SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Alicia Vikander Tomb Raider
Foto: SF Studios Alicia Vikander spiller hovedrollen "Lara Croft" i den nye "Tomb Raider".

Alicia Vikander om rollen i Tomb Raider

Den nye Lara Croft er en 29-årig svensker: ”Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud”

Hvis du ikke allerede kender den succesfulde svenske skuespiller Alicia Vikaner, er der god grund til at læse med her. 2018 ser nemlig ud til at blive hendes år, når hun til marts toner frem på lærredet i den ikoniske rolle som Lara Croft i den nye ”Tomb Raider”-film. ALT.dk mødte det unge filmtalent i London.

Herhjemme kender vi hende mest som den svenske pige, der tryllebandt os som dronning Caroline Mathilde overfor Mads Mikkelsen i filmen "En Kongelig Affære". Det var også den første og eneste gang, vi hørte hende tale dansk – et sprog, som den svenske skuespiller lærte sig på kun to måneder.

Og det siger meget om Alicia Vikander – et navn der i den grad er ved at blive velkendt i Hollywood, hvor hun i 2015 medvirkede i intet mindre end seks filmproduktioner.

Hendes CV taler også rimelig meget for sig selv. Tidligere har hun blandt andet spillet overfor Matt Damon i action-thrilleren "Jason Bourne", er blevet belønnet med en Oscar for hendes birolle i "The Danish Girl", Golden Globe-nomineret for "Ex Machina" og så har hun forelsket sig og giftet sig med A-liste-skuespilleren Michael Fassbender, som hun spillede overfor i den romantiske film "The Light Between Oceans".

Med andre ord: Vi er ret overbeviste om, at vi kommer til at høre meget mere fra Alicia Vikander fremover. Derfor tog ALT.dk tog til London for at møde den hårdtarbejdende Hollywood-stjerne under optagelserne til hendes nyeste film "Tomb Raider", hvor hun skal spille den ikoniske hovedperson Lara Croft – en rolle, som selveste Angelina Jolie fik sat på verdenskortet, da hun spillede rollen i 2001 i "Lara Croft: Tomb Raider" og igen i 2003 i "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life".

Men det er ikke noget, der hyler Alicia Vikander ud af den. Langt fra.

Foto: SF Studios. Fra optagelserne af "Tomb Raider", hvor Alicia Vikander spiller hovedrollen "Lara Croft".

- Jeg var ekstremt begejstret, da jeg fandt ud af, at jeg skulle være med i så stort et action-eventyr. Det er noget, jeg altid har drømt om at prøve, siden jeg var barn. Jeg havde en rolle i "Jason Bourne", men det var ikke en action-rolle på samme måde. Det her er jo en ikonisk rolle – især på grund af Angelina Jolie. Så det er nogle store sko, jeg skal fylde ud. Men vi laver noget helt anderledes med vores udgave, siger Alicia til ALT.dk.

Vi møder den unge skuespiller på et overvældende slot i London, som i filmen danner rammerne for Lara Crofts hjem, "Croft Manor", der virker meget genkendeligt fra de tidligere film. Bygningen er fredet, så journalisterne må hverken tygge tyggegummi eller drikke en tår vand, mens vi er på settet. Derfor lister vi i stedet rundt i det museumslignende spøgelseshjem og venter på, at hovedrollen får tid til en snak.

Foto: SF Studios. Alicia Vikander sammen med den norske filminstruktør Roar Uthaug foran "Croft Manor" på optagelserne til "Tomb Raider".

Men det er ventetiden værd, da Alicia endelig får et par minutter fri fra optagelserne til at tale med os. Hun er ivrig efter at svare på spørgsmål og griner højt, så er det svært ikke at blive smittet af hendes store energi.

- Det er interessant at se, hvad der er sket med actionfilm og superhelte over de seneste år. Vi vil vide mere om de karakterer, vi elsker. Derfor kommer der flere film om karakterernes oprindelse. Vi lever også i en tid, hvor nogle af de største superkræfter faktisk ligger hos dem, der viser sårbarhed, siger Alicia og forklarer, at det også er tilfældet med Lara Croft.

- Hun har stadig de samme karaktertræk, vi har set tidligere: intelligent, sjov og nysgerrig. Men nu møder vi hende i begyndelsen af livet, hvor hun ikke kender noget til sin styrke og historie, siger Alicia, der selv mener, at hun kan lære meget af Lara Croft.

- Jeg ville ønske, at jeg havde noget af hendes vildskab og viljestyrke. Hun er rigtig cool på den måde. I spillet (Tomb Raider er bygget på et computerspil, red.) falder hun i starten over alt på sin vej, men uanset hvad, så prøver hun altid én gang til. Det er virkelig beundringsværdigt, siger hun.

Foto: SF Studios. Alicia Vikander lavede mange af stuntene selv til "Tomb Raider".

