Her er 10 is-oplevelser, du ikke må snyde dig selv for
SPONSORERET indhold

Stor guide: Her er 10 is-oplevelser, du ikke må snyde dig selv for

Hvis du trænger til noget variation fra den traditionelle flødeis i kugler med guf, har vi her samlet 10 steder, hvor du kan få en helt særlig is-oplevelse i København og Aarhus.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Emilie Luna Rasmussen
21. jul. 2020 | Mad | ALT.dk

København

image00003.jpeg

Banana

Bananer, der er for grimme til at blive solgt i supermarkederne, er hovedingrediensen i isen hos Banana. Bananerne mixes med havremælk, dadler og vanilje, og så skal du ellers bare beslutte, hvilke toppings, der skal pryde din is. Snyd ikke dig selv for karamelsaucen, der er vegansk og lavet af kokos. Yum!       

image00002.jpeg

Andersen & Maillard 

Kaffe og croissanter er altid en god idé! Men nu har Andersen og Maillard lavet en sommervenlig udgave af vores yndlingsmakkerpar bestående af en halv croissant fra eget bageri fyldt op med hjemmelavet espresso-is, der er lavet af overskydende mælkerester rørt op med brasiliansk espresso. Pas på – den er stærkt vanedannende!    

Nicecream

Hos NiceCream er isen vegansk, og alle ingredienserne er økologiske og fairtrade, fordi virksomheden har en vision om at skabe en bevægelse mod en mere bæredygtig planet. Det betaler du for, da det ikke ligefrem er to kugler is for en slik, men det er hver en krone værd! Nogle af varianterne har lidt Ben & Jerry’s vibes, og hvem elsker ikke det? Vi gør i hvert fald!  

image00002.jpeg

Louise Roe Gallery

Lad dig ikke skræmme af farven, for isen hos Louise Roe Gallery smager virkelig lækkert. Den er baseret på Hansens vaniljesoftice, som blandes op med henholdsvis kul, der giver den sorte farve og matcha, hvorefter den dekoreres med valgfrie toppings og serveres i en kul-vaffel.

Coffee Collective 

Hvis valget mellem is og kaffe er for stor en beslutning, skal du bestille en Coffee Softice Affogato hos Coffee Collective. Her får du et espressoshot on the side sammen med dit isbæger, som du så kan hælde over, så det bliver en affogato. Den varme kaffe får isen til at smelten på den der helt perfekte måde. 

Hija de Sanchez 

Få en lille bid af Noma hos Hija de Sanchez, hvor den tidligere dessertkok på den verdensberømte restaurant, Sanchez, giver dig en isoplevelse lidt udover det sædvanlige. Hans signaturis Avokado-paleta består af avokado og cajeta, en form for karamel, og så har den fået et drys med frysetørret hindbær.  

Istid .jpeg

Istid

Hos Istid bliver der eksperimenteret med nitrogen, når de laver deres økologiske og veganske is og friske sorbeter af sæsonens frugt og bær. Som prikken over i’et får du en hjemmelavet topping på, der matcher din is.

Munchies 

Appetitten må ikke fejle noget, når du slår et smut forbi Munchies på Christianshavn, der serverer et helt hovedmåltid (for to) bestående af en bubble-vaffel fyldt med is. Hvis det ikke er en is-oplevelse i sig selv, så ved vi snart ikke.

Pssst! En frisk sorbet til den søde vaffel er en skøn kombination. 

Aarhusimage00001.jpeg

Social Foodies

Når du træder ind i Social Foodies i Århus, får du en helt ekstraordinær service, der er en oplevelse i sig selv. Her er det ikke kun dine smagsløg, der bliver forkælet, du støtter også et projekt med dit køb - f.eks. Charles i Uganda, der leverer den mest delikate vanilje, der får englene til at synge.

Social Foodies er ikke bange for at kombinere ingredienser på kryds og tværs, og så er det deres famøse guf fra flødebollerne, der topper din is. 

Pssst! De har heldigvis også butikker i København.

Popsicle 

Popsicle på Aarhus Street Food har givet ispinden et comeback, og selvom de er en anelse mere pebrede i prisen end dem, du kender fra køledisken i supermarkedet, så er de hver en krone værd.  Saltkaramel med popcorn eller lakrids med salte fisk? Vi tager en af hver, tak!