Inspirerende Instagramprofiler
Foto: Instagram Det lolly-pop-agtige æstetiske univers præger smykkefirmaet APIIM PALAIS' Instagramprofil.

Inspirerende Instagramprofiler

11 originale Instagramprofiler, der giver inspiration til din egen

Folk får de mest geniale ideer.

Instagram er en guldgrube af billeder fra verden, vi lever i - her kan du møde den 87-årige, der får unge menneskers liv til at virke knastørt, selvportrætter i New Yorks gader, et landskab af sølv film-negativer fra Beijing og meget mere.

Vi har samlet 11 profiler fra det sociale medie, som personerne bag har gjort til nogle særligt inspirerende, anderledes og ganske smukke sider at tjekke ud.

Nogle har relativt få følge, andre har flere millioner, og siderne er nævnt i helt vilkårlig rækkefølge.1. Murad Osmann
På billederne ser man en kvinde, der rækker hånden bagud og holder fast i Murad Osmanns; manden bag profilen Muradosmann. Kvinden er Nataly Zakharova, hans kæreste, og deres rejser rundt i verden ser så eventyrlige og romantiske ud, at det kan være svært at tro, at det er virkeligt. Men det er det, siger Osmann, omend han bruger noget tid i Photoshop, før billederne bliver lagt op.

2. Katrin KoenningBillederne af den tyskfødte men australsk bosatte fotograf er både monotome, ensartede og rolige i deres sort-hvide eller meget milde farver. Det gør dem på én gang meget saglige at se på, men de taler også til følelserne, melankoli og refleksion. Hele profilen er en stemning, men hver især giver både billeder og de små videoklip også fotografiske oplevelser.

3. Thomas Sauvin - Beijing Silvermine

★ 北 ☆ 京 ★ 银 ☆ 矿 ★

Et billede slået op af ★ Beijing Silvermine ☆ 北京银矿 ★ (@beijing_silvermine) den 5. Maj 2015 kl. 6:26 PDT
En halv million negativer reddet fra en gammel fabrik i udkanten af Beijing. Det er, hvad thomas_sauvin har indsamlet og er i gang med at fremkalde – og løbende viser frem på profilen. "Ideen er, at sølvindholdet af negativerne har større værdi end "minderne" eller livene på dem," siger han. Negativerne siger noget om en hel kultur.

4. Javier Perez - Cintascotch

Pencil shavings tree #tree

Et billede slået op af Javier Pérez (@cintascotch) den 15. Jul 2015 kl. 6:19 PDT
Ganske almindelige ting bliver til fantastiske historier, når Javier Perez på Cintascotch bruger sin streg til at forme et helt lille eventyr i hvert billede.

5. Thomas Prior

China is cool

Et billede slået op af Thomas Prior (@thomas_prior) den 10. Aug 2015 kl. 2:35 PDT
Hvad godt fotografi og æstetik er, det er selvfølgelig en smagssag. Men... de her billeder er altså bare flotte.

6. Philip Aldrup - Uebersee21

#Guilin #China

Et billede slået op af Philipp Aldrup. Fotografie (@uebersee21) den 23. Aug 2015 kl. 12:30 PDT
Med ordene "det er en strøm af ubevidsthed," beskriver Philip Aldrup sin profil. Billederne hænger opslag for opslag sammen i en lang fortælling, hvor mennesker, bjerge og farver ligger i lag, så man ikke altid er helt sikker på, hvad man ser. Og alligevel virker det hele som taget ud fra virkeligheden. Du snyder dig selv, hvis du ikke tjekker hele profilen ud.

7. Strangerselfieproject

Selfie with a Stranger. #strangerselfieproject #selfie #brooklyn #sunsetporn

Et billede slået op af @strangerselfieproject den 30. Jul 2015 kl. 5:59 PDT
Der er ingen selfiestang over det her. Manden bag billederne kan altid ses som en skygge eller en refleksion, hvor der er en fremmed, der også toner frem på billedet – som regel fanget i sin egen verden, på vej i toget, siddende på en restaurant, i en stor gruppe eller lignende. Og det virker til selfie-fotografen aldrig interagerer eller bliver opdaget, når han tager billederne.

8. Reignpalaisapiim

Sweet Love Notes #3 Dear Love, “As you....Stare....into...I mean PAST.. my green eyes, to my heart chakra, giving life, nourishment to this green light as it grows like the green trees on this green earth. You can do so much with that.... ..meditative stare . You water me with clarity...the energy flows from your eyes and pours into my spirit endlessly..over and over again..increasing its impact as the times goes by..and when my heart is filled for that moment and I just cant take it ...Like when I ..uhh… Like the ultimate climax overtakes a woman.....I sigh deep, as deep as you are in ....my spirit . Sea deep as you watered me...I release it all to earth and look away....”-Love Always :* Reign APIIM All Power Is In Me® Captured by: Mirza Babic @theprinceofpeace @thebigpictur #candy#palace#love#sweet#desert#cake#pink#clouds#indulge#fun#colors#healing#crystal#jewelry#unique#photography#thebigpictur#apiimpalace#apiim#allpowerisinme#reignapiim#palaisapiim.com

Et billede slået op af APIIM PALACE (@reignpalaisapiim) den 25. Aug 2015 kl. 6:08 PDT
Vanvittigt gennemført, farverig, drømmende, lolly-pop-agtig, æstetisk, humoristisk og syret hjerne, man kommer ind i med smykkefirmaet APIIM PALAIS' dagligt opdaterede billedverden.

9. Klara Lilja

Old friend 🍎🍑🍌🍠🍐

Et billede slået op af @klara_lilja den 8. Aug 2015 kl. 12:57 PDT
Hun er dansk, går på Kunstakademiet, underfundig, lidt underlig på sin profil. Hendes billeder er på én gang barnagtige, drillende og voksne, gennemtænkte og seriøse i den måde, de i de seneste mange opslag følger en form for sti, der guider den, der ser hendes profil, forbi forstørrede emojiferskner, grafiske skitser, portrætter og keramik.

10. Mydaywithleo

part 6 #mydaywithcomedianstellingjokestorappers with @clairegeist 💓

Et billede slået op af joel strong (@mydaywithleo) den 28. Jul 2015 kl. 10:50 PDT
Det begyndte med, at Joel Strong havde billeder af Leonardo DiCaprio med rundt i New York – klippet ud i store stykker pap. I dag sætter han alle mulige kendte ind klumper af turister, som ansigter på mænd i metroen og foran pigen, der lige er ved at tage en selfie.

11. Baddiewinkel

selfieee!!

Et billede slået op af @baddiewinkle den 13. Aug 2015 kl. 2:31 PDT
"Stealing your man since 1928" - vi slutter af med Instagramprofilen Baddiewinkel, der skildrer en 87-årig kvindes liv. Den må i den grad få de fleste unge mennesker til at føle, at deres liv er knastørt.

LÆS OGSÅ: Kan du se, hvorfor denne forside bliver hyldet på sociale medier?

LÆS OGSÅ: Sådan scorer du job via de sociale medier

LÆS OGSÅ: 7 dage uden sociale medier: "Jeg føler mig amputeret som bare pokker"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur