USA’s ambassadør om at miste sin mand: ”Jeg havde altid tænkt, at vi skulle være sammen i mange år”
Foto: Les Kaner USA's ambassadør Carla Sands har boet i Danmark i halvandet år sammen med sin teenagedatter Alexandra.

USA’s ambassadør om at miste sin mand: ”Jeg havde altid tænkt, at vi skulle være sammen i mange år”

USA’s ambassadør Carla Sands mistede sin store kærlighed alt for tidligt, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Carla Sands er næppe et navn, der ringer en klokke hos de fleste danskere.

Men det burde det faktisk. For siden 2017 har den 58-årige amerikaner været USA’s ambassadør i Danmark og dermed været godt omkring i det danske kongerige. Hun fik stillingen efter at have været Donald Trumps økonomiske ambassadør under valgkampen i 2016, og da han i sin tid ringede og spurgte, om hun ville være ambassadør i Danmark, var hun ikke et sekund i tvivl, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

- Jeg elsker Danmark! Og danskerne er helt utrolige. I så kreative. Og I er – som amerikanerne – meget innovative. Jeres design og arkitektur er cutting edge. Jeg anede ikke, at Sydney Opera House var designet af en dansker, før jeg kom hertil, det er helt fantastisk, siger hun blandt andet i interviewet.

Carla flyttede til København med sin datter Alexandra i 2017, og Danmark har været rigtig godt for deres indbyrdes forhold, fortæller hun.

- I Los Angeles spiser unge mennesker sjældent middag med deres forældre, de er ude med deres venner i stedet for, og der er slet ikke de samme tætte familierelationer som her i Danmark. Her i landet spiser de unge ofte med deres forældre, og så tager de ud bagefter, og det har Alexandra taget til sig. På den måde synes jeg, at vi er kommet endnu tættere på hinanden her, end vi var i USA, siger Carla Sands i interviewet.

Stor personlig sorg

Og det tætte bånd til datteren er fuldstændig afgørende for den amerikanske ambassadør. I 2015 mistede hun nemlig sin mand og Alexandras far, Fred Sands, da han pludselig en aften blev syg og gik bort kun fire dage senere.

- Det var sådan et chok. Forfærdeligt. Hans mor blev 101 år og hans far 85, så jeg havde altid tænkt, at han ville blive meget gammel, og at vi skulle være sammen i mange år. Men han var bare 77 år, da han døde. Det var også et kæmpe chok for Alexandra, men heldigvis havde vi så mange gode mennesker omkring os, at vi på en eller anden måde klarede det, siger Carla Sands og tilføjer senere i interviewet:

- Da min mand døde, forsøgte jeg at lande et sted i midten mellem hans og min måde at være forældre på. Somme tider lykkes jeg, og somme tider lykkes jeg ikke så godt. Mine tanker går ofte til alle de kvinder rundt omkring i verden, som mister deres mand, eller som bliver skilt, og som skal få arbejde og familieliv til at gå op. Jeg har været velsignet med god hjælp hele vejen, det er ikke alle, der er det.

Du kan læse resten af interviewet med Carla Sands i denne uges Alt for damerne, der er på gaden d. 2 maj 2019. Her kommer den amerikanske ambassadør blandt andet ind på, hvad hun elsker ved Danmark, og hvordan det at flytte til Danmark har hjulpet hende med at få et endnu bedre forhold til sin teenagedatter Alexandra.

Carla Sands, 58 år

Carla-Sands-fakta.jpgUSA's ambassadør Carla Sands har boet i Danmark i halvandet år. Foto: Les Kaner

  • USA’s ambassadør i Danmark siden december 2017
  • Har været bestyrelsesformand i sin nu afdøde mands ejendomsmæglerfirma og har haft flere bestyrelsesposter inden for kunst og kultur.
  • Har datteren Alexandra på 18 med sin nu afdøde mand Fred Sands. Alexandra går i gymnasiet i Danmark

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Politik og Sorg