"Forhåbentlig er modeltingen et springbræt"
SPONSORERET indhold

"Forhåbentlig er modeltingen et springbræt"

Cara Delevingne har travlt. Med at indtage Hollywood, tale for kvinders rettigheder,poste selfies på Instagram, kysse piger, klø løver bag øret og tale i telefon med Rihanna.Og med at være model for de største modehuse, der er blevet forført af den kække 22-årge brite og hendes karakteristiske bryn. Modeljobbene giver hende smør og kaviar på brødet,men hun bytter hellere end gerne catwalken ud med det hvide lærred.

Af: Marie Lodberg
10. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Hvis øjnene er sjælens spejl, er markante øjenbryn lig med succes. I hvert fald hvis blikket falder et par centimeter over tidens mest eftertragtede model Cara Delevingnes smalle grønne øjne. Øjenbryn, der ville få Cindy Crawford i de tidligere 90'ere og Frida Kahlo i 40'erne til at løfte deres ellers brede bryn, og som i denne Twitter-tid har resulteret i deres egen feed, @eyebrow_Cara.

Vi er på fornavn med Cara, Vogue er på forside med hende, og Karl Lagerfeld har udråbt hende til Chanel-muse og givet hende spalteplads i magasinerne og plads på podiet, ligesom blandt andre Burberry, DKNY, Mulberry og Saint Laurent. CV-højdepunkter opnået pga. et par brede, groomede bryn? Man fristes til at tro det, for de sidder jo lige dér, midt i ansigtet, og kalder på al opmærksomheden. Zoomer man lidt ud og iagttager 176,5 cm høje Cara fra hendes størrelse 39 i sko til det lyse hår, som da jeg overværede gangprøven til Topshops s/s 15-show i London i efteråret, kan det være svært at fornemme det der je ne sais quoi, som topmodeller kan udstråle. Hud med vibrerende glød og uendelig lange ben, der nærmest svæver hen over catwalken. Det er ikke tilfældet med Cara. Med hende gælder: what you see is what you get.

"Caras stil er selvsikker og legende, og hun kan være både sofistikeret og chik og cool og casual. Hendes naturlige energi er berusende, hun er frisindet og sjov," siger Topshops kreative direktør, Kate Phelan.

LÆS OGSÅ: Bruce Jenner vågnede op og tænkte: "Hvad er det lige, jeg har gjort?"

Da Cara gik ned ad catwalken under gangprøven, blinkede hun til stylisten på første række, klappede i takt til musikken og rakte tunge ad modelkollegaen og veninden Jourdan Dunn, der også gik showet. Hun udtrykker sig, bogstavelig talt, tydeligt. Med tatoveringer spredt over kroppen, 'Bacon' står der under den ene fod, 'Made in England' under den anden, og i halvcirkler under brysterne 'Don't worry be happy'. Og på sin Instagram, hvor hun har mere end 9,5 mio. følgere, med tekster som 'Girls just wanna have fundamental human rights' og 'The power of the people is stronger than the people in power'. Statements, der blander sig med private fotos af Kate Moss, Beyoncé og RiRi (Rihanna), der strammer Caras hestehale, så den sidder højt nok til at være en nytårsaften værdig. Cara har stjernevenner og stjernekunder. Men Cara vil ikke længere kun stå model for modeverdenen. Hun drømmer om en anden karriere. Om at kunne leve af at spille skuespil.

Drømmen om Disney
Cara kommer ikke kun til at posere på magasinforsider og i kampagner. 2015 bliver året, hvor hun indtager plads på intet mindre end seks filmplakater. Hun spiller med i Paper Towns (premiere 18. juni), Pan (premiere 30. juli), Kids in Love, London Fields, Tulip Fever og Suicide Squad, der i skrivende stund ikke har fastsat en premieredato. Og allerede i juliudgaven af britisk Vogue i 2014 udtalte hun:

"Jeg elsker at spille skuespil og gør det som en hobby. Men hvis det var muligt for mig at have det som karriere ... Forhåbentlig er modeltingen et springbræt. Da jeg startede som model, var jeg meget bekymret for, om det ville ødelægge mine chancer for at blive skuespiller. Jeg ville elske at arbejde med Tarantino, Scorsese og Sofia Coppola – dem alle! Jeg elsker thrillere, actionfilm og gode gysere. Jeg så dem hele tiden, da jeg var yngre, så det er nærmest umuligt for mig at blive bange."

