Juleshopping i Flensborg
Foto: Mai Hjalager Gudmundsen Flensborg oser af jul i disse dage.

Juleshopping i Flensborg

Guide: Juleshopping i Flensborg

For ALT for damernes Mai Hjalager Gudmundsen er Flensborg indbegrebet af jul med sine snoede sidegader og gamle, velholdte bindingsværkshuse. Gaderne pyntes med lanterner, tønder, gran og dæmpede lyskæder, og gaverne – ja, de fås som regel til en særlig fordelagtig pris.

BOLIG, SKO OG TØJ

Flensborg har flere shoppecentre, hvoraf Gallerei helt klart er det mest interessante. Du kommer ikke uden om de obligatoriske centerbutikker Bianco, BR, Triumph og Tiger. Men heldigvis støder du også på lidt mere interessante butikker som blandt andet en chokoladeforretning, skobutikken Roland Schuhe og boligforretningen Sinnerup. Skobutikken har et imponerende lækkert udvalg af både støvler, stiletter og tasker, mens Sinnerup sælger møbler, nipsting og tøj. I bunden af centret ligger desuden Rossmann, hvor du finder billig kosmetik og økologiske cremer.
Holm 57-61. Flensburg-galerie.de/dk

OPLEV 

Fra den 26. november til den 31. december forvandles en del af Flensborgs lange gågade til et kæmpe julemarked. Her kan du drikke gløgg, spise honninghjerter eller finde nyt julepynt. Det tilbagevendende julemarked er altid en stor succes og helt klart et must at opleve, hvis du alligevel er i byen.
Südermarkt. Flensburg-tourismus.de

SPIS

Hvis du ønsker et fredeligt time-out fra gågadens juletravlhed, så find frem til Grisou, der ligger gemt i en charmerende sidegade. Menuen skifter hele tiden, så det er ikke til på forhånd at vide, hvad der venter dig, men maden er god, lyset dæmpet, og du føler nærmest, at du har gemt dig i en hyggelig, lille hule.
Holm 45. Dasgrisou.de

Læs også: Guide: Juleshopping i Aarhus

SPECIALITETER

Hvis du besøger Flensborg, vil du snyde dig selv godt og grundigt, hvis ikke du besøger Vom Fass. Butikken har ikke det store blikfang set udefra og er derfor nem at overse. Men indeni venter dig specialprodukter en masse. De har alverdens former for olier, op til flere vine, pasta og diverse krukker, som bare venter på at blive opdaget. Her finder du helt sikkert gaven til den, der sætter pris på god mad.
Große Straße 3. Vomfass.com

KOSMETIK & DUFTE

Midt på gågaden ligger det store parfumeri Douglas, der nærmest slår dig omkuld af duftevand, når du træder indenfor. Her kan du spare penge på blandt andet Essie-neglelak, der koster 60 kroner frem for de 99 i Danmark. De har et stort udvalg af mærker, hvor også makeup fra L’Ôreal er billigere end herhjemme.
Tip: Vil du gerne give franske apotekerprodukter som Avène i gave, så besøg et af Flensborgs mange apoteker. Du vil finde, at der også her er mange penge at spare.
Holm 48. Douglasparfumeri.dk

TØJ & TILBEHØR

Det er ikke sikkert, at du finder noget her, men hvis du gør, kan du være sikker på, at du har gjort et scoop. TK-Maxx er et kæmpe outlet på to etager, der er fyldt med 2. sorteringstøj både til damer, herrer og børn. Der er derfor rigeligt med penge at spare og fede gaver at finde, hvis blot du bruger lidt tid på at navigere uden om de mindre smagfulde beklædningsgenstande.
Holm 39. Tkmaxx.com

HUSK

Selv om flere af butikkerne i Flensborg både nævner deres priser i euro og danske kroner, er det ikke alle steder, hvor den danske pris er oplyst. Så vil du undgå at tænke i tabeller, kan du hente en valutaudregner-app. Vi anbefaler ”daglige valutakurser” til iPhone, som virker fint uden internet.
I de fleste butikker er de vant til danske kreditkort, men mange steder skal du købe for et bestemt beløb, før kortet kan bruges. Overvej derfor at hæve lidt euro hjemmefra, så har du også til parkeringspladsen eller bussen, hvis dine trætte ben ikke orker at gå tilbage til togstationen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Julemarkeder