Pizzadejen har fået lidt vaniljesukker, og toppingen består af blot tre ingredienser: æble, smør og kanelsukker.
Fordi den er så simpel at pynte, er det oplagt at tage ungerne med i køkkenet. Forleden satte vi nogle venner og deres børn i sving med selv at lege pizzabagere, og det var super hyggeligt!
Der er nu noget ganske særligt over at se sin egen hjemmelavede pizza boble inde i ovnen – og især sætte tænderne i den!
10 små pizzaer
Dej:
15 g gær
3 dl vand
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1 tsk. olivenolie
500 g hvedemel (gerne pizzamel, tipo 00)
Fyld:
5 æbler
150 g smør
100 g kanelsukker
1. Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt vaniljesukker, salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt, til den er blød og elastisk.
2. Sæt dejen i køleskabet med film over. Lad dejen stå i køleskabet natten over.
3. Del dejen i 10 små kugler.
4. Rul hver kugle ud til en rund pizza (ca. 20 cm i diameter). Dejen skal være så tynd som overhovedet muligt.
Fyld:
5. Vask æblerne og stik kernehusene ud med en kernehusudstikker. Skær æblerne i papirtynde skiver med et mandolinjern (det er uundværligt, da resultatet ikke bliver nær så godt med halvtykke stykker æble) og fordel dem i ét lag på pizzaerne. Fordél små smørklatter på pizzaerne og drys med kanelsukker.
6. Sæt pizzaerne i ovnen ved 225 grader (2 ad gangen) i ca. 8 min., til de er gyldne, sprøde og med karamelliseret kanelsukker på toppen. Servér straks.
Tip: Hvis du ikke har fået sat dejen i køleskabet aftenen før bagning, kan du lave dejen med 25 g gær og lunkent vand. Lad den hæve 1 times tid, inden du går til punkt 3.