Det er nogle år siden, Cara debuterede som skuespiller i en mindre rolle i Anna Karenina fra 2012. Men langt tidligere, da hun var 12, drømte hun om at tone frem på skærmen i én bestemt rolle:

"Jeg ville være Disney Channel-stjerne. Jeg ville være Hannah Montana. Men min forældre sagde nej," fortalte Cara til W Magazine i 2013. Og således startede Cara altså sin succesfulde karriere ... som model.

Den nye Kate
Siden Cara trådte ind på Burberrys catwalk i 2010, er hendes popularitet strøget til tops næsten lige så hurtigt, som du kan nå at sige "Kate Moss". Cara blev opdaget af samme agent, Sarah Doukas, som 00'ernes topmodel, som Cara for første gang poserede sammen med i Burberrys kampagne, skudt af Mario Testino og lanceret i efteråret 2014 i forbindelse med duften My Burberry. Der danser de så, i ens trenchcoats, og sprayer hinanden til med parfume. Samtidig med at kampagnen gik verden rundt via digitale og sociale medier, sad Cara og Kate med solbriller på og Mario Testino mellem sig frontrow til Burberrys show i London. Og jeg sad på tredje række. Som en paparazzo uden kamera og iagttog hver en bevægelse. Var de veninder? Måske. I så fald er de meget alvorlige og stille, når de hænger ud, hvad der ellers ikke præger Caras personlighed. Hm, er Kate truet?

Cara har vundet priserne som årets model 2012 og 2014 ved British Fashion Awards og været kampagnemodel for de største og mest ekstravagante modehuse. Og har også indtaget dansk grund og catwalk, da Cara gik Charlotte Sparres s/s 14-show, hvilket resulterede i en horde af skrigende fans, da hun sneg sig ind backstage. Det begyndte dog med chokolade. Cara slog nemlig hul på modelkarrieren i en Cadbury-reklame og var efterfølgende med i en Bruce Weber-serie i italiensk Vogue i 2003. I starten af sin karriere var hun i tvivl om sine egne evner og sin krops uforlignelighed.

"Der er så mange piger, der er højere, tyndere og smukkere. Og jeg er på ingen måde en pige-pige. Jeg fik ikke bryster, før jeg blev 18. Som teenager blev jeg ved med at tænke: "Jeg er så lav, og jeg har ingen bryster, hvad gør jeg?"," sagde Cara til W Magazine i 2013. Men så begyndte hun at anskue modeljobbet på en ny måde.

"Jeg begyndte at tænke på kameraet som en person og kiggede dybt ind i det. Fotografier er flade, og man bliver nødt til at give dem liv."

Og det er netop dét, Cara kan. Transformere sig, så hun passer til det brand, hun skal præsentere.

"Cara har de meget karakteristiske øjenbryn, som får hendes øjne til at træde meget frem. Hun kan både være high fashion, sensuel, moden og ung. Cara har en stor personlighed og masser af humor. Og så hænger hun ud med de mest kendte som Rihanna, Kendall Jenner, Kate Moss og andre A-list-berømtheder. Det skaber selvfølgelig også en interesse for hendes fans," siger Sune Palner, der er agent for hendes danske bureau, Scoop Models.

Senest er Cara set på forsiden af britisk Vogues april-udgave omgivet af Suki Waterhouse og Georgia May Jagger og tæt omslynget med bestie Kendall Jenner på forsiden af Love Magazines s/s 15-udgave. De to går i øvrigt under hashtagget #CaKe sammen med en masse cupcakes, cookies og lagkager. I magasinet, som hun også er gæsteredaktør på, interviewer hun Kim Kardashian, ligesom hun interviewer Kendall Jenner, og Kendall interviewer Cara. Vi bringer et udpluk:

Kendall Jenner: "Hvad er det bedste ved dit ansigt?"
Cara Delevingne: "Åh gud ... Mine øjenbryn."
KJ: "Jeg vidste, du ville sige det!"
CD: "Hvad er det bedste ved dit ansigt?"
KJ: "Mine øjenvipper. Det er, som om vi er på date!"
CD: "Det er vi! Hvad vil du helst: springe i faldskærm eller sejle til bunden af havet i en ubåd?"
KJ: "Springe i faldskærm."
CD: "Hvis du var en chips, hvilken slags ville du så være?"
KJ: "Jeg har altid kun kunnet lide en slags chips, og det er Chili Cheese Fritos."
CD: "Vil du helst drikke dit eget tis eller have en til at prutte i din mund?"
KJ: "Drikke mit eget tis, tror jeg."
CD: "Ad!"
KJ: "Aaaaaad! Ville du helst brænde op eller fryse ihjel?"
CD: "Så blev det sgu stærke sager! Jeg ville brænde op."
KJ: "Virkelig? Jeg tænker, at det tager længere tid at brænde op ..."
CD: "Din favorit-sex-stilling?"
KJ: "Næste spørgsmål!"

Det er vennerne, der holder Cara på jorden. I overført betydning i hvert fald. For da Eurowoman var til intim pressemiddag på Claridge's i London i februar 2014 i forbindelse med Caras fremvisning af den taske-linje, hun designede i samarbejde med Mulberry, var det i selskab med 30 af sine venner, som hun insisterede på, skulle med. På intet tidspunkt satte de sig ved det smukt dækkede bord. For hvorfor spise ved det, når man kan danse på det? Men når hun skal finde ro, beder hun sine venner om hjælp. Som da hun ringede til RiRi for at få et godt råd:

"Hun sagde til mig: "Det er let at drukne sig selv i arbejde. Det er en form for eskapisme. Så når du er alene, og du har lyst til at græde, så græd." Så det gjorde jeg," sagde Cara Delevingne til britisk Vogue i 2014.

Cara er dette forår blevet udnævnt som kampagnemodel for det schweiziske urbrand Tag Heuer, og til presseeventen, hvor hun i øvrigt kælede med en løveunge, udtalte hun:

"Jeg vil gerne bruge min stemme. Jeg vil bruge min mulighed for at komme med udtalelser om de ting, jeg tror på. Jeg har aldrig bare ønsket at være model. Jeg vil gerne inspirere folk, unge især, og opfordre dem til at forfølge deres drømme, være tro mod sig selv og arbejde hårdt. Så de kan blive det, de sætter sig for."

Social – også i virkeligheden
De sociale medier er Caras skyts til at nå ud med sine budskaber. Med 9,5 mio. følgere på Instagram og 2,2 mio. på Twitter bliver hun set og hørt over hele verden.

"Cara bruger forskellige kanaler til forskellige ting. Fælles for dem alle er, at hendes følgere får adgang til eksklusivt indhold fra hendes liv. Med sin meget personlige og uhøjtidelige stil og skøre ansigter bliver hun mere tilgængelig, og på trods af hendes stjernestatus føler hendes følgere stadig, at hun er et menneske, de kan relatere til. Det, at hun bryder muren mellem hverdag og glamour, gør hende meget likeable," siger Christiane Vejlø, der er digital trendanalytiker og står bag portalen Elektronista.dk.

Eftersom Caras ønske er at komme til at leve af skuespillet, fungerer hendes brug af sociale medier også som en slags åben jobannonce, der giver udtryk for hendes mangefacetterede personlighed. Og de ting, hun poster, bliver ofte til historier i andre medier. På den måde er hun med til at styre den dagsorden og de historier, hun ønsker at kommunikere med sit brand.

Men som med alt andet kan den massive brug af sociale medier have en bagside.

"Fans kommer meget tæt på. Grænsen mellem personligt og privat kan meget nemt overskrides, og hun kan få svært ved at føle, at hun egentlig har noget for sig selv. Men samtidig er hendes aktivitet på de sociale medier et udtryk for hendes generation. Unge fans forventer at have adgang til deres idoler. De forventer at se mere end den pudsede overflade. Ældre modeller og skuespillere føler sig ofte ikke trygge ved det som de yngre, der er vokset op med de sociale medier," siger Christiane Vejlø.

