Esben Smed
Foto: Franne Voigt Stort interview med Esben Smed i ALT for damnerne, der udkommer denne torsdag.

Esben Smed: Jeg har lovet mig selv, at jeg skal være verdens sejeste far

Om at være god til at være til stede i nuet, men ’herredårlig’ til dét med ros.

Mød Danmarks næste store stjerne Esben Smed i denne uges udgave af ALT for damerne. Du kender ham nok bedst, som den kriminelle mekaniker Nicky fra DR-serien ”Bedrag”, og han er på nuværende tidspunkt aktuel i sin første hovedrolle i filmen ”Aminas breve”.

Privat minder Esben Smed ikke meget om sin bad boy-karakter i ”Bedrag”. Her fylder ydmyghed, tør jysk humor og familieliv langt mere. Esben blev nemlig far til sønnen Sirius for 2,5 år siden og til sommer kommer hans andet barn til verden. Begge med hans store kærlighed, langdistancekæresten Line Daubjerg Christensen.

– Det er virkelig fedt at være far, og jeg har lovet mig selv, at jeg skal være verdens sejeste. Jeg kan virkelig godt lide børn – især den der umiddelbarhed og fantasi er fantastisk. Jeg overvejede også at blive pædagog, da jeg arbejdede i børnehaven. Men nu kan jeg jo bare lave mine egne børn og have det fedt med dem, siger Esben og fortsætter:

– Lige før ”Et vintereventyr” havde jeg en periode på fem måneder, hvor jeg ikke lavede noget, og hvor jeg bare var hjemmegående husfar. Så sendte jeg ham i vuggestue sent og hentede ham tidligt. Jeg kan virkelig godt lide at være hjemme, og jeg er ret godt til at være til stede der, hvor jeg er. Så er der alt muligt andet, jeg er herredårlig til, siger han.

LÆS OGSÅ: 7 råd, der giver dig mere tid til dig selv

Her nævner Esben selv, at han er herredårlig til fodbold, være på Facebook, smalltalke, svare på beskeder og størst; modtage ros for det, han er god til.

– Når nogen roser mig, kommer jeg meget hurtigt til at sige: ”Nå ja, selv tak! Det kunne DU sgu da have gjort meget bedre” – og det er jo ikke derfor, folk siger det. Men jeg har bare svært ved det, og jeg vil prøve at blive bedre til at tage imod ros, for det der ”nå ja, det var ingenting” kan godt opfattes som lidt arrogant, og det vil jeg jo helst ikke være, for det er slet ikke sådan ment.

Læs mere om Esben Smed i denne uges ALT for damerne, der kommer på gaden torsdag. Her fortæller han endnu mere om forholdet til kæresten Line, hans debut på de skrå brædder som ”trækkerdreng”, og dét at være dårlig til at smalltalke i skuespillerbranchen. Alt sammen pakket ind i sort, tør humor.

 LÆS OGSÅ: 27-årige Stine har Asperger: Jeg har aldrig lært at bearbejde følelser

LÆS OGSÅ: Hvis Stephania Potalivo kun har fem minutter til at gøre sig klar, er der én særlig ting, hun prioriterer

LÆS OGSÅ: "Ungdomshuset var med til at gøre mig til den, jeg er i dag. Og jeg er hverken forkælet eller ødelagt"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed