsuppe, der findes i et væld af variationer, er altid en sikker vinder. Få opskriften her.



Omelet
Omelet med gurkemeje, svampe, tomat og salvie. Et oplagt valg til de dage, hvor madlavningen skal gå stærkt. Få opskriften her.



Marineret blomkål
Frisk marineret blomkål med edamamebønner og purløg. En ret der smager af forår. Få opskriften her.



Yogi-yellow gulerodssuppe
Velsmagende gulerodssuppe med kanel og friske krydderurter, der kan laves på en halv time. Få opskriften her.



Bagt laks
Frisk og krydret laks bagt i ovnen med hel citron, hvidløg, ingefær og gurkemeje. Få opskriften her.



PRØV OGSÅ: Sund og grøn gæstemiddag på budget

PRØV OGSÅ: 5 forførende pastaretter

PRØV OGSÅ: Sundt & nemt: 5 skønne supper