Umættelig sult

Skal man tro de medskuespillere og instruktører, Alicia tidligere har arbejdet sammen, er viljestyrke langt fra en mangelvare hos hende.

Det fortæller filminstruktør Derek Cianfrance, der arbejdede med Alicia under filmen "The Light Between Oceans", for eksempel i et interview med Vogue, hvor han roser hende til skyerne.

- Alicia har en moden indre verden. Og når kameraet peger på hende, kan du se en tornado inde i hende. Det er tryllebindende. Hun er ikke bange for at være grim, usympatisk eller fejle. Og hun gav mig lige så meget på 30. take som på det første, siger Cianfrance.

Og rollen som Lara Croft har da også krævet en stor personlig indsats, medgiver Alicia til interviewet i London.

- Jeg startede med at træne seks dage om ugen cirka tre måneder før, at vi startede med at optage. I starten trænede jeg MMA (kampsport, red.) og klatrede. Nu styrketræner jeg en time hver morgen, før jeg får lavet hår og makeup. Jeg spiser fem gange om dagen, og det er mere mad, end jeg nogensinde har spist før i mit liv. Så det er fantastisk, siger hun og fortsætter:

- Siden jeg stoppede med at danse (ballet, red.) har jeg dyrket yoga, pilates og løbet tre gange om ugen, men min træner bad mig droppe det hele. Det var tid til, at jeg skulle tage på. Så jeg tog seks kilo på i alt, som er ret meget for min kropsvægt. Så jeg har ændret min krop meget, og det er ret fantastisk at se, hvordan det er muligt, siger hun.

Foto: Steve Zak Photography / Getty Images. Skuespillerne Alicia Vikander og Domhnall Gleeson i et interview om filmen "Ex Machina", de indspillede sammen i 2014. Her brugte Alicia også sine dansetalenter til at give sin karakter, en robot med kunstig intelligens, en mere særpræget, kunstig gang og unikke bevægelser.

Og det kan ses. Alicias utrættelige viljestyrke har sat sig som seks jernhårde mavemuskler og et par tonede arme, som afsløres i den olivengrønne tanktop, hun er iført under optagelserne til "Tomb Raider".

Foto: SF Studios. Fra filmen "Tomb Raider".

Kærlighed på skærmen

Der er næsten ikke noget, den lattermilde svensker ikke vil svare på. Og har hun svært ved at formulere det på korrekt engelsk, giver hun et kringlet svar med et smil på læben, så alle i rummet er solgt. Alligevel er det ikke muligt for nogen at få Alicia til at svare på spørgsmål omkring privatlivet med den 11 år ældre "12 Years a Slave"-skuespiller Michael Fassbender, som hun forelskede sig i, da de optog filmen "The Light Between Oceans" sammen. Det er kun magasinet Vanity Fair, der engang fik hende til at afsløre en smule om starten af deres romance på filmsettet.

- Han (Michael Fassbender, red.) var meget sød til at lukke mig ind. Han var sådan: "Vil du være sød at give mig lidt feedback Hvad synes du, jeg skal gøre?" Det var en meget sød måde at lukke mig lidt ind på, sagde Alicia.

Foto: Dave J. Hogan / Getty Images. Michael Fassbender, 40, og Alicia Vikander, 29, til premiere på den romantiske film "The Light Between Oceans", hvor de spiller side om side, og hvor de forelskede sig i hinanden.

Parret boede en hel måned sammen under optagelserne, så de kunne leve sig hundrede procent ind i rollerne. Selvom det unægtelig fik kærligheden til at blomstre, var det faktisk et helt år før, at de to mødtes på dansegulvet for første gang under "Toronto Film Festival". Hvornår depræcis blev et par, vides ikke, for parret er meget hemmelighedsfulde og svarer helst kun på spørgsmål om hinandens præstationer:

- Hun (Alicia Vikander, red.) tager intet for givet. Med mange af de nye skuespillerinder, der dukker frem, ser man en slags mod, som du ikke ser i lige så høj grad hos mandlige skuespillere, har Fassbender tidligere udtalt til Vanity Fair.

Alligevel kunne parret ikke skjule, at de i oktober 2017, efter tre års forhold, blev gift på Ibiza. De formåede dog at holde deres forlovelse skjult og billederne fra brylluppet private. Derfor må vi ty til tv-skærmen, hvis vi vil se mere kærlighed mellem det hemmelighedsfulde par.

Se traileren til den nye "Tomb Raider", der rammer de danske biografer d. 15. marts 2018.

 

Alicia Vikander, 29 år, skuespiller

Gift med skuespiller Michael Fassbender, 40 år

Kan ses i filmen "Tomb Raider", hvor hun spiller hovedrollen Lara Croft. Filmen får Danmarkspremiere d. 15. marts 2018.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Kendte