Tarteletter med kylling, asparges og edamamebønner fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Tarteletter med kylling, asparges og edamamebønner

Ægte mormormad i moderne udgave

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
05. maj. 2014 | Mad | Hjemmet

Tarteletter var det store tilløbsstykke for os børnebørn, når vi mødtes hos min salige mormor. Ja, vi havde endda konkurrencer om, hvem der kunne spise flest af hendes formidable tarteletter. Det endte altid med, at min fætter vandt, og at vi alle sammen lå rundt omkring i stuen og slog mave efter ædegildet.

Min mormors tarteletter var de samme år ud og år ind: kylling med asparges,  grønærter og gulerødder. Og ve den, der blot overvejede at ændre på det!

Så nu forsøger jeg at skabe samme tartelet-tradition herhjemme. Nemlig med disse tarteletter med revet kylling, asparges og edamamebønner. Jeg elsker blandingen af den sprøde skal og det cremede fyld med grøntsager, der stadig har bid. Uhm!

4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Stege-/kogetid: 15 min.

Fyldet er fryseegnet

8 tarteletter

250 g kyllingefileter

½ spsk. salt

Krydderurtebundt:

f.eks. timian, persille og laurbærblad

1½ spsk. flydende hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)

1 bundt grønne asparges (300 g) 

1 dl edamamebønner (fra frost, optøede) 

25 g smør

3 forårsløg

1 dl fløde (9%) 

1 spsk. majsstivelse (Maizena) 

1 spsk. citronsaft

salt og peber

Drys: dildduske eller persille

 

1. Kog kyllingefileterne i ½ l vand med salt, krydderurtebundt og bouillon i ca. 20 min., til kødet er helt mørt.

2. Si bouillonen over i en skål, og kassér krydderurtebundtet.

3. Riv kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler.

4. Vask aspargesene, bræk den nederste, træede ende af, og skær aspargeserne i små stykker.

5. Smelt smørret i en gryde, kom fintsnittede forårsløg i, og steg kort, uden at løgene tager farve. Tilsæt 3 dl af bouillonen (kogevandet fra kyllingekødet), og giv det et opkog.

5. Bland fløde med majsstivelse, og kom det i gryden. Lad det koge i et par min. til sovsen bliver tyk og cremet. Tilsæt aspargesstykker, kyllingekød og edamamebønner, og varm det hele godt igennem. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft.

6. Fordél fyldet i tarteletterne, og pynt med dildduske eller hakket persille. Servér straks.