Pelle Hvenegaard og datter
Foto: Franne Voigt | Tv-vært Pelle Hvenegaard og hans kone, Caroline, kæmpede i seks år for at blive forældre.
ALT for damerne

Pelle Hvenegaard: ”Vi har ingen indtægt, men suger fra en kassekredit og overvejer at sælge bilen”

Tv-værten og hans hustru mødte hinanden på en blind date og flyttede sammen efter én uge. Deres største drøm var et barn, men vejen dertil bød på 11 fertilitetsbehandlinger på tre år – før de endelig adoptererede lille Zoe fra Sydafrika.

Af Cille Lewinsky og Susanne Baden Jensen 11.apr.2018 Børn

Han havde allerede opnået, hvad de færreste kan nå på et helt liv: berømmelse, anerkendelse, penge og meget mere.

Men der var stadig et stort tomrum i Pelle Hvenegaards liv, da han i sommeren 2010 skulle ud på en blind date. Han drømte nemlig inderst inde mest af alt om at blive far.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: "Det blev en rodet start på voksenlivet for mig"

Det fortæller tv-værten i denne uges ALT for damerne, hvor han åbner op for den lange og hårde vej dertil. En vej, der har ført til bogen "Kære Zoe Ukhona".

Smed præventionen efter én uge

I en gammel træbåd på Christianshavn havde Pelle Hvenegaard den sommer gjort klar til sin date med Nescafé og kolde dåseøl i en malerspand med isvand, da den høje og lyshårede Caroline kom gående på kajen. De to havde kemi med det samme – og de havde også den helt samme drøm om børn.

– Vi stod et sted, hvor det biologiske ur tikkede. Vi var trods alt i midten af 30'erne, så vi vidste, at det snart skulle ske. Vi havde ingen tid at spilde, og derfor blev det også hurtigt et projekt og et fælles mål for os at få et barn. Vi havde begge prøvet meget i vores liv, og jeg kendte mig selv så godt, at jeg vidste, at hun skulle være mor til mine børn, siger Pelle.

Parret flyttede sammen efter kun én uge, og de smed alt, hvad der hed prævention næsten lige så hurtigt.

11 fertilitetsforsøg på tre år

De prøvede at blive gravide via den gængse metode, men endte hurtigt med at også at få hjælp udefra.

Men efter næsten tre år, adskillige inseminationsforsøg, reagensglasforsøg, optøede æg og sågar et forsøg med et donor-æg, stoppede de. 11 fertilitetsforsøg blev det til.

– Måske burde vi have stoppet lidt før, men det var fandeme svært, da vi stod midt i det. Caroline var færdig med det, før jeg var. Hun var træt af at blive gjort kemisk gravid, men fortsatte for min skyld. 

Selvom både Pelle og Caroline drømte om at få et biologisk barn, havde de også som noget af det første i forholdet talt om adoption.

Pelle HvenegaardFor Pelle Hvenegaard var meningen med livet at blive far. (Foto: Franne Voigt)

"Vi er endelig i havn"

Begge havde de set et utal af forældreløse børn på deres mange rejser, der hver gang mindede dem om, at det ikke var børn, der manglede i verden. Men de kunne først gå i gang med adoption, efter de havde boet sammen i to et halvt år, så de kunne lige så godt bruge tiden fornuftigt, tænkte de.

Det tog i alt seks år for Pelle og Caroline at få drømmebarnet. Det kalder de hende, også selvom deres "afrikanske diamant" - som de også kalder hende - med sine store, brune øjne og krøllede hår hverken ligner Pelle eller Caroline.

– Vi ville aldrig bytte vores pige ud med et biologisk barn. Hun er lige så meget mit barn, som hvis vi selv havde bagt hende, siger Pelle, mens stemmen bliver helt blød.

– Ukhona er opfyldelsen af drømmen. Vi lever nu det liv, vi gerne vil. Vi har fået en kæmpe, kæmpe lykke og glæde ved at have hende og blive forældre – og vi prioriterer det højt! Caroline endte med at sige sit job op, fordi hun ikke kunne få forlænget sin barselsorlov, jeg har stort set ikke arbejdet siden maj sidste år, vi har ingen indtægt, men suger bare fra en kassekredit. Og vi har overvejet at sælge bilen. Det er nogle andre ting, der er blevet vigtige, og det er jeg kun glad for. Vi er endelig kommet i havn.

LÆS HELE INTERVIEWET i denne uges ALT for damerne, hvor Pelle Hvenegaard også fortæller om:

  • Når sexlivet blev reduceret til at foregå i et plastikkrus.
  • Hvordan Caroline var ved at forlade ham på et tidspunkt, hvor det så mest sort ud for parret.
  • Og hvorfor han valgte ikke at gå til lægen i tre år, da de ventede på, at adoptionen skulle gå igennem.
Pelle Hvenegaard, 42

Tv-vært, skuespiller og forfatter til bogen "Kære Zoe Ukhona", som er skrevet til datteren - men også til alle dem, der drømmer om et barn, har kæmpet eller stadig gør for at få et eller til pårørende, der står udenfor og ser på.

  • Gift med Caroline M. Gullacksen Hvenegaard, som han har datteren Zoe Ukhona med.

Pelle HvenegaardPelle Hvenegaard er aktuel med en ny bog om adoption. (Foto: Franne Voigt)


Henter...