Renée Toft Simonsen og bøger
SPONSORERET indhold

Renée Toft Simonsen om ægteskabet: Vi skal turde disse ting for at holde liv i det seksuelle

Hendes Verden har mødt den tidligere topmodel til en ærlig snak om en krop, et sind – og en seksualitet i forandring midt i livet.

Af: Susanne Diekema og Susanne Baden Jensen Foto: Henrik Bjerg
04. apr. 2018 | Livsstil | Hendes Verden

Hvad gør man, når sveden pludselig driver af kroppen i varme kaskader, sindet føles mere sårbart, og man mærker en tørke syd for navlen, så det tager længere tid at få gang i lysterne på silkelagnerne?

For 52-årige Renée Toft Simonsen kom generne som et chok, da en uomgængelig del af kvindelivet bankede på hos hende, nemlig overgangsalderen. Derfor satte hun sig til tasterne for at dele sine personlige oplevelser i bogen "Jeg er f*cking hot!".

LÆS OGSÅ: Derfor er det muligt for Helmig og Renée at genfinde kærligheden 

Hendes Verden har i denne uge været hjemme hos den bogaktuelle forfatter og psykolog til en ærlig snak om alt det, som hendes krop, sind og seksualitet går igennem – og om, hvordan hun og ægtemanden, sangeren Thomas Helmig, klarer forandringerne.

Selvudvikling har hjulpet

Renée Toft Simonsen har de seneste 15 år sammen med en veninde brugt en del tid på meditation, selvudvikling og healing med det formål at komme perfektionismen og de indre monologer til livs.

– Vi er mange i den her ”klub”, der ikke kan lide at lave fejl, for frygten for at blive udstødt er jo også en kæmpe drivkraft i mennesker. Jeg ville gerne have haft min mand med i den udviklingsproces, men selvom han respekterer, at jeg arbejder med det her, så ville han få røde knopper af det, og han siger ”no way” til at deltage. Det har jeg lært at acceptere, men alt det jeg får med, giver jeg videre. Så det kan godt være han ikke vil med, men det kommer han altså så alligevel på en måde, siger Renée og smiler. Både af hvordan hun får listet Thomas lidt med på selvudviklingsvognen og af den effekt, hun faktisk synes, det har på deres ægteskab.

– Vi er blevet mere kærlige overfor hinanden, og jeg er blevet bedre til ikke at pege fingre ad ham. Og at lade ham ligge i sofaen …

Renée Toft SimonsenI sin nye bog - og i det hele taget - øver Renée Toft Simonsen sig i at have modet til at vise følelser. (Foto: Henrik Bjerg)

Vi skal turde disse ting

Også omkring det seksuelle er der positivitet og optimisme hos Renée Toft Simonsen, som nyder en afslappethed over at kende sine lyster, og det selv om der med overgangsalderen er kommet nogle udfordringer omkring ”mekanikken”

– Jeg hviler mere i mig selv og føler mig bedre hjemme i min krop. Selv om vi kvinder kan tørre ud og psykisk have svært ved at få ”den op at stå”, tror jeg, det er meget sværere for mænd, der skal vise deres evne til at holde ud. Det er sårbart. Men det vigtige er, at vi har lyst til at være der. Og at vi tør være åbne og kærlige. Det der med lysekroner, der dingler, ved vi godt ikke passer. Det handler om at være til stede.

LÆS HELE INTERVIEWET I DENNE UGES HENDES VERDEN, HVOR RENÉE TOFT SIMONSEN OGSÅ FORTÆLLER OM:

  • At tage på i forbindelse med overgangsalderen – og lære at leve med de nye "ekstra" kilo.
  • At øve sig i at vise følelser, også når hun ikke viser sig fra sin bedste side.
  • At erkende, at hun har det svært med at blive ældre og blive forladt af sine børn – men også glæde ved snart at skulle være bedstemor.

Renée Toft Simonsen(Foto: Henrik Bjerg)

Anbefalet til dig