GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

dating
Foto: Getty Images Det går galt, hver gang jeg begynder at ses med en sød mand, hvad gør jeg forkert? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor er jeg altid så uheldig med mænd?

Jeg bliver ved med at have dårlige oplevelser med de mænd, jeg møder. Enten er de ikke klar til et fast forhold, eller så vil de ikke stå i vejen for, at jeg kan få børn, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om dårlige erfaringer og usikkerheder

Jeg mødte for en måned siden en dejlig mand. Vi blev fuldstændig vilde med hinanden. Han er 42 år gammel og far til to delebørn, selv er jeg 34 år og barnløs. I starten kørte alt, som det skulle. Han bekræftede mig i alt, og vi havde det fantastisk. Pludselig begynder min gamle usikkerhed så at dukke op. Jeg regnede med, at det nok skyldes mine tidligere dårlige erfaringer med mænd, men i fredags skriver han så, at han føler sig presset og måske ikke er klar til et forhold. Hvad er det, der går galt? Jeg har overhovedet ikke presset på i forhold til, at vi skal møde hinandens venner og familie endnu.

LÆS OGSÅ: Kan jeg tillade mig at gå fra min syge kæreste?

Ellers har jeg en nogenlunde velfungerende tilværelse. Jeg har gode venner, som jeg dog ikke ser så ofte, fordi jeg ikke har så meget energi. Jeg har et job med søde kollegaer, her savner jeg dog at blive udfordret, for jeg keder mig. Jeg bøvler med noget angst og har det derfor svært ved møder og kan ikke køre med tog eller flyve.

Mine tidligere oplevelser med mænd er også endt galt. Den sidste, en fyr på 41 år, gjorde det forbi med mig efter tre måneder, fordi han ikke ville stå i vejen for, at jeg kunne få børn. Jeg er forvirret over, hvorfor det går så galt. Jeg prøver at snakke med mændene om det, men der kommer ikke rigtig noget konkret argument, og hvis det bare er en forkert følelse, de får, er det helle ikke nemt at forklare. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph om at tage magten over sit eget liv

Når jeg læser din mail, er det første, der slår mig, at det er en underlig type mænd, du går efter. For hvis det er børn og familie, du drømmer om, så er det nok ikke 41-42 årige skilsmissefædre med børn, du skal satse på. Hvorfor går du ikke efter en mand på din egen alder, der vil det samme som dig?

Jeg synes også, at du skal tænke seriøst over, hvilke krav du i det hele taget stiller til et forhold. Mellem linjerne fornemmer jeg nemlig, at du tillægger det at have en kæreste lovlig stor værdi. For da jeg bad dig om at uddybe, hvordan din tilværelse ellers ser ud, så synes jeg nok, at jeg hører om en pige med en del udfordringer, som du burde have langt større fokus på. Du skriver, at du lider af angst, at du er træt af dit job, at du ser dine venner for sjældent.

LÆS OGSÅ: Min mand vil ikke opgive sin elskerinde

Skal jeg være ærlig, så lyder det som en lidt trist tilværelse, og skal jeg være virkelig ærlig, så synes jeg, at du sjusker med dit liv. For hvorfor gør du dog ikke noget ved din angst? Hvorfor har du ikke for længe siden opsøgt en dygtig kognitiv psykolog og fået bugt med den? Hvorfor gør du ikke noget ved din jobsituation, hvis du nu er kørt så træt i dit arbejde? Og hvorfor tillægger du ikke dine venner større værdi? Det er din dagligdag, dit liv, det her handler om, og de udfordringer, du har nu, vil i øvrigt ikke blive fjernet, blot fordi du møder en mand. For en tid måske, men de vil dukke op igen.

Så i stedet for at tro at alt vil løse sig, hvis blot du bare møder en mand, så tag dog magten over dit eget liv hjem til dig selv. Den eneste, der kan sørge for, at du får et godt liv, er dig selv. For når du har fået bygget dit selvværd op og taget den mentale kaptajnkasket på i dit liv, så skal du se, at dit liv vil glide både lettere og sjovere. Så handler det ikke længere om at flygte ind i armene på en mand, der kan redde dig, men om, at du vælger en mand til i dit liv, fordi du så udmærket er i stand til at trives i dit eget selskab.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Dating og Kærlighed