Guide: Seks gode grunde til at holde ferie i Sønderjylland
Foto: Dybbøl Mølle. Denne artikel er sponsoreret af: Benniksgaard Hotel, Acture Park, Fakkelgaarden, Museum Sønderjylland & Ribe Kunstmuseum

Guide: Seks gode grunde til at holde ferie i Sønderjylland

Gourmetmad, smuk natur og inspirerende kunstmuseer. Udforsk Sønderjylland og få et hav af gode oplevelser.

Trænger du til en lille ferie væk fra hverdagen? Og er du vild med både natur, action, god mad og kulturelle oplevelser?

Sønderjylland byder på mange interessante oplevelser og indtryk, og det smukke område er et perfekt sted til en ferieweekend med enten veninderne, kæresten eller børnene.

Her guider vi dig til, hvor du skal bo, hvad du skal spise, og hvad du skal se, næste gang du besøger Sønderjylland.

Benniksgaard Hotel
Benniksgaard.jpgOplev Sønderjylland i al sin pragt på Benniksgaard Hotel ved Flensborg Fjord, og lad jer forkæle med et ophold.

Gå en tur på Gendarmstien, og nyd naturen, træd ind i Danmarkshistorien på Historiecenter 1864 ved Dybbøl, eller tag en indkøbstur over grænsen.

Overnatning i hotellets Superior værelse inklusiv tre-retters middag hver aften samt stor morgenbuffet:

1 nat – 999 kr.
2 nætter – 1699 kr.
3 nætter – 1999 kr.

Priserne er pr. person i dobbeltværelse.
Tillæg ved ankomst fredag, lørdag + alle dage i juli, august, september: 150 kr. pr. person.

ACTURE PARK – et mix af action og natur
hadersleverhvervsraad.jpgVær lidt utraditionel, gør noget uventet, og skru op for action, når du tager veninderne med på tur. 

I ACTURE PARK i Haderslevområdet finder du et bredt udvalg af aktiviteter, der mixer vild action og smuk natur.

Udforsk de vilde MTB-stier, dyrehaven eller den gamle historiske bydel.

Har du fart i blodet, kan du få fuld action og sved på panden på gokartbanen. 

Er du en adrenalinjæger, så tag en tur højt op i trætoppene og få kildren i maven, når du suser ned ad svævebanen i klatreparken. 

Rammer du altid plet, så kast dig ud i en omgang bueskydning, og skyd efter naturtro skumdyr i Pamhule Skov.

Uanset om du jagter inspiration til familieturen, reunion for barndomsvennerne, polterabend for bedsteveninden eller bare din næste adrenalinrus, så finder du det her.

Gourmet ved Flensborg Fjord
fakkelgaarden.jpgHotel og Restaurant Fakkelgaarden ligger på en af Danmarks smukkeste kyststrækninger med udsigt over Flensborg Fjord. 

Den landskendte perle med det karakteristiske gule tårn indeholder både anmelderrost gourmetrestaurant, der forener sønderjysk og fransk madtradition, samt 26 nordisk og maritimt indrettede værelser.

Udover de sæsonbetonede gourmetophold, kan det anbefales at holde skarpt øje med Fakkelgaardens events, der byder på særligt udsøgte menuer og vine nøje afstemt efter årstid og lejlighed. 

31. maj – En aften med asparges og vin
14. juni - Fisk- og skaldyrsaften
5. juli – Elegant rosé møder sommergourmet

Følg med på hjemmesiden eller nyhedsbrevet, hvor der løbende tilføjes nye og overraskende events

Kunstmuseet i Tønder
museumsonderjylland.jpgDet prisvindende kunstmuseum Kunstmuseet i Tønder er placeret i den nye del af det flotte bygningskompleks. Museet viser med udspring i Nordens rige kunst- og designtradition både egne værker og skiftende særudstillinger på internationalt niveau.

Glem ikke også at besøge vandtårnet, og sæt dig i de kendte møbelklassikere af den sønderjyske møbeldesigner Hans J. Wegner. Hvilken stol er din favorit?

Når du har nydt udsigten over både byen og marsklandskabet fra vandtårnets top, har du helt sikkert samlet appetit til en tur i museets dejlige café.

Læs mere på Kunstmuseet i Tønder.

Ribe Kunstmuseum – et arkitektonisk smykkeskrin på Danmarks vestkyst
ribemuseum.jpgRibe Kunstmuseum er et ganske særligt sted. Her har man siden 1891 kunnet opleve en samling af mesterlige malerier og skønne skulpturer fra den danske kunstskat.

Programmet for 2019 er tætpakket og stjernespækket:

  • Indtil 28.april kan du opleve udstillingen ’Michael Ancher og kvinderne fra Skagen’.
  •  17.maj åbner ’Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab’ samt ’Johannes Wilhjelm – fra Italien til Skagen’.
  •  Året sluttes af med Edvard Munchs store og farverige træsnit.

Schackenborg slotskro - en omvej værdkohl.jpg

Midt i marsken og med højt til himlen ligger Schackenborg Slotskro i den idylliske lille by Møgeltønder. Her er skæve, gamle huse, brostensbelagte gader, hygge og eventyr – og et slot.
Schackenborg Slotskro byder på madoplevelser udover det sædvanlige. Råvarerne er så vidt muligt fra lokalområdet, og maden bliver, uanset om det er en let frokost serveret i krostuen, kaffe og et stykke hjemmelavet kage på terrassen eller er en udsøgt middag i restauranten, lavet fra bunden og med fokus på smag og enkelthed.
Besøget på Schackenborg Slotskro kan med fordel kombineres med f.eks. en gåtur på den nye marsksti, en cykeltur langs diget, sort sol i forår og efterår, et besøg i områdets mange museer og butikker eller shopping lige over grænsen.
Mætte oven på et væld af oplevelser kan man kravle i seng i én af de 25 individuelle værelser, opkaldt efter danske slotte og herregårde, som kroen også råder over.