Helle Fagralid
SPONSORERET indhold

Helle Fagralid: "Vi er virkelig, virkelig gode for hinanden"

Hvordan inkarnerer manen psykotisk kvinde, som har slået sit eget spædbarn ihjel? Den opgave tager Helle Fagralid livtag med i Nils Malmros' nye film "Sorg & Glæde" om den virkelige tragedie, der ramte instruktøren.

Af: Majbritt Lacuhr Foto: Franne Voigt
06. nov. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Ligesom med Helle Fagralids rolle i "Forbrydelsen 3" som Maja, der får kidnappet sit barn, kæmper Signe i "Sorg & Glæde" med afmagt. Og det er også den, mener hun, der i psykosen driver Signe til en tragisk handling.

– For mig at se er det næsten, som hvis hendes datter var død i et biluheld, og hun selv havde kørt bilen. Den scene i filmen, hvor forældrene i hendes skoleklasse ønsker hende tilbage, er hentet fra den virkelige historie. Det er meget rørende. Og livsbekræftende. For det handler om det potentiale, vi alle sammen har – vi har alle lyse og mørke sider, og vi kan til dels selv vælge, i hvilken retning vi vil gå. Og så sætter de mennesker, vi møder på vores vej, deres præg på, hvor vi bliver ført hen. På godt og ondt, siger Helle Fagralid.

Den største glæde og den største sorg
Nu er hun selv 37 og livet er som for alle andre præget af sorg og glæde.

– Den største glæde er ubetinget mit barn, siger hun og lyser op.
– Min søn, Louis, som er 7 år. Og samtidig er det min største sorg, at jeg ikke er sammen med ham hver dag.

Det er knapt to år siden, hun og eks-manden, trommeslageren Stefan Pasborg, måtte bryde op efter ti års samliv. Og selv om hun kalder eksmanden for "verdens bedste far", er det svært at undvære sønnen halvdelen af tiden.

Fire måneder efter bruddet mødte hun den 16 år ældre filminstruktør Ole Bornedal. Til det, der bare skulle have været et helt stilfærdigt møde i forbindelse med Ole Bornedals film "1864".

– Vi er virkelig, virkelig gode for hinanden. Det føles – og har fra første dag – føltes meget, meget let at kommunikere og være i samme rum. Vi er ikke kun ens – vi er også meget forskellige – men vi er ret enige om de grundlæggende værdier, siger Helle Fagralid, som nu borg i Hellerup med fire af parrets fem sammenbragte børn i alderen 3-22.

– Louis har også taget imod det med blandede følelser. Han er jo fuldstændig lykkelig over at have fået søskende. En lillebror og tre større søskende. Det er en kæmpe gave, men selvfølgelig også en udfordring at gå fra at være enebarn til at være del af en flok, siger Helle Fagralid.

LÆS HELE INTERVIEWET MED HELLE FAGRALID I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE NR. 45/2013