Key lime-tærte fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Key lime-tærte

Sødt og syrligt i skøn forening!

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
11. aug. 2014 | Mad | Hjemmet

Allerede fra morgenstunden svitsede solen ubarmhjertigt uden for vinduerne. Så en tung chokoladekage var ikke just førstevalg til eftermiddagskaffen. I stedet besluttede jeg mig for at lave noget friskt og sprødt og faldt så over denne limetærte.

Den findes i mange varianter med en bund lavet af enten kiks eller bastogne og med flødeskum eller marengs på toppen. Min udgave er med kiks og masser af vaniljemarengs, som jeg næsten ikke kan få nok af.

Tærten blev serveret i gården under parasollen sammen med vores kære overboere, som rent faktisk har været i Florida og smagt originaludgaven af ”Key lime pie”, som den kaldes over there. Den bestod heldigvis, og der var ikke så meget som en krumme tilbage, så det er bestemt ikke sidste gang, der kommer lime-tærte på bordet. Og mon ikke, den også er et hit resten af året…

1 tærte, ca. 8 personer

Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.

Bagetid: 35 min.

Køletid: 1 time (eller natten over)

Bund:

250 g digestivekiks (eller bastognekiks) 

100 g smør

1 spsk. sukker

Fyld:

4 store æggeblommer

1 spsk. limeskal (økologisk) 

1 ds. kondenseret mælk (fås hos velassorterede supermarkeder) 

1 dl limesaft (ca. 6 limefrugter) 

Marengs:

½ vaniljestang

150 g sukker

3 æggehvider

Pynt:

limeskal

 

 

Bund:
1. Blend kiksene kort – de skal findeles, men ikke pulveriseres. Tilsæt smeltet smør, og miks det sammen med en gaffel til ensartet konsistens.

2. Hæld blandingen i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter eller en firkantet på 35 x 11 cm) drysset med sukker, og tryk den jævnt ud på bunden og op ad siderne.

3. Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min., til den har fået lidt farve. Afkøl på en rist. Skru ovnen ned til 150 grader, og sæt risten på anden nederste ovnribbe.
 

Fyld:
4. Skil æggeblommerne fra hviderne (gem 3 af dem til marengs), og kom blommerne i en røreskål. Pisk blommer og fintrevet limeskal sammen. Tilsæt kondenseret mælk, og pisk godt. Hæld langsomt limesaft i under piskning.

5. Hæld fyldet i den forbagte bund.

6. Bag tærten i ca. 20 min. Tærten skal være nogenlunde fast i midten. Afkøl på en rist, og sæt den i køleskabet i 1 times tid eller natten over.
 

Marengs:
7. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

8. Pisk æggehviderne skummende med en håndmixer. Tilsæt løbende sukkeret, til hviderne begynder at stivne. Tilsæt vaniljesukker, og pisk æggehviderne helt stive. Det tager ca. 10 min.

9. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på tærten. Du kan også fordele marengsen på tærten med en dejskraber, og lave små toppe med enden af en teske. Drys fintrevet limeskal over. Hvis du ønsker marengsen bagt, kan du sætte den under ovngrillen i et par min. eller brænde den med en lille gasbrænder.
 

Tip: For at få mest muligt saft ud af limefrugterne, er det en god idé at rulle dem lidt på bordet med fast hånd, inden du skærer dem over og presser dem.
Tip: I stedet for marengs kan du pynte tærten med flødeskum.