Bill Gates
Foto: All Over Press

Bill Gates og ungdom

Bill Gates: Det ville jeg ønske, jeg havde vidst som 19-årig

En af klodens mest indflydelsesrige mennesker er blevet klogere med årene. Se hans råd til ungdommen her.

Der er ingen tvivl om, at der er skruet et godt hovedet på Bill Gates. Den superintelligente it-nørd var i sine unge år med til at grundlægge selskabet Microsoft, og det har siden ført til, at han nu i to årtier har ligget i toppen over verdens rigeste og mest succesfulde personer.

På trods af det afslørede Bill Gates sidste mandag, at der er én ting, han ville havde ønsket, at han havde vidst som yngre.

It-milliardæren var hovedperson under et "Ask me anything"-arrangement på internetsiden Reddit, hvor man kunne spørge ham om alt. Det skriver Business Insider.

Undervejs blev han blandt andet spurgt: "Hvis du kunne give 19-årige Bill Gates nogle gode råd, hvad ville det så være?"

Til det svarede en ærlig Gates:

- Jeg ville forklare mig selv, at det at være klog ikke er en endimensionel størrelse, og at det ikke er helt så vigtigt, som jeg troede, det var dengang. Jeg ville sige: Du bør måske udforske udviklingslandene, før du når op i 40'erne.

Med andre ord: Man kan være klog på mange måder – og man skal huske at rejse ud i verden.

Bill Gates trak sig i 2014 som bestyrelsesformand for Microsoft for i stedet at bruge sin tid på velgørenhedsarbejde. Gennem de seneste år har han ifølge magasinet Forbes doneret så mange penge af sin formue til velgørenhed, at havde han ikke gjort det, havde han i dag ubetinget været verdens rigeste.


Nutidens Bill Gates ville ønske, at unge Bill Gates (billedet, red.) havde vidst, at intelligens kan være mange ting. Foto: Getty Images