Min kæreste behandler mig som luft
Foto: Getty Images Jeg kan ikke tale med min mand gennem 14 år om vores problemer, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste behandler mig som luft

Min mand gennem 14 år viser mig ingen kærlighed eller interesse længere, og han bruger alt sin tid på sin computer. Jeg ved ikke, om vi er nået til vejs ende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Sprørgsmål om mand mand, som ikke viser kærlighed eller interesse

Min kæreste og jeg har været sammen i 14 år. Vi har købt hus sammen og burde være så glade, men vi kan slet ikke finde ind til hinanden længere. Jeg føler ikke, at min kæreste viser mig nogen form for kærlighed eller interesse, og han føler, at jeg ikke laver andet end at brokke og beklage mig. 

Jeg arbejder meget og rejser tit i 2-4 dage. Hver gang, jeg er væk, hører jeg aldrig en lyd fra ham. Når jeg så kommer hjem, så er der heller ingen velkomstglæde. Sagen er nemlig, at min kæreste spiller computer konstant, og det er nok det største problem. Han lægger flere kræfter i sin computer, end han gør i mig, og han spiller konstant.

LÆS OGSÅ: Min kæreste nægter at hjælpe til derhjemme

Jeg må ikke fortælle ham, hvordan jeg har det, eller hvordan han får mig til at føle, for så ender det altid med, at vi ikke snakker sammen, og jeg skal derefter føle, at jeg har gjort noget forkert. Når vi har vores skænderier, så kan der gå mange dage, ja, lige nu uger, før vi taler sammen igen. Nogle gange virker det til, at min kæreste fremprovokerer disse skænderier, blot så han kan få fred for mig og så kan spille computer igen i ro og fred. 

Vi har været sammen i snart 16 år. Jeg kan efterhånden ikke finde ud af, om vi kun er det, fordi det er nemt og trygt. Er vores tid sammen ved at være ved vejs ende nu? Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, når han ikke vil høre eller snakke med mig om vores problemer.

Vibeke Dorph råder til

Jeg forstår godt, at du føler dig ensom i dit parforhold. Det lyder jo til, at din kæreste overhovedet ikke ser dig, ja, som om han slet ikke er til stede i jeres fælles liv. Hvorfor han opfører sig sådan, kommer du jo faktisk selv med svaret på: Din kæreste er mere optaget af sit forhold til sin computer, end han er optaget af sit forhold til dig. Han er således mere til stede i den virtuelle verden end i den virkelige verden, som du befinder dig i. Jeg er således også bange for, at du har ret, når du skriver, at han ofte starter skænderier netop for at skubbe dig væk, så han igen kan lade sig opsluge af computerens pseudo-virkelighed, der tydeligvis helt har taget magten over ham. 

LÆS OGSÅ: Jeg frygter hele tiden, at min kæreste vil forlade mig

Mit første råd til dig er derfor, at du straks stopper med selvbebrejdelserne og også med at tage din kæreste alvorligt, når han beskylder dig for, at du ”brokker” dig. For du brokker dig ikke, du reagerer kun sundt på en fuldstændig usund situation. Du skal således ikke skrue ned for dig selv, du skal tværtimod skrue op, og du skal sætte din kæreste stolen for døren. Vil han jeres forhold, så skal han se at få slukket for den computer. Han må indse, at han har bevæget sig ind i en syg afhængighed, som kun han selv kan bringe sig ud af evt. med professionel hjælp. Han skal ganske enkelt slukke for sin computer og dermed tjekke ind i den virkelige virkelighed igen. Vil han ikke det, slår han det igen hen, eller starter han forfra med sine barnagtige beskyldninger, så synes jeg, at du skal gøre kort proces og skynde dig væk. For at spilde tid på en mand, der hellere vil spilde tid på sin computer, er lig med spild af dit kostbare liv.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed