30 ting jeg burde have droppet, inden jeg fyldte 30

Foto: Getty Images Indrøm det bare: Selvom du måske er fyldt 30, spiser du sommetider slik som et hæmningsløst barn, du drikker shots som en sand teenager, og du ser Gossip Girl i smug, fordi du godt ved, det er super alders upassende.

30 ting jeg burde have droppet, inden jeg fyldte 30

Ser du også stadig 'Gossip Girl' og bilder dig ind, at du kan starte på en sundere livsstil hver mandag? Så har du noget til fælles med vores klummeskribent Amalie.

KLUMME: 

1: Gossip Girl
At se en serie, hvor det helt store omdrejningspunkt er en gruppe forkælede unge mennesker, der kaster yoghurt efter hinanden, har sex med hinandens forældre og ryger ind og ud af alkoholafvænning grundet én ekstra våd weekend i The Hamptons? Det rimer ikke på modenhed i mine ører. Så hvis du stadig ser ungdomsserier, når du har rundet de 30, bør du nok holde det for dig selv (det gør jeg i hvert fald).

2: Hotpants
Balle-korte shorts er måske noget, jeg skulle have ladet blive i 0'erne, men med en kimono over, føler jeg mig nu stadig ret hot. 

LÆS OGSÅ: 15 ting der går op for dig, når du bliver voksen

3: Tandlægeregningen
Min mor betaler ofte stadig min tandlægeregning. Selvom jeg rigtig gerne vil have (og forventer), at hun behandler mig som en voksen i alle andre situationer. Hmm.

4: Shots
Når jeg bliver fuld, får jeg af en eller anden grund stadig en ubændig trang til shots. Og ikke i den voksne vodka-tequila-afdeling. Nej. Vi taler i Gajol-afdelingen og alt, hvad der smager af slik. Virkelig teenageagtigt.

5: Rottehaler
Rottehaler kan være praktisk, når du gør rent. Stop lige dér. Rottehaler er ikke i orden til voksne kvinder, hvis man spørger mig (med mindre ingen jordiske væsener ser mig med dem).

6: Spille spillet
Spekulerer du stadig i at spille kostbar og vente 24 timer med at svare på en sms – bare for at virke vigtig? Det gør jeg stadig indimellem. Men det er en grim vane, der har hængt ved siden teenageårene, hvor alt skulle analyseres og fortolkes. Thank god der ikke fandtes emojis dengang – de ville virkelig have fået mit teenage-jeg på overarbejde.

7: Nu er jeg gammel
Jeg har altid set 30 som et skridt på vejen til at blive gammel. Men i stedet for at gå i dammen over, at jeg er blevet 30, burde jeg nok hellere indse, at 30'erne er de nye 20'ere. Så bakker med shots er helt ok (altså bare en gang imellem).

8: Avis-tvang
Jeg har i mange år haft dårlig samvittighed over ikke at få læst nok avis, men i stedet foretrække modemagasiner, blogs og sociale medier generelt. Nu hvor jeg er fyldt 30, burde jeg måske slappe lidt af med, hvem jeg er? Jeg er en person, der kun får læst avis en gang imellem. Og det er ok.

9: Slikspisning
Kan man kalde sig selv voksen, når man kan finde på at spise et helt kilo bland-selv-slik på én uge (ja, du læste helt rigtigt)? Det ved jeg ikke. Men det gør jeg stadig, sommetider.

10: Nederen
At sige "nederen" stammer fra, da jeg var ung. Og de unge i dag siger det ikke mere. Drop det bare med det samme.

11: Slå mig selv i hovedet
Stoppe med at slå mig selv i hovedet over, at jeg ikke har opnået alt det, jeg troede jeg ville, når jeg blev 30. Der er masser af år tilbage endnu til at indfri alle mine drømme.

LÆS OGSÅ: 25 "kloge" beslutninger, du kun tager, når du er fuld

12: Sløse penge bort
At bruge alle sine penge på take away, tøj og sko er ikke vildt ansvarligt, når jeg burde tænke på pensionsopsparing, investeringer og forsikringer (men dét er bare så kedeligt).

13: Være konfliktsky
Når du ses med dine rigtig gamle venner, kan du godt ende i en rolle, du egentlig føler, du er vokset fra. Bryd ud af den og sig fra. Det vil jeg gerne være endnu bedre til.

14: Ignorere din krop
Jeg har kastet meget lort indenbords igennem årene uden at tænke over konsekvenserne. For der var ikke rigtig nogen at se på min krop. Men efter jeg er blevet 30, kan jeg godt se, at pommes fritter og ingen træning kan sætte nogle tydelige spor, og at jeg bliver markant mere uoplagt, når jeg ikke lever bare nogenlunde sundt. 

15: At tage fuldemandsbilleder
Billeder af dig selv fuld på de sociale medier sender ikke et særlig voksent signal. Hverken til dine forældre eller til din chef.

16: At søge anderkendelse
Hele tiden at søge andres anderkendelse er et tegn på usikkerhed. Alligevel har jeg brug for – trods min status af at være voksen – at andre roser mig, og siger, at jeg er pæn og dygtig (ligesom et lille barn).

17: Dyrke ligegyldige venskaber
At bruge tid på mennesker, der ikke bidrager med noget godt i min verden, er livet for kort til.

18: Stalke folk på de sociale medier
Alle gør det, men det betyder ikke, at det ikke er super barnligt og ærlig talt lidt spild af tid. Men jo, det er da sjovt at snage. 

19: At tro, jeg vinder i Lotto
Jeg tror stadig, at jeg en dag vinder i Lotto, og at det vil blive min helt store redning. Selvom jeg aldrig nogensinde køber en kupon.

20: At leve op til det perfekte
Selvom jeg er imod det rosenrøde billede, især Instagram er med til at tegne af vores liv, så bidrager jeg selv til det flittigt med billeder af blomster og kernesunde kålsalater.

21: At føle misundelse
Selvom jeg efterhånden har fundet ud af, at de sociale medier tegner et meget rosenrødt billede af folks virkelige liv, bliver jeg stadig misundelig, når en gammel bekendt har købt villa i Gentofte i en alder af 30 år. For hvor perfekt er hendes liv ikke lige?

22: At overanalysere
Lige siden mine teenageår har jeg været dramaagtig. Jeg kan se drama og dommedagsprofetier alle vegne. Også selvom jeg ikke har undersøgt sagen ordentligt eller spurgt min veninde, om hun i realiteten er sur på mig eller måske bare ikke lige har nået at svare på den besked, jeg sendte i går.

23: At kaste håndtegn
At posere med et peace-tegn eller en thumps up (eller hvilket som helst andet tegn) på billeder prøver jeg ihærdigt at stoppe med efter jeg er blevet 30.

24: At have upassende plakater
Forhåbentlig er det ikke nødvendigt at sige følgende: Men at have plakater hængende af Michael Jackson, Take That eller Baywatch er ikke i orden. Tag dem som det første ned fra væggen, når du kommer hjem i dag.

25: At have skabet fyldt med Ikea-service
Stadig at have alt-i-én-pakke-service fra Ikea, når man er rundet de 30 år, er næsten ikke til at holde ud (separate dele derfra er ok – og ja, det har jeg).

26: At miste besindelsen i online-debatter
At respondere på meget konfronterende kommentarer online i kommentarfeltet viser ikke mådehold og styrke som hos en 30-årig. Så styr dig, selvom det kribler i fingrene, når folk sviner hinanden til som amøber under for eksempel debatartikler.

27: Være afhængig af min mobil
At sidde på Tinder eller Snap Chat mens du taler med din veninde, kan du kun til nøds slippe af sted med, når de 30 år stadig er langt ude i fremtiden.

28: At prøve den ene kur efter den anden
Hver gang der er opstået en ny trend inden for vægttab, har jeg slået ørerne ud. Er gluten livsfarligt? Er rå mad vejen frem? Er blåbær guds gave til mennesket? Jeg er gået all in. Og det selvom mit voksne jeg altid har fortalt mig, at måske skulle jeg bare spise mad, ikke for meget og mest grønt.

29: At spendere absurde beløb
At bruge absurde beløb på for eksempel én taske er ok i min verden. Men at gøre det mange gange må høre ungdomsårene til (bare jeg dog snart kunne forstå det).

30: At sige: "Jeg starter på en frisk mandag"
At gøre hele ugen til en møgusund omgang, fordi det allerede er gået galt onsdag med en stor skål chips, er bare en dårlig vane. Og at tænke "jeg starter på en frisk mandag" i stedet for at tænke, "jeg starter nu", må høre tyverne til (det gør det bare desværre ikke kun for mit vedkommende).

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte apps til at lave om på min ansigtsform, gøre min talje mindre og mine tænder hvidere"

LÆS OGSÅ: 7 ting, der er fede at huske, hvis i går fra hinanden 

LÆS OGSÅ: "Jeg har simuleret virkelig mange orgasmer"

Amalie Nebelong (f. 1984)

Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og freelancejournalist hos Egmont.
Bor på Østerbro i København med sin mand og to børn.

Klummen er udtryk for skribentens egen holdning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Lister

610x200_woordy_knap2.jpeg