Årets Kvindepris går til…

Årets Kvindepris går til…

Årets Kvindepris går til…

ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen afslører modtageren af ALT for damernes kvindepris 2015.

Af Tina Nikolaisen

På årets folkemøde på Bornholm skulle jeg interviewe Margrethe Vestager foran et publikum. Vi var første punkt på dagens program i et stort hvidt telt på havnen i Allinge, og jeg må erkende, at jeg var lidt nervøs for, om vi nu kunne få teltet fyldt op. Både fordi det var tidligt om morgenen, og fordi det godt kunne lugte lidt af et klassisk politikerinterview, hvor hun måske ville svare lidt udenom og holde på formerne.

Heldigvis blev alle min bekymringer manet i jorden. Der var slet ikke plads nok i teltet til alle dem, som gerne ville møde den danske EU-kommissær og tidligere radikale partileder.

Og sjældent har jeg hørt så mange mennesker grine så meget i selskab med en politiker. Jeg tror, de morede sig, fordi hun både var nede på jorden, ærlig og skide sjov. Publikum nød åbenlyst hendes selskab. Margrethe Vestager er flere gange kåret som "Danmarks dygtigste partileder" og "Danmarks mest populære minister" og nu har hun taget både Bruxelles og resten af verden med storm. Som ny konkurrencekommissær tog hun initiativ til undersøge og udfordre nogle af verdens største virksomheder som for eksempel Google. Det fik straks de internationale medier til at hylde Vestagers "no nonsens-attititude" og hendes mod. Det var nemlig en opgave, som hendes mandlige forgænger i jobbet ikke fik sig taget sammen til.

På ALT for damerne er vi vilde med, at hun cykler på arbejde, er aktiv på twitter, bider skeer med de store og samtidig står ved sine feminine sider, når hun for eksempel under møderne i Bruxelles hiver strikketøjet frem og strikker blå elefanter.

Margrethe Vestager er uden tvivl en mangefacetteret kvinde, som netop i kraft af det er et forbillede for mange.
Derfor får hun ALT for damernes Kvindepris 2015.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak