Æblepizza fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Æblepizza

En pizza behøver ikke altid være med tomatsovs, ost, skinke og ananas. Her har jeg lavet en dessertpizza, som helt sikkert bliver et hit hos både børn og voksne.

Foto: Runa Pihlmann/Runa Pihlmann
27. jan. 2014 | Mad | Hjemmet

Pizzadejen har fået lidt vaniljesukker, og toppingen består af blot tre ingredienser: æble, smør og kanelsukker.

Fordi den er så simpel at pynte, er det oplagt at tage ungerne med i køkkenet. Forleden satte vi nogle venner og deres børn i sving med selv at lege pizzabagere, og det var super hyggeligt!

Der er nu noget ganske særligt over at se sin egen hjemmelavede pizza boble inde i ovnen – og især sætte tænderne i den!

10 små pizzaer

Dej:

15 g gær

3 dl vand

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

500 g hvedemel (gerne pizzamel, tipo 00)

Fyld:

5 æbler

150 g smør

100 g kanelsukker

1. Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt vaniljesukker, salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt, til den er blød og elastisk.

2. Sæt dejen i køleskabet med film over. Lad dejen stå i køleskabet natten over.

3. Del dejen i 10 små kugler.

4. Rul hver kugle ud til en rund pizza (ca. 20 cm i diameter). Dejen skal være så tynd som overhovedet muligt.

Fyld:

5. Vask æblerne og stik kernehusene ud med en kernehusudstikker. Skær æblerne i papirtynde skiver med et mandolinjern (det er uundværligt, da resultatet ikke bliver nær så godt med halvtykke stykker æble) og fordel dem i ét lag på pizzaerne. Fordél små smørklatter på pizzaerne og drys med kanelsukker.

6. Sæt pizzaerne i ovnen ved 225 grader (2 ad gangen) i ca. 8 min., til de er gyldne, sprøde og med karamelliseret kanelsukker på toppen. Servér straks.

 

Tip: Hvis du ikke har fået sat dejen i køleskabet aftenen før bagning, kan du lave dejen med 25 g gær og lunkent vand. Lad den hæve 1 times tid, inden du går til punkt 3.