Her er den ene bog, du SKAL læse dette efterår
Gertrud Bønnelykke, moderedaktør og Silke Grane, skønhedsredaktør fra ALT for damerne har begge smuglæst "Hvor flodkrebsene synger", og alt tyder på, du godt kan glæde dig.

Her er den ene bog, du SKAL læse dette efterår

Bogen ”Hvor flodkrebsene synger” udkommer på dansk med et stort rygstød fra USA, hvor Reese Witherspoon har været med til at booste begejstringen. Nu laver hun den til film.

Hvis du – ligesom alle os andre – elskede stemningen, dramaet og de stærke karakterer i  HBO-serien ”Big Little Lies”, så er der gode nyheder til dig:
Delia Owens debutroman ”Where the Crawdads Sing” har nemlig meget af det samme og udkommer i Danmark, netop som sæsonen for dagsregn og sofahygge er over os.
”Hvor flodkrebsene synger” rammer Europa med et seriøst rygstød fra over tre millioner amerikanske læsere

Især én af dem har været med til at gøre romanen til en af årets mest hypede udgivelser i USA: Skuespiller og producer Reese Witherspoon valgte den som månedens bog i sin bogklub i september sidste år og skrev på Instagram:

    "Jeg kan slet ikke udtrykke, hvor meget jeg elsker denne bog. Der er så mange aspekter i hendes historie; romantik, mystik og et mord… og det hele finder sted i den betagende kulisse i sydstaterne. Jeg ønskede bare, at historien aldrig ville ende."

Romanen foregår i North Carolina og følger en ung kvinde, Kya Clark. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene i en hytte i marsken, men ses af omverdenen som barfodet, vild og helt uden for normerne. Da to unge mænd bliver fascineret af hendes skønhed, begynder Kya at indstille sig på et nyt liv – indtil det utænkelige sker.bog_intext.jpg

Byens hot shot, den flotte Chase Andrews, findes død i mudderet, og selvfølgelig mistænker de lokale straks ”marskpigen”.

The New York Times Book Review kaldte historien “smertefuldt smuk” og Witherspoons følgere delte deres begejstring med kommentarer som “Jeg kan ikke lægge den fra mig” og “Denne bog er fantastisk”.

Efter bogen var blevet hyldet af Reese Witherspoon, gik salget gennem taget. Budskabet gik fra mund til mund og bogen har solgt over tre millioner eksemplarer. 

Og nu går læsernes vildeste fantasi i opfyldelse: Witherspoon og hendes produktionsselskab Hello Sunshine har sammen med Fox 2000 købt filmrettighederne til bogen.

  - "Bogen har mystik, der får dig til at tabe kæben, en fantastisk sydstats-stemning og en uendeligt fascinerende kvindelig heltinde i hovedrollen, og jeg elskede den fra første færd. Jeg er så begejstret over at skulle arbejde sammen med Elizabeth (Gabler fra Fox 2000, red) og hendes team, så vi kan få Delias rørende page-turner gjort til film."

Men vi behøver altså ikke vente på filmen: ”Hvor flodkrebsene synger” udkom d. 27. september. ALT for damernes redaktion har smuglæst den, og alt tyder på, du godt kan glæde dig.

Gertrud Bønnelykke, moderedaktør, ALT for damerne

gertrud.jpg    "Wow, den her bog! Med to små børn har jeg ikke meget tid til at læse, men den her kunne jeg ikke lægge fra mig. Der er så mange følelser i bogen, og man hepper virkelig på Kya hele vejen igennem. Jeg læste bogen på en weekend, og den sad i kroppen lang tid efter. Hvis du kun skal læse én bog dette efterår, så er det denne!"

Silke Grane, skønhedsredaktør, ALT for damerne

silke-grane.jpg    "Jeg var vild med ”Big Little Lies”, og denne bog har mange af de samme kvaliteter. Selv om den foregår et helt andet sted i USA, så går mystikken og stemningen igen – og så betyder det selvfølgelig også noget, at det er en stærk og mangefacetteret kvinde, der er hovedperson. Jeg anbefaler den på det varmeste!"

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger