Kyllingedeller med citrongræs fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kyllingedeller med citrongræs

Hver pande – sine deller! Den traditionelle svinedelle holder altid, men en skarp konkurrent til den elskede klassiker er disse kyllingefrikadeller.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
30. sep. 2013 | Mad | Hjemmet

Udfordringen med kyllingefars er at få det til at smage af noget, og da jeg elsker det asiatiske køkken, har jeg valgt at spække dem med bl.a. citrongræs, limeblade og kokosmælk, som alle er super gode smagsgivere.

Så på med forklædet, varm panden op og vær parat til at give dine svinedeller kamp til stregen!

2-3 personer

250 g hakket kylling

salt og peber

2 spsk. citrongræs

2 forårsløg

1 rød peber

½ frisk rød chili

2 kaffir-limeblade

1 dl rasp (gerne pankorasp) 

1 æg

2 dl kokosmælk

olie til stegning

1. Rør kødet med salt og peber.

2. Kom citrongræs, forårsløg, peberfrugt og chili i en blender og hak det fint. Bland det med farsen.

3. Tilsæt smuldrede limeblade, rasp, æg og kokosmælk og lad farsen hvile i køleskabet i en halv times tid.

4. Form farsen til små frikadeller og steg dem på en pande i ca. 5 min. på hver side.

Tip: Pankorasp er små, sprøde flager, der ofte bruges i det asiatiske køkken. De fås da også i asiatiske supermarkeder og i større velassorterede supermarkeder.