10 gode sommertip, du ikke kan undvære

10 gode sommertip, du ikke kan undvære

UNDGÅ AT BLIVE SKOLDET
Har du en skandinavisk hud, er du sandsynligvis en hudtype 1 eller 2 (de lyseste af slagsen), hvilket vil sige, at du skal bruge rigeligt med solcreme i en høj faktor for at undgå at blive skoldet. Du kan også hjælpe din hud godt på vej med et kosttilskud, der forbereder huden på solens stråler og sikrer en mere ensartet pigmentering. For at få størst udbytte af pillerne, skal du begynde med at tage dem allerede fire uger før planlagt sommerferie.

Sun Vitamins, 30 stk, Yves Rocher, 116 kr.

LÆS OGSÅ: Få smuk sommerglød med de bedste selvbrunere

KULØRT TILBEHØR
Er du allerede glad for de små, tynde elastikker, der sikrer, at din hestehale sidder, hvor den skal, kan du glæde dig over, at elastikkerne nu også fås i to sommerglade farver - nemlig neongrøn og pink. Et sjovere alternativ til de mere "usynlige" varianter i gennemsigtig, brun og sort, der har været populære de sidste par år.

Hair Bands, Lyxo, 29 kr.

LÆS OGSÅ: Få lækkert sommerhår med disse produkter

SOLSIKKER FOUNDATION
Viser du dig helst ikke uden makeup, selvom det er sommer, så er Vichys solbeskyttende foundation måske noget for dig. Ud over at give en effektiv og vandafvisende dækning, beskytter den cremede foundation med faktor 30, hvilket er perfekt, hvis du vil undgå at få sol i ansigtet.

Capital Soleil Compact Foundation SPF 30, Vichy, 195 kr.

SOL MED MÅDE

Når UV-indekset er over 3, hvilket du dagligt kan tjekke på DMI.dk, bør du følge de fire solråd fra Kræftens Bekæmpelse for at undgå solskoldning - og på sigt forebygge hudkræft:
· SIESTA - hold en pause fra solen mellem kl. 12-15.
· SOLHAT - undgå at blive skoldet ved at bære hat og let tøj midt på dagen.
· SOLCREME - brug altid rigeligt med faktor 15 (i Danmark) og husk, at du aldrig må ligge og stege i solen. Er du længere sydpå anbefales minimum faktor 30.
· SLUK SOLARIET - de kunstige stråler øger markant risikoen for kræft i huden, og jo yngre du er - desto mere udsat er du.

Har du lys hud som Grace Kelly, bør du holde dig i skyggen mellem kl. 12-15.

BAKTERIEFRI
Fremmede bakterier kan nemt ødelægge din sommerferie, så hav en alko-gel ved hånden, hvis du skal på eventyr i udlandet. Udover desinficerende alkohol indeholder The Body Shops Sanitizer fugtgivende glycerin og absint, der virker rensende og opfriskende på huden.

Absinthe Purifying Hand Gel, 60 ml, The Body Shop, 30 kr.

SKRUB HUDEN
Brug to minutter en gang om ugen på at skrubbe hele din krop med en body scrub og mærk, hvor blød og glat din hud føles bagefter. De nye body scrubs fra & Other Stories er både effektive og drøje i brug og som et ekstra plus, svier de ikke efter en barbering, da scrubben er baseret på sukker fremfor salt.

Body Scrub 'Moroccan Tea', 250 ml, & Other Stories, 69 kr.

DIN EGEN FODTERAPEUT
Det er nærmest umuligt at holde fødderne fine og bløde uden daglig servicering, så gør det nemt for dig selv, og prøv den engelske fodspecialist Margaret Dabbs' tørolie, der sprayes på fødderne og masseres ind. Ved gentagen brug bearbejder olien både tørre fodsåler og sprukne hæle, så du kan bruge din tid på mere livsnødvendige opgaver.

Intensive Treatment Foot Oil, 100 ml, Margaret Dabbs, 185 kr.

SOS TIL SOLSKADER
Selvom vi smører os med rigelig solcreme, kan huden alligevel godt få for meget sol, hvilket man jo typisk først opdager, når det er for sent. I sådanne tilfælde er en after sun helt uundværlig til at lindre den ømme hud som f.eks. Dermalogicas After Sun Repair, som er en kølende balsam, der hjælper huden med at reparere sig selv efter en solskoldning.

After Sun Repair, 100 ml, Dermalogica, 250 kr.

VANDFAST
Vandfast mascara er ikke ligefrem til at dykke i havet med, men den kan være yderst velegnet til varme sommerdage, hvor huden sveder meget. Hvor almindelig mascara nemt kan tvære, når ansigtet bliver fugtigt, så sidder den vandfaste mascara, som den skal. Husk dog, at den kræver en oliebaseret makeupfjerner, når den skal af igen. Er du til fyldige vipper, så prøv Estée Lauders nye Sumptuous Extreme, der giver vipper, der ikke er til at overse.

Sumptuous Extreme Waterproof Mascara, Estée Lauder, 290 kr.

Det behøver hverken være dyrt eller avanceret at blive klar til sommeren. ALT for damernes skønhedsredaktør Marie Brodersen giver dig her 10 tip, der bringer dig sikkert og skønt gennem de varme måneder.

LÆS OGSÅ: Se de 6 bedste BB-cremer

LÆS OGSÅ hos Eurowoman: Skønhedsredaktøren anbefaler - Rihannas røde læbestift

SKÅNSOM HÅRFJERNING
Vil du undgå irriteret hud efter hårfjerning, så allier dig med en god barbercreme, der blødgør hårene og beskytter huden mod skraberens skarpe klinge. Eos' Shave Cream er baseret på naturlige olier, havre og sheasmør, der virker beroligende og fugtgivende på din hud og så skummer cremen ikke, hvilket gør den velegnet til både våd og tør barbering.

Bliver din hud let irriteret, så skrab altid i en barberskum.

Shave Cream, 207 ml, Eos, 99 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Hårfjerning

610x200_woordy_knap2.jpeg