LÆS OGSÅ: Angelina Jolie: "Jeg troede aldrig, jeg ville møde den rette"

Cara er nærmere sine fans og følgere end mange af sine modelkolleger. Og i real life er hun tæt på sine mange kendisvenner i situationer, som hun poster på Instagram og Twitter. Grænsen mellem den digitale verden og den virkelige verden bliver udvisket. Som når hun ligger i ske med modelkollegerne Karlie Kloss og Joan Smalls, som hun tager på brystet. Endnu et hint til omverdenen om, at Cara er til piger? Ligesom billedet, hun postede på Instagram på Englands nationale 'komme ud af skabet-dag' af sig selv i en T-shirt med teksten 'We Are You'. Fotoet blev akkompagneret af billedteksten: "Det er lige meget, hvem du er, eller hvad du tror på, vi står sammen! Få fat på en af de her T-shirts nu!" Cara er blevet set kysse og flette fingre med skuespillerinden Michelle Rodriguez, der også har udtalt om Cara: "I love her, she's great." Men det forhold varede kun, indtil One Directions Harry Stiles begyndte at dukke op på første række, når Cara trådte ud på catwalken. Lige indtil rygterne om skuespilleren Jack O'Connell begyndte at svirre. Og hvad er nu det med Rita Ora, der tager Cara kælent på popoen? Selv om Cara ikke er nærig med sine statusopdateringer, har hun stadig til gode at opdatere sin relationship-status.

Det bliver i familien
Cara er vokset op i London med en familie med et stamtræ, der giver lyst til at undersøge grenene nærmere. Caras mor, Pandora, er en socialité og har arbejdet som personlig shopper i stormagasinet Selfridges. Hun er datter af Jocelyn Stevens, tidligere forlagsudgiver, som var gode venner med prinsesse Margaret af Storbritannien. Caras far, Charles, er bygherre og søn af politiker Hamar Greenwood, hvis tante var gode venner med Winston Churchill. Caras gudmor er Joan Collins, og gudfaderen er Condé Nast-direktøren Nicholas Coleridge. Caras to ældre søstre er Chloe, 30 år, uddannet biomediciner, og Poppy, 28 år, som også er model, har prydet forsiden af Eurowoman allerede i 2013, og som, i modsætning til Cara, klæder sig upåklageligt feminint og elegant. Delevingne-familien er velhavende og har aldrig manglet noget. Heller ikke idyl. De ses ofte sammen til offentlige og private begivenheder og viser gerne familiebillederne frem.

"Min far går i bukser i stærke farver med forskelligfarvede blazere, og så laver han jokes om sin påklædning som: "Mine bukser er mere gule end mine tænder." Han er en meget sjov mand," sagde Cara til Vogue i 2014.

Caras egen stil kan indimellem også være noget broget. Som da hun en overgang ofte blev spottet i heldragter i dyreprint. Ellers er uniformen ofte et par smalle jeans, en T-shirt, en slidt læderjakke og et par rå snørestøvler toppet med en beanie-hue. Hun er ikke streetstyle-fotografernes darling, men til gengæld inspirerer hun med sin attitude. Måske også med sin sangstemme og sine trommeegenskaber. I hvert fald har hun spillet trommer, siden hun var lille, og var i sine teenageår med i et band, der hed The Clementines. Sidst Cara optrådte med sin stemme, var i Chanel-duoen med Pharrell Williams, der komponerede sangen til Karl Lagerfelds kortfilm Reincarnation, som de begge spiller med i. Cara inspirerede i hvert fald Pharrell med sin attitude. Og det er det, Cara kan. Være mere end et par markante bryn. Hun er en ny tids model, en rollemodel, der ikke er bange for at sige sin mening. Det ved Pharrell: "Jeg synes, at Cara er et meget større menneske, end folk forventer. Der går rygter om film og musik, men det, man bør fokusere på, er hendes ånd."


LÆS OGSÅ: Derfor skriver han ikke tilbage til dig

LÆS OGSÅ: Derfor skrumper silikonebrysterne

LÆS OGSÅ: "Den perfekte barm er den, hvor det ene bryst er lidt større end det andet"