Bøger - Få tips til gode bøger, du bare må læse

Elsker du at fordybe dig i en god bog? Og er du vild med fortryllende skønlitteratur, krimier, faglitteratur eller en opslugende selvbiografi?

I ALT.dks store bogunivers får du et overblik over de bedste bøger lige nu, og hvilke bøger du bør læse i ferien, sofaen eller sengen.

Der er noget for kriminørder, romantikere, biografislugere og dem, der blot elsker en medrivende fortælling.

Læs mere

En god bog kan gøre underværker. Den kan opsluge dig, give dig nyt perspektiv eller blot prikke til dine inderste følelser.

Måske er det derfor, at vi danskere elsker at læse, og i gennemsnit læser vi intet mindre end 14,3 bøger om året, viser en undersøgelse fra Saxo. Samtidig ønsker mere end hver anden, at de læste mere.

Undersøgelsen viser også, at 75 procent af de danske læsere er kvinder, og i de seneste år er bogmarkedet boomet med kvindelige forfatterstreger fra bl.a. Hella Joof, Renée Toft Simonsen, Helle Helle, Lena Dunham og Sara Omar.

I ALT.dks store bogunivers kan du lade dig inspirere af de mange spændende fortællinger og medrivende historier, der lander på bogreoler verden over – fra krimier og romaner til biografier og fortryllende skønlitteratur.

Bliv inspireret til de bedste bøger lige nu, til sommerferielæsningen og til de bøger, der gør sig særligt godt som gaver. 

Og kom med bag kulissen i diverse interview med anerkendte forfattere og se, hvilke bøger en række kendisser har liggende på deres natbord.

GettyImages-823826038.jpg

Foto: Getty Images

Guide til de bedste bøger

Mangler du en god bog til julegaven, sommerferien eller til hyggelæsningen, kan du lade dig inspirere af vores mange guides. Læs for eksempel, hvilke bøger du skal have med ned til poolen eller i sommerhuset, hvilke bøger der gør sig godt som gaver, og hvilke erotiske sager, der kan gøre ’Fifty Shades of Grey’ til skamme.

Vi guider dig også gennem junglen af femilitteratur og fortæller dig, hvilke bøger du skal læse og høre lige nu.

Interview med forfattere

Én ting er ordene, en anden er personen, der har skrevet dem. I en lang række af artikler kan du læse med, når diverse forfattere inviterer os indenfor i deres tankeunivers og personlige liv. Læs blandt andet om Renée Toft Simonsen, der taler overgangsalder, ægteskab og sexliv, eller om Pelle Hvenegaard, der har kæmpet en indædt kamp for at adoptere sin datter, Ukhona.

Du kan også læse med, når den svenske skuespiller Mikael Persbrandt fortæller om rå mængder af sprut, stoffer og kvinder i sin selvbiografi.

Og så er der forfatterne på toppen af dansk litteratur. Få bl.a. Hanne Vibeke Holsts historie om en skilsmisse, et sommerhus og en sammenbragt familie, Thomas Korsgaards fortælling om venskaber, der holder ved, og Morten Papes oplevelser med social arv. Jussi Adler-Olsen giver os også en opsang om at udvise mere omsorg til vores ældre, og så fortæller Hella Joof og Karen Thisted om bryster, der skal hoppe, når man hikker.

Børnebøger

En sund læselyst er ikke kun de voksne forundt. Børnebøger udkommer i massevis, men har du styr på, hvor du skal starte, når ungerne skal have udvidet boghylden? Om dit barn er 1, 2, 3, 4 eller 5 år gammel, har vi et bud på, hvilke bøger der virker.

Og så kan du læse med, når forfatteren bag Cirkeline inviterer indenfor i sit fantasiunivers.

Uddrag og essays

Mangler du en god bog her og nu, kan du på ALT.dk finde masser af godt læsestof. Vi har naturligvis et enormt arsenal af artikler, men er du ude efter en omgang god litteratur, kan du starte med nogle af vores boguddrag og essays, som er skrevet af anerkendte forfattere.

Du må ikke snyde dig selv for Suzanne Brøggers smukke essay, som er skrevet eksklusivt til Eurowoman, eller Anders Aggers velskrevne uddrag fra ’Mit Livs Lærer’.

Læs også et uddrag fra Peter Høegs roman ’Gennem dine øjne’ eller bliv inspireret til et bedre sexliv i parterapeut Frej Prahls uddrag fra bogen ’TÆNDT’.

Hvilken genre foretrækker du?

  • 82 procent foretrækker skønlitteratur. Af dem foretrækker 73,3 procent at læse romaner, mens 61,5 procent foretrækker krimier
  • 18 procent foretrækker faglitteratur

Kilde: Saxo