Stream gratis film
'Adéles to liv' er den mest sete film på Filmstriben.dk

Film, du skal se på filmstriben.dk

Her kan du streame de film, du ikke fangede i biografen - gratis

Der er efterhånden mange streamingtjenester, som underholder dig for et fast beløb om måneden. Vi knuselsker Netflix og sværger til mange af HBO's helt geniale serier, men på Filmstriben.dk er det ganske gratis at blive underholdt.

Filmstriben.dk er de kommunale bibliotekers filmtilbud og af den grund er det helt og aldeles kvit og frit - du skal bare oprettes som låner. Tjenesten samler de mest prisbelønnede og anmelderroste film, og giver dig en gylden chance for at se de film, du ikke fangede i biografen eller klassikerne, der altid er værd at gense.

Du kan streame tre film om måneden, så brug dine klip vel. Er du i vildrede, kan du tjekke listen her med 15 film af vidt forskellige genrer, men med himmelhøj kvalitet.

1. American hustle, 2013

'American Hustle' er en komedie, der forgår i sluthalvfjerdserne og startfirserne, med alt hvad det indebærer af skovsnegls på overlæben og stort Abba-hår. Filmen blev belønnet for sin æststetik og blev nomineret til en Oscar for bedste kostumedesign i år.

I 'American Hutsle' følger vi svindlerparret Irving og Sydney, spillet af Amy Adams og Christian Bale, som tjener penge på at låne penge ud, som de aldrig udbetaler til deres kundegruppe, som består af pressede lånetagere. Filmens højdepunkt er Jennifer Lawrence, der spiller den hysteriske ekskone til Christian Bale og Bradley Cooper, som spiller FBI-agenten Richie DiMaso, der forsøger at stoppe Irving og Sydneys blændende hustlerkarriere.

Hvis du er J-Law fan, så er denne film nok en af hendes bedste skuespilspræstationer. Her er en scene, der beviser det:

'American Hustle' trailer:

2. The Place Beyond the Pines, 2013
Ryyyyyyaaaaan Gosling!! Vi vil bare gerne se ham se stærk og følsom ud, som han gjorde i ’Drive’. Og ’The Place Beyond The pines’er filmen, der opfylder det krav.

Ryan Gosling spiller motorcykelartisten og bankrøveren Luke, (forestil dig, at Dylan fra Beverly Hills har fået sin egen film), der forsøger at gøre det rigtige, men inderst inde er en sympatisk men uforbederlig bølle. Og Bradley Cooper spiller ”den gode betjent”, som bliver konfroteret med sin egen samvittighed og moral, de to mænd er begge to fædre til to sønner, som helt uventet kommer til at dele skæbne mange år senere. Denne her film er original og overraskende, og så har Ryan Gosling tatoveringer, så se den.  


3. Adéles to liv kapitel 1 & 2, 2013

Dette er den mest sete film på Filmstriben.dk, og det er med god grund. Den tre timer lange franske film handler om den 17-årige Adéle spillet af, Adèle Exarchopoulos, som lever en normal tilværelse som gymnasieelev med venner og bejlende drenge, men hele hendes verden ændrer sig, da hun en dag ser den blåhårede pige Emma, spillet af den franske it-girl Léa Seydoux, på gaden. Emma er kunstner og Adéle bliver betaget af hende fra første gang, hun ser hende, og de to kaster sig ud i et stormfuldt og erotisk forhold, der slår gnister.

Sexscenerne imellem de to giver os en smule præstationsangst, men vi tog også og selv i at tage noter. Men det hele går egentligt lidt for stærkt og de to er både meget forskellige i alder og værdier. Denne her film er ikke for de bornerte, men den er intet mindre end magisk.

4. Fruitvale Station, 2013

I en lang række større byer i USA, er der i øjeblikket demonstrationer og protester i gaderne på grund af mordet på den afroamerikanske teenager Mike Brown i byen Ferguson. Og det er ikke første gang at ordensmagten møder massiv kritik af den kaliber fra offentligheden.

'Fruitvale Station' bygger på en lignende episode, der kom i mediernes søgelys, nemlig mordet på 22-årige Oscar Grant 1. januar 2009. Det blev begået på en togstation i Oakland og blev filmet på mobil af flere tilstedeværende. Ligesom i den aktuelle Mike Brown-sag, blev betjenten bag mordet frifundet for drabet på Oscar Grant.

Filmen handler om Oscar Grants sidste dag og det hårde liv, han forsøgte at vende til det gode. Michael B. Jordan brillerer i rollen som Grant, og han har vundet en lang række priser for sin præstation. 'Fruitvale Station' kan måske kaste et klarere lys over hvad det er for en konflikt amerikanerne befinder sig i lige nu, filmen er barsk men relevant og højaktuel.

5. Cutie and the boxer, 2013
Denne oscarnominerede dokumentar er noget ganske særligt, og det er fordi hovedpersonerne i den er nogle karismatiske karakterer, vi måske ikke ligefrem møder hver dag.

Dokumentaren handler om den berømte japanske boksnings maler Ushio Shinohara og hans kone Noriko, som har været gift i 40 år. De to bor i New York, og selvom de ikke kan undvære hinanden, får du et indtryk af, at Noriko har måttet sætte sig selv til side for, at manden kunne realisere sig selv og sin kunst. Filmen handler om, hvordan hustruen og illustratoren Noriko nu forsøger at få mere plads i sit eget liv og finde sig selv midt i mandens altoverskyggende kunstnerkarriere. Dette er den mest originale kærlighedshistorie, vi længe har set.


6. Somewhere, 2010

Sofia Coppola har et særligt talent for at skildre det akavede ved livet. Særligt den kedsomhed, der kan ligge og lure under overfladen.

Stephen Dorff spiller den succesfulde skuespiller Johnny Marco, som bor på det berømte Los Angeles-hotel Chateau Marmont, imens han promoverer sin kommende film. Selvom han kan få hvad han peger på og bestiller strippere til hotelværelset og modtager fine priser, så er der en tomhed i alt det, der skinner og glitrer i hans liv. Men en dag får han helt uventet besøg af sin 11-årige datter Cleo, hvis tilstedeværelse kaster et klart lys over de ting, der i grunden betyder noget og de ting i livet, der er flygtige og ligegyldige. Forholdet mellem far og datter er virkeligt rørende, og filmen giver et morsomt indblik i alt det Hollywood-hurlumhej, vi måske har lidt for magiske forestillinger om.

7. Advanced Style, 2014

"I never wanted to look young, I wanted to look great".

Hvis du ikke allerede er besat af modebloggen 'Advanced Style', så bliver du det i hvert fald, når du har set dokumentarfilmen om den legendariske blog. Bloggen er verdenskendt, fordi den kun indeholder billeder af velklædte kvinder i alderen 50-100 år. Filmen om de mest kendte damer fra bloggen er en livsbekræftende påmindelse om, at god stil ikke har nogen alder.

8. Blue Jasmine, 2013

Den er filmen om en kvinde ved navn Jasmine, spillet af Cate Blanchet, som er på randen af et nervesammenbrud. Hendes dekadente livsstil som rigmandsfrue ender brat, da ægteskabet med hendes svindlende ægtefælle og rigmand går i stykker.

Jasmine flytter ind hos sin "jævne" søster i San Francisco, hvor hun skal forsøge at slå sig til tåls med en beskeden middelklassetilværelse. Det er ikke vellykket, og det er virkelig morsomt at følge den dirrende Jasmine og hendes evige nervedulmende druk og kamp for at bevare værdigheden midt i derouten.

9. Hvad med Kevin?, 2011

Denne film  er en psykologisk thriller om parret Eva og Franklin, der får deres sag for, da de bliver forældre til et barn, som er decideret ondskabsfuldt. Det kan godt være, du skal lade være med at se denne her film, hvis du er gravid... Det kommer an på, hvordan man ser på det.

Selvom filmen løber os koldt ned af ryggen, så er Tilda Swinton og Ezra Miller fremragende i samspil med hinanden som mor og søn.

10.Badlands, 1973

Hvis du har en svaghed for 'Bonnie and Clyde' historier om vild ungdom og brændende broer, så er 'Badlands' anbefalelsesværdig.

Martin Sheen og Sissy Spacek er magiske i rollerne som de to teenagere, der skyder sig igennem det amerikanske landskab. Billederne i filmen er smukke og giver en ubændig lyst til at tage på roadtrip i USA - dog uden våben. 'Badlands' bygger i øvrigt på virkelige hændelser, hvilket er forbløffende at tænke på.

11. Ginger and Rosa, 2012

Denne er en fin retrofilm om venskabet mellem to piger i 60'ernes England. Ginger og Rosas venskab gennemgår det, rigtigt mange venskaber gør, nemlig et skifte i fælles værdier.

Ginger søger mening og identitet i den politiske aktivisme og Rosa føler sig mere hjemme i det religiøse. Det skaber selvfølgeligt en konflikt i deres venskab, og det hjælper da heller ikke, at Rosa indleder et forhold med Gingers far. De to pigers vidt forskellige valg i livet skal få store konsekvenser for de kvinder, de bliver og deres venskab.

12. Et Hus I Marokko, 2013

Filmstribens egen beskrivelse af denne film er svær at overgå! Vi kan varmt anbefale denne film om en helt særlig familie, der måske ikke helt er de bedste til at være en familie.

"Det er sommer i Tanger. Efter faderens død genforenes en familie for at tilbringe nogle dage med at mindes og sørge over deres tab, sådan som den muslimske tradition foreskriver. Moulay Hassan har kun efterladt sig døtre og med tiden er de blevet skilt for alle vinde. Det får bølgerne til at skvulpe højt, da den yngste datter, Sofia, vender tilbage efter at have boet i New York gennem flere år, hvor hun uden større held har forsøgt sig som skuespillerinde. Faktisk er det kun blevet til en tvivlsom rolle som terrorist i en tv-serie, men dog immervæk en rolle. Hun forsøger at hævde sig blandt søstrene, der dog umiddelbart kun har latter til overs for udskejelserne. Men mellem latter og tårer graver de forskellige kvinder ned i deres eget liv: Fortiden krydser klinger med deres nuværende ståsted i livet og også deres mænd inddrages. Imellem dem hviler den gamle patriark på sit sidste leje, men også han har en mening at give til kende - for den, som har øjne til at se."

Se forfilmen inde på Filmstriben.dk  

13. Gainsbourg - manden, musikken, myten, 2011

Hvis du er frankofil så er denne film et musikalsk must-see. Filmen handler om den legendariske french pop sanger Serge Gainsbourg, der er kendt for sine sexede og croonede sange, sin dybe cigaretstemme og sine lidenskabelige affærer og kærlighedsforhold til 60'erne og 70'ernes smukke franske it-girls, som blandt andre talte Juliette Gréco, Brigitte Bardot og Jane Birkin. Filmen handler om Gainsbourgs farverige liv og kontroversielle facon fra vugge til grav.

14. A single man, 2009

Denne her film har så meget stil og elegance og er en gave til alle æstetikere, der har øje for detaljen og både går op i et skarpt soundtrack og nogle poetiske filmbilleder.

Colin Firth, spiller rollen som den homoseksuelle college professor George Falconer, der forsøger at komme sig over tabet af sin partner, som spilles af den evigt lækre Matthew Goode. Vi befinder os i 1962 i Los Angeles og følger George, der på en dag forsøger at leve fuldt ud og se det skønne ved livet. Men fortiden er hele tiden med undervejs i hans forsøg på at komme videre og lægge sorgen bag sig. Dette er en film for filmelskere.

 

15. Amour, 2012
 

Denne oscarvindende filmperle er godt nok barsk, men det er en af den slags film, der bliver siddende, bagefter du har set den - muligvis som en klump i halsen.

 

I filmen følger vi det franske ægtepar George og Anna, som er i firserne. Da Anna får et slagtilfælde ændres deres liv sammen, og George mister sin kone og sit ægteskab og forsøger at passe og pleje hende med en værdighed og ømhed, der løfter hele filmen. Den viser råt og ærligt, hvad kærlighed og hengivenhed er for en kamp, når vi står på livets sidste stadie og skal forsøge at ære hinanden samtidig med, at vi mister hinanden. 


Denne film er smuk og vedkommende, og Jean-Louis Tritignant, Emmanuelle Riva spiller fantastisk. Du gør klogt i at google de to skuespilleres livshistorie, det vil kunne tilføje krydderi til din oplevelse af deres skuespil i filmen. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur