Ugens klassiker: Benløse fugle
SPONSORERET indhold

Ugens klassiker: Benløse fugle

Benløse fugle er en skive kød, gerne oksekød, som rulles om et fyld og steges i en gryde med væde.

04. apr. 2013 | Mad | Hjemmet

Benløse fugle er en skive kød, gerne oksekød, som rulles om et fyld og steges i en gryde med væde. „Fuglene“ regnes for en af de gode danske klassikere, men som mange andre retter kendes rullerne allerede omkring 1600-tallet i hele Europa. I Frankrig hedder retten „oiseau sans tête“ (fugl uden hoved), i Italien kalder de fyldte ruller for „involtini“. Er de f.eks. med skinkefyld, hedder de „involtini al prosciutto“. Bruger man kalvekød og fyld af persille, skifter retten navn til „forlorne kyllinger“. Se opskriften længere nede på siden.

Benløse fugle – årgang 1939


(fra kogebogen „Mad og kvadrater“)

Gnid skiver af okseinderlår på den ene side med margarine og drys skiverne med salt, peber og en anelse sukker. Kom et lille stykke røget spæk, lidt hakket persille og en skive gulerod på hver, og rul sammen herom og hæft dem med en tændstik. Brun fuglene i margarine og hæld kogende vand ved. Lad dem småstege i 45 minutter.

Benløse fugle

Benløse fugle