Emily Salomon: Denne ret laver jeg en halv time, inden gæsterne kommer
SPONSORERET indhold

Emily Salomon har et godt tip til dit næste mellemmåltid

Den 29-årige blogger på Emilysalomon.dk er en madentusiast, der går op i gode råvarer. Læs om hendes forhold til de danske klassikere stegt flæsk med persillesovs og frugt med fløde. I starten af juni udkommer hendes bog. Hverdagsglamour, enpersonlig guide til stil, skønhed, mad og indretning.

Foto: Philip Ørneborg
17. jul. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Det finder man altid i mit køleskab
"Det er oftest lidt af en blandet landhandel med masser af grøntsager, æg, smør, gær, fiskeolie, citroner, bær, ingefær, æbler, nøddesmør, oste og som regel en pilsner eller to. Og så har jeg udviklet en passion for at mikse cocktails, så man kan også ofte finde forskellige sodavand a la ginger beer, tonic, rosenlemonade m.m."

Det finder man aldrig i mit køleskab
"Kød med ganske få undtagelser og ikke-økologiske æg. Ellers er det meste velkomment, men det skal helst være af en ordentlig kvalitet."

Min livret
"​Uden tvivl stegt flæsk med persillesovs. Hvilket er lidt skægt, for jeg er ikke den store kødspiser. Men når det sker, så skal det være fra økologiske dyr eller som minimum nogle, der har gået frit. Jeg vil ikke spise dyr, der aldrig har bevæget sig eller været udenfor."

LÆS OGSÅ: 3 bloggere: Sådan spiser de på en typisk hverdag

Gæsterne kommer om en halv time, jeg serverer
"Pasta med lyndampet spinat, chunks af bøffelmozzarella, blommetomater, god olivenolie, friskkværnet sort peber, friskbælgede ærter og ristede pinjekerner. Så er der også tid til både at trække en flaske hvidvin op og rydde opvasken af vejen."

Mit bedste madminde
"​En aften for mange år siden i min nu afdøde fars have, hvor vi spiste friskkogte krebs med masser af mayonnaise, godt brød, dild og citron. Det var en af de allerførste aftener, hvor man kunne sidde ude det år, og det enkle, men utrolig velsmagende måltid satte prikken over i'et på en magisk aften."

Her køber jeg ind
"Majoriteten af mine indkøb foregår i Irma, Netto og hos grønthandlere på Nørrebrogade. Jeg køber stort set aldrig kød, og når man lever af en overvejende plantebaseret kost, er det min erfaring, at det er ret nemt at holde et fornuftigt madbudget. Jeg køber det, jeg har lyst til, hvor jeg ønsker det. En-to gange om måneden køber jeg en kasse med frugt og grønt hos Aarstiderne eller en af deres måltidskasser, som regel vegetarkassen."

Det spiser jeg til morgenmad
"Jeg holder virkelig meget af morgenmad og prioriterer at have god tid til både at lave og spise den. Langt de fleste hverdage får jeg chiagrød med kokosmælk toppet med banan, bær, granola og mandler og så et blødkogt æg eller et spejlæg on the side. I weekenden holder jeg af at spise lækkert morgenbrød. Jeg er især begejstret for Meyers karamelliserede snegl og rughvedeboller eller hjemmebagte vafler."

Min yndlingsdessert
"​Rødgrød med fløde, trifli, gammeldags æblekage med flødeskum eller slet og ret sommerbær med økopiskefløde. Den simple kombination af frugt og fløde er uovertruffen i mine øjne."

Min yndlingsrestaurant i Norden
"Restaurant AOC i Dronningens Tværgade. Deres tastingmenu varierer, men især en dessert med brændt jordskok står lysende klart i min erindring, fordi den var så uventet delikat. AOC's mere budgetvenlige lillesøster No. 2 er virkelig også et besøg værd."

Min guilty pleasure
"Jeg spiser noget sødt efter stort set alle måltider. Efter devisen lidt, men godt. Som regel en daddel eller et stykke mørk chokolade eller to, men det kan også være et stykke kage, is, yoghurt eller en frugt. Der skal egentlig ret lidt til at stille trangen, og jeg har intet problem med at have masser af søde sager i huset. Faktisk har jeg et helt slikskab med chokolade, tørret frugt, lakridskugler og bland selv-slik."

Min hofret består af
"Når jeg bare er mig selv, spiser jeg ofte forskellige variationer af regnbuesalat. Typisk en eller anden form for korn eller linser, favoritterne er belugalinser og boghvede, masser af grøntsager og frugter i mundrette bidder, bladgrønt, nødder eller kerner og så hummus, ærtepuré eller dressing."

Bedste mellemmåltid
"For tiden er det ristet rugtoast med enten peanutbutter, bananskiver, kanel og havsalt eller flødeost, rucola, tomater og sort peber."

Favoritrestaurant i Europa
"Hos Pappa e Ciccia i Prenzlauer Berg i Berlin er der en hyggelig og tilbagelænet stemning, tjenere, der ligner noget fra et Isabel Marant-show tilsat lidt Berlin, propfuldt af mennesker og rigtig dejlig økologisk siciliansk mad."

LÆS OGSÅ: 4 sunde opskrifter på lækker morgenmad

LÆS OGSÅ: Palæo-morgenmad hos Thomas Rode

LÆS OGSÅ: "Jeg droppede at tabe de evige '5 kilo'"