Dét skal du lave, i stedet for at se tv
Foto: GIRLS Er du en sofarkartoffel? Så har vi nogle alternativer til dig.

Dét skal du lave, i stedet for at se tv

11 ting, du skal lave i aften i stedet for at se tv

Begyndelsen på det nye år byder vanen tro på en masse sæsonpremierer på de serier, vi har gået og ventet utålmodigt på hele vinteren. Tv-serien 'Girls' er netop vendt tilbage og kan streames på HBO Nordic hver mandag. Og til februar smider Netflix deres sædvanlige bingewatching bombe.

Men det kan tage overhånd med alle de mange fristende tv-serier, skal vi være de første til at indrømme. Derfor får du her 11 bud på, hvad du kan foretage dig udover at se uendeligt meget fjernsyn.Lyt til podcasts
 

Podcastbølgen er over os. Det blev især manifesteret sidste år, da den nye podcast 'Serial' slog alle podcastrekorder og blev den mest lyttede podcast nogensinde. Podcasts er i øvrigt yderst godt selskab til en lang gåtur, eller som krymmel på den kedelige rengøring eller sokkesortering.

Hvis du allerede har lyttet til Serial, har vi 10 andre gode podcasts til dig her  

_______________

Læs bøger

Det er fantastisk læsevejr, og det behøver altså ikke at være kedeligt at læse. En af de sjoveste nye bøger er bogen Yes Please af Amy Poehler, fra tv-serien Parks and Recreation og SNL. I bogen fortæller hun om alle sine livserfaringer og livskiksetheder. Hvis du mangler inspiration til andre bøger af kvindelige komikere og skuespillere, så har vi forelsket os i 5 andre ubehøvlede og inspirerende bøger, du bør læse. Kig her.

_______________

Hør vinylplader

Drop Spotify og iTunes-biblioteket og sæt istedet en god og knitrende vinylplade på. En undersøgelse,  foretaget af Nielsen SoundScan data viser, at der sidste år alene i USA blev købt 9,2 millioner vinylplader, så noget tyder på at den gode gamle plade, ikke er på vej ud endnu.

_______________

Bag kreative hindbærsnitter

Vi har kigget i vores trend-spåkugle, og vi fornemmer, at hindbærsnitten får sit helt store gennembrud i år. Så kast dig over de lækre snitter, og tag dem med på studiet eller arbejdspladsen. Så er du garanteret heltepoint resten af året.

Danmarks sødeste blogger Anne au Chocolat har taget den klassiske hindbærsnitte til nye højder, med sin rabarbersnitte. Se opskriften her og bon appetit! 

_______________

Skriv den roman, én gang for alle!

Tv er muligvis en af de største grunde til, at vi ikke allesammen allerede har udgivet vores selvbiografi eller vores gribende roman. Men sluk det tv, og sæt dig ved tastaturet. Det kan være, at 2015 bliver året, hvor du vipper Jussi Adler-Olsen af bestseller-pinden med din banebrydende debutbog.

Hvis motivationen mangler, så læs bogen 'Working On My Novel' af Cory Arcangel. I sin bog, har han samlet en masse tweets fra folk, der "arbejder på deres roman", men måske også laver en del overspringshandlinger på Twitter imens._______________

Øv dig på dine catwalk skills

Du har efterhånden set 'Americas Next Top Model' i et årti, så det er bare med at samle al den visdom, Tyra Banks har givet dig. Gå igang med at øve dig på den perfekte, selvsikre catwalk-signatur: ret ryggen, skyd brystet frem, sæt en bog på hovedet og sæt igang! 
_______________

Spil 'Cards against humanity'

'Cards Against Humanity' er et fantastisk spil for dårlige mennesker. Kortspillet med den sorte og ondskabsfulde humor er blevet et hit. Det går ganske enkelt ud på at komme med det ondeste og sjoveste svar på et spørgsmål. Det er dybt akavet at spille med sin familie, men det er den perfekte aktivitet, hvis man blander en god gruppe venner og et par flasker rødvin ind i det.

Her kan du se, hvordan det gik, da tre skuespillere fra den berømte tv-serie 'Downton Abbey', blev bedt om at spille Cards Against Humanity:_______________

Vand planterne

Den basilikum plante passer ikke sig selv, så tag en runde med Evian-flasken og få genoplivet dine deprimerende og udtørrede planter.

_______________

Strik

Strikning er en slags fingeryoga og meditation, som vi alt for længe har overladt til bedstemødrene. I år skal vi igang med at strikke sweatere til katten og lidt for korte halstørklæder til folk, vi holder af. Bemærk, at der også kan strikkes sweatre til ponyer:_______________

Lær alt muligt igennem Youtube tutorials

Hvis du ikke kan strikke, lave en fransk fletning eller koge et æg, så gå til Youtube og øv dig. Det er næsten ligesom at se tv, men du lærer noget imens. Du kan for eksempel lære at strikke:

:

_______________

Opret en Pinterest-profil 

Mange af de foreslag, vi er kommet med, kan virke overvældende. Hvis du hverken gider at lave dit eget tøj, lære at strikke, give førstehjælp til planterne eller at bage, så fortvivl ej!

Det sociale medie Pinterest er stedet, hvor du kan kigge på andre folks interesser. Det gælder alt fra indretning, bagning, madlavning, plantepasning, modefavoritter, designinspiration, yndlingstapetkunstnere og alt muligt andet. Pinterest er genialt fordi, det er et godt sted, at hente visuel inspiration til hverdagen. Også selvom du ikke selv får gjort dit liv super pinterestlækkert i praksis.

Man har vel lov at drømme?LÆS OGSÅ: Mød Lena Dunham fra tv-serien Girls

 

LÆS OGSÅ:15 it-girl sangerinder, du skal kopiere stilen fra i 2015


LÆS OGSÅ:Woody Allen skal skrive og instruere tv-serie


Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur