Bedste gløgg i København
SPONSORERET indhold

Bedste gløgg i København: Her skal du nyde den varme juledrik

Stærk eller mild, traditionel eller utraditionel. Uanset hvad du er til, kan du finde gløgg, der passer til dine smagsløg. Vi har samlet en liste over de bedste gløgg-steder i København.

Af: Cille Lewinsky Foto: Hviids Vinstue
20. okt. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Artiklen er oprindeligt fra 2019 og er blevet opdateret i 2021.

Ingen jul uden gløgg.

Sådan har mange det, og sådan har vi det også her på redaktionen.

Den krydrede og varme drik, der siden det 16. århundrede har været brugt af vores svenske naboer som helsedrik i de kolde vintermåneder, har siden Anden Verdenskrig været en fast bestanddel af mange danskeres juletradition. 

Men hvor får man gløgg, der får humøret til at stige og varmer både sjæl og korpus i denne kolde tid? Her på ALT.dk har vi samlet de bedste gløgg-steder i København.

1 Hviids Vinstue

Hviids.jpg

Hvis man skal tro anmeldere og gløgg-kendere, er den gamle kælderbeværtning, Hviids Vinstue ved Kongens Nytorv, stedet at gå hen, hvis man skal nyde et glas gløgg, der kan mærkes. Med en alkoholprocent på 20,4 procent bliver du uden tvivl varm i både kinder og hjerte.

Gløggen forberedes allerede i foråret, hvor rødvinen og portvinen sættes til at trække med rosiner og krydderier, så gløggen får den velkendte og potente smag, når den serveres et halvt år senere. Opskriften er fra 1954 og er ligesom resten af Hviids Vinstue et levn fra en svunden tid.

Og som bonus får du, efter at have nydt Hviids gløgg, et glas med hjem, hvor det pågældende år er indgraveret. Med andre ord: Gløggen på Hviids Vinstue er en, du aldrig glemmer. 

Hvor: Hviids Vinstue, Kongens Nytorv 19, København K

2. Noorbohandelen i Torvehallerne

Noorbohandelen er flere gange blevet kåret til den bedste gløgg i København. Noorbohandelen, der har base på Nyord, en lille ø nord for Møn, har slået de københavnske konkurrenter af banen med deres stærke og velsmagende gløgg. Det er tyskeren Wolfgang Sürth, der står bag den efterhånden kendte gløgg - og du kan endda lave den derhjemme. Sürth har nemlig røbet hemmelighederne bag den vindende gløgg til DR.

Hvor: Frederiksborggade 21, 1362 København K

 

3. R Vinbar

De gløgg-kendere, vi har spurgt her på ALT.dk, anbefaler samstemmigt R Vinbar, når spørgsmålet falder på, hvor man får en god gløgg i København. R Vinbars gløgg har knap så meget power som den, du kan få på Hviids Vinstue, men skulle stadig kunne varme godt op under julestemningen.

Hvis du ikke kan komme til København, kan du selv prøve at give dig i kast med deres gløgg, hvis opskrift ligger tilgængelig på deres Facebook-side. God fornøjelse!

Hvor: Gammel Mønt 14, 1117 København K

4. Bevar’s

Hvis du synes, at gløgg med en alkoholprocent på over 20 er lige i overkanten, men samtidig heller ikke er til den alkoholfrie variant, er Bevar’s på Nørrebro muligvis stedet for dig. På den hyggelige og lokale café får du en lys gløgg med smag af hyldeblomst og appelsin. 

Hvor: Ravnsborggade 10 B, København N

5. Whammy Bar

Det er ikke kun indre by, der byder på lækker gløgg. På Amager serverer Whammy Bar også en god gløgg, hvor du både kan få en rød og hvid variant af den klassiske juledrik.

Hvor: Østrigsgade 13, 2300 København S

6. Hotel Sanders

På det eksklusive Hotel Sanders i København kan du i hjemlige og smukke omgivelser drikke et glas varm gløgg på deres tilhørende restaurant Sanders. Du kan både få en hvid og rød variant af den velkendte juledrik – og hvis du bliver sulten, kan du altid få en bid mad. Deres gløgg er til den pebrede side, men bestemt pengene værd.

Hvor: Tordenskjoldsgade 15, 1055 København K

7. Christianshavns Bådudlejning

Med udsigt over kanalerne er Christianshavns Bådudlejning ikke kun et perfekt spot, når solen skinner, men også et hyggeligt sted at tilbringe en eftermiddag i kulden med et glas gløgg i hånden. På cafeen serverer de både hvid og rød gløgg, og det er også muligt at tilkøbe æbleskiver.

Hvor: Overgaden Neden Vandet 29, 1414 København K

8. Vesterbro Vinstue

På den lokale vinbar på Vesterbro, Vesterbro Vinstue, kan du nyde deres hjemmelavede gløgg i hyggelige omgivelser. Vinstuen serverer både rød og hvid gløgg. Den hvide er lavet på californisk Chardonnay og bliver serveret med tranebær og valnødder, mens den røde er lavet på californisk Merlot og bliver serveret med mandler og blåbær. Med andre ord: Hvis du går op i at få en gløgg af høj kvalitet, er Vesterbro Vinstue det rette sted at gå hen.

Hvor: Istedgade 128, 1650 København

9. Omegn og Venner

Er du frisk på en utraditionel gløgg, skal du prøve Omegn og Venners ”gyldne gløgg”. Den kombinerede landhandel, spise- og ølbar i Tovehallerne serverer en gløgg brygget på økologisk tør æblecider, most fra det danske mosteri Hos Olsen samt danske Bybi’s rom, der er fadlagret rom fra de caribiske øer med honning indsamlet af københavnske bybier og chai masala krydderier.

Hvor: Rømersgade 18, 1362 København K

Anbefalet til dig