Ballet er jo genialt!
Allesandra Pasquali har danset ballet, siden hun var 8. Og hun har ret godt styr på sine bevægelser.

Ballet er jo genialt!

ALT for damernes redaktionssekretær har været til ballet for første gang i sit liv. Og hun er ikke i tvivl: Ballet burde være lige så populært som zumba.

Yndefuldt var det ikke, da jeg chasséede hen over gulvet. Min plié kunne også godt trænge til en finpudsning. Men når det er sagt, så er ballet jo genial træning, som alle fitnesscentre burde tage til sig på linje med pilates og yoga. For der er mange lighedspunkter: Du styrker din holdning og din krop – og det hele foregår til afstressende klassisk musik. En supergod kombination i en travl hverdag.

En professionel ballerina viser sine moves. Jeg var ikke nær så kontrolleret (eller smidig) i mine bevægelser. Men det kommer…

Jeg var taget helt til Berlin for at danse ballet. Inviteret af Adidas, som i forbindelse med lanceringen af deres nye, feminine sportslinje, Hug, Shape & Lift, havde fløjet journalister og modefolk fra hele verden til den tyske hovedstad for at danse ballet. Årsag: Adidas’ nye træningstøj er lavet i samarbejde med ballerinaerne fra Staatsballett Berlin. Og tøjet skulle prøves af til balletinspireret træning med ballerinaen Alessandra Pasquali.

Vi var omkring 30 forsøgskaniner af mere eller mindre sporty karakter. Udstyret med hver vores sæt af træningstøjet, som former din krop, allerede inden du er begyndt at træne (smart!).

Den karismatiske ballerina førte os gennem forskellige klassiske ballettrin og forsøgte ihærdigt at give os bare en flig af den delikate, feminine fremtoning og holdning, som hun og hendes kolleger har. Og det var vildt sjovt, udfordrende og – ja, til tider hårdt.

Flyvende i chassé tværs over gulvet. Det er mig (den yndefulde) i den grå T-shirt. De andre er journalister fra Sverige og Norge.

Siden jeg kom hjem fra ballettræningen, har jeg forsøgt at finde et ballethold, som kunne passe ind i mit ugeskema. Og gerne et a la dem i fitnesscentrene, hvor man kan tage den time, der passer ind i ugen.

Jeg bliver lidt stresset ved tanken om at skulle gå på en stiv danseskole (ingen fordomme i øvrigt…) på samme hold hver eneste onsdag aften og afslutte med afdansningsbal som sæsonafslutning. Ingen optræden til mig, tak. Men det er ikke lykkedes mig at finde et hold. Så lad det her være en opfordring til fitnesscentrene overalt i landet: Ansæt de mange professionelle balletdansere, der går på pension, inden de fylder 40, og lad dem undervise os alle i balletinspireret træning. Bare vent. Ballet bliver det nye zumba.

Ny heldragt fra Adidas, som holder maven inde, og brysterne og numsen oppe. 700 kr. Find nærmeste forhandler på »Adidas.com eller på 77 55 15 00.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak