Guide: 6 skønne oplevelser i Roskilde

Foto: Andreas Dress. Denne artikel er sponsoreret af: Bisque, Romu, Restaurant Pipers Hus, RO´s Torv, Musicon, Roskilde Teater.

Guide: 6 skønne oplevelser i Roskilde

Roskilde byder på masser af kulturelle oplevelser, god mad og shoppemuligheder. Vi guider dig til de bedste steder.

Er du til kreative aktiviteter og et spirende bymiljø? Til museumsbesøg, teaterforestillinger og shopping? Og til lækker mad med en god udsigt?

Roskilde byder på lidt af det hele og er et oplagt sted til en endagstur eller en weekendferie med veninderne, kæresten eller familien.

Vi guider dig til nogle af de bedste oplevelser i den Østsjællandske by

Få en oplevelse i et farverigt universbisque.jpg

Beliggende midt i Roskilde i hyggelige rammer med masser af atmosfære finder du 
Bisque Porcelænscafeen. Her kan du male dit helt personlige keramik lige fra krus og skåle til heste og får, samtidig med at du nyder en god kop kaffe og hyggen i cafeen.

Du vælger keramik og farver. De ansatte giver instruktion og hjælper dig. Du bliver glædeligt overrasket over, hvad du kan skabe, når du først er i gang. En uge senere kan du hente dit færdige kunstværk.

Kom ind og sæt hverdagens travlhed på pause for en stund. Få en sjov, original og personlig oplevelse. Forkundskaber er IKKE nødvendige – alle kan være med.

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskulturromu.jpg

Rock din museumsoplevelse, og oplev et musikeksperimentarium i verdensklasse. Se, hør og føl dig gennem den rytmiske musiks historie fra 1950’ernes rock’n’roll, gennem 1980´ernes popkultur frem til nutidens vilde rytmer – og få et bud på morgendagens musikscene.

Tag en rutsjebanetur gennem musikkens farverige historie, og få historien om en ungdomsgeneration, der skabte og stadig skaber sin helt egen kultur, kommunikerer globalt gennem musikken og har enorm indflydelse på samfundsudviklingen.

RAGNAROCK er Danmark nationale museum for pop, rock og ungdomskultur. Museet troner i sine smukke, gyldne farver over Roskildes ’Rock City’ – bydelen Musicon, der ligger blot et stenkast fra Roskilde Festivals faste plads – hvor ellers? 

Restaurant Pipers Hus – smagen af Roskilde
pipershus.jpgPipers Hus er en lille perle, der ligger midt i Roskilde Bypark med byens bedste udsigt. Den kan ikke beskrives, den skal opleves.

Parken er over 100 år gammel, og det samme er Pipers Hus. Om sommeren kan du sidde midt i al idyllen på den dejlige, store terrasse med udsigt til Roskilde Fjord og til Roskilde Domkirke.

Hos Pipers Hus tilbyder de lokale råvarer både i form af drikkevarer og mad. Blandt andet kan man smage dejlige økologiske øl fra fad eller flaskeøl fra Herslevs – et lokalt bryggeri i Roskilde. 

Er du til et godt stykke dansk smørrebrød på hjemmebagt rugbrød, er Pipers Hus det rette sted.

Hos Pipers Hus gør de også en dyd ud af at bruge lokale – eller i hvert fald danske – råvarer. Maden er hjemmelavet, så selv remouladen til den pandestegte fiskefilet er lavet fra bunden.

De serverer dagligt frokost klokken 11-16.
De serverer også brunch hver dag klokken 10-14.

Selskaber på op til 50 personer kan de også huse. Så hvis I står og skal holde rund fødselsdag, bryllup, barnedåb eller lignende, så ring og hør nærmere.

Roskilde er en by, der dyrker det kulturelle i form af musik, kunst og lignende. Det vil Pipers Hus gerne være med til at holde i live. Derfor afholder de forskellige musikarrangementer med lokale bands.

De bruger også lokale kunstnere, som udstiller deres billeder i cirka tre måneder ad gangen, hvilket giver et herligt liv, da folk er nysgerrige for at se, hvad der nu er kommet på væggene.

I juli samarbejder de med musikstedet Gimle i Roskilde, som arrangerer fire gratis koncerter i parken. I den periode er det muligt at bestille en koncertmenu og nyde musikken fra deres terrasse eller at bestille en øl fra deres ølbod. 

Velkommen til Danmarks kærligste shoppingcenter rostorv.jpg

Forårsmoden er landet på RO's Torv i Roskilde, og den er pakket ind i ubegrænset kærlighed.

På Torvet står en Wall of Love, hvor de opfordrer til at rose hinanden; ros dig selv, din mand, kæreste, kollega, kat eller hund.

Hjælp RO’s Torv med at plastre væggen til med anerkendelse og sprede kærligheden.

Deltag også i konkurrencen om et rejsegavekort på 7.000 kroner, og hent RO’s Torvs forårsmagasin i butikkerne fra 10. april.

Velkommen til Danmarks kærligste shoppingcenter; 60 butikker, 10 spisesteder, dagligvarer, biograf, fitness og masser af kærlighed.

Besøg en kreativ bydel uden sidestykkeMusicon.jpg

I Musicon-bydelen kan du mærke suset fra tidligere tiders industri blande sig med en kreativ energi og skabertrang.

Ud over museet RAGNAROCK kan du blandt andet opleve et danseteater, et aktivt kunstnermiljø, Danmarks nyeste højskole og et handelsstrøg bygget af gamle skibscontainere.

Gå en tur gennem Containerstriben med dens wokmad, specialøl fra Musicons mikrobryggeri, designerlamper, garn i alverdens farver og meget mere.

Start dit Musicon-besøg i udstillingen på Rabalderstræde nr. 12, og se omdannelsen fra betonfabrik til levende bydel.

Tag også en kop friskristet kaffe med i Rabalderparken, der er en prisvindende kombination af regnvandsanlæg og skaterpark.

Teater i Roskildeteaterny.jpgRoskilde Teater henter omkring 40 teaterforestillinger til byen i løbet af en sæson. Det er alsidige opførelser fra både store, landsdækkende teatre, små storbyteatre og mindre provinsteatre. Der er teater til alle aldersgrupper.

Forestillingerne opføres i Laboratoriet på Musicon, i Lynghøj Teatersal og flere andre steder i byen.
Se hele udvalget på www.roskildeteater.dk og følg deres Facebookside.

Med Roskilde Teaters abonnementsordning kan du se fem forestillinger for 550 kroner. Hvis du er under 26 år, er det billigere.

Roskilde Teater – gå i teatret i din egen by.