Gulerodssuppe
SPONSORERET indhold

Dittes Madblog: Mad mod forkølelse

Lav en stærk suppe - det er den bedste kur mod efterårssnuen!

Af: Ditte Ingemann
25. okt. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Så er efteråret over os og selvom det er en utrolig smuk årstid, så betyder det også, at forkølelse, snue og influenza kommer snigende. Din kost kan have en betydning i forhold til hvor godt du kan bekæmpe disse sygdomme, så jeg har sammensat en rigtig dejlig suppe, som kan booste dit immunsystem.

Suppen er rimelig stærk og krydret, hvilket kan hjælpe på en tilstoppet næse. Hvidløg er rigtig godt at spise meget af, da det har antibakterielle egenskaber og kan hjælpe på bakterieinfektioner, såsom influenza og snue. Så det er bare at komme i gang med at lave denne dejlige suppe, som både smager skønt, og måske kan holde snuen på afstand. 

Spicy gulerodssuppe med kikærter og ingefær, 4 pers.
2 fed hvidløg
1 rødløg
ca. 5 cm. frisk ingefær, revet
1 spsk olivenolie
1 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
8 gulerødder
1 dåse kikærter
1 tsk gurkemeje
1 tsk tørret chili
4 dl kokosmælk
1 l grøntsagsbouillon/fond
salt og peber
limesaft
frisk koriander, mynte og rød chili til topping

Skær hvidløg og løg i grove stykker og svits det i olie i en gryde sammen med revet ingefær, garam masala og spidskommen. Rør godt rundt i blandingen og svits det i ca. 2 - 3 minutter. Skræl og skær gulerødderne i grove stykker og kom dem i gryden sammen med kikærterne, gurkemeje og tørret chili.

Hæld kokosmælk og bouillon i gryden, og lad det hele simre i ca. 25-30 minutter. Blend suppen til den er helt glat og ensartet. Tilsæt mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt, peber og limesaft.

Server suppen med frisk koriander, mynte og evt. finthakket

LÆS OGSÅ: Sådan bager du med surdej!