Alhambra Granada

Foto: Getty Images Alhambra tårner sig op iblandt bjerge.

Alhambra – det overdådige mauriske palads i Granada

Alhambrapaladset, som ligger i den sydøstlige del af Granada, er på Unescos liste over bevaringsværdig verdenskulturarv - og ikke uden grund. Paladset er bygget i 1248 og imponerer den dag i dag med enestående arkitektur, paradislignende haver og gamle moskéer.

På toppen af bakken Sabika i bjergkæden Sierra Nevada ligger et kæmpemæssigt palads, som man ikke kan undgå at få øje på, da det tårner sig op på et plateau. Og gudskelov for det, for Alhambra vil du ikke gå glip af, hvis du er i nærheden af Granada.

Et symbol på magt og rigdom

Alhambra, også kaldet det Røde Slot, er navnet på en arabisk borg med rødgyldne mure, hvor mauriske emirer i tidernes morgen har vist deres styrke, magt og rigdom, og hvor håndværkere, kunstnere og ingeniører i mere end 100 år har arbejdet på de imponerende marmorgulve, skulpturer, flisevægge og bassiner.

Byggeriet er imponerende udefra, men fuldstændig overvældende indenfor, hvor symboler, mønstre og orientalske udskæringer præger paladsets sale, patioer og søjler. Her er stuk, træ og sten med millioner af inskriptioner.

Alhambra er et stykke arabisk arkitektur med minder om en svunden tid, et byggeri helt tilbage fra 1248, som blev bygget af maurerne til at huse de islamiske fyrster. I dag er det en af Spaniens mest besøgte seværdigheder.

Flyv til Malaga med rejsepriser (sponsoreret)

Og så er der haven…

Paladset er omgivet af haver, som oprindeligt skulle ligne Koranens paradis, hvilket siges at være lykkedes. Her er rislende vandløb, prangende buegange og overdådige blomsterarealer fyldt med alverdens dufte, farver og insekter. Her er zen-agtigt, summende og livsbekræftende, og udsigten til de omkringliggende sneklædte bjerge gør ikke oplevelsen mindre fantastisk.

Fra haven er det muligt at gå ad en snoet trappe fra Alhambra og ned igennem et område med en masse små huse. Trappen munder ud i et hyggeligt cafeområde, hvor man kan få en forfriskning eller en bid mad.

Du kan flyve direkte til Malaga med Rejsepriser (sponsoreret).

Sådan kommer du til Alhambra i Granada

Malaga ligger 125 kilometer fra Granada, og det tager cirka halvanden time at køre i bil fra Malaga til Alhambra. Det er også muligt at tage en bus, men de fleste vælger bilen. Turen til Alhambra er skøn og med udsigt til Sierra Nevada-bjergene.

Det bedste tidspunkt at besøge Granada

Granada har varme somre og kølige vintre, så det bedste tidspunkt at besøge byen på er enten tidligt på efteråret eller hen på foråret. Så er temperaturen behagelig, og der er kun en lille risiko for regn på rejsen. 


Husk at købe billetter hjemmefra

Skal du besøge Alhambra, skal du købe billetter hjemmefra. Det kan du fx gøre på Alhambra.org.

De begrænser antallet af besøgende, så på billetten fremgår nøjagtigt tidspunkt – dag og klokkeslet. Og da der er flere indgange og køer omkring paladset, så kom i god tid.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Spanien

610x200_woordy_knap2.jpeg