Hanne-Vibeke Holst Morten Bruus
SPONSORERET indhold

Hanne-Vibeke Holst om sin skilsmisse: "De havde alle hørt historien om den der skrækkelige kvinde, der havde vippet den anden ud"

En skilsmisse er aldrig nem, og det var den heller ikke for forfatter Hanne-Vibeke Holst. Omgivelserne skulle vænne sig til en ny kvinde, og sommerhuset skulle deles på tværs af familier. Særligt sidstnævnte har forfatteren altid haft en snert af skyldfølelse over, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Af:: Redaktionen Foto: Franne Voigt
11. jul. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

På husets vægge hænger billeder af hendes kærestes ferielykke med en anden familie.

Dem går Hanne-Vibeke Holst rundt og kigger på hele den sommer, da hun første gang bliver inviteret ind i sin nye mand Mortens sommerhus.

Det er i dag 22 år siden. Dengang var de begge gift og havde stiftet familier med andre, da de mødte hinanden og indledte den affære, der endte med at føre dem sammen.

– Der var fotos på væggene af sommeridyl i en anden familie. De fik lov at blive hængende den første sommer, men så blev de fjernet. Nu var det os – med mine, dine og vores børn, siger Hanne-Vibeke Holst om mødet med filmfotografen Morten Bruus. 

Det fortæller hun om i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: Hanne-Vibeke Holst: "Når man er ensom, bliver man let fristet"

Og netop dette sommerhus er omdrejningspunkt for en dårlig samvittighed, som den populære forfatter stadig nærer over for sin mands ekskone. 

En ny kvinde i huset

Det hjemmebyggede feriehus ligger ved Sjællands Odde, og Hanne-Vibeke Holst beskriver det selv, som at det var et af Mortens "scoretricks" dengang, at han havde et hus ved vandet.

Men at de to nu har et liv sammen i huset, som en anden kvinde engang havde del i, er stadig i forfatterens baghoved.

– Jeg har faktisk altid haft dårlig samvittighed over for Mortens ekskone. Ikke så meget over, at jeg snuppede hendes mand, det skulle hun nok komme sig over, men mere over, at jeg tog hendes sommerhus! Det må alligevel have været det værste, tænker jeg tit, siger Hanne-Vibeke Holst til ALT for damerne.

Svært for hans børn

I dag besøger parret huset både sommer og vinter, og det er også omdrejningspunkt for en årlig familietradition med hendes søstre og deres familier ved påske, hvor de spiser en stor frokost og tager ud på jagt efter påskeæg. En tradition de overtog fra Mortens børn.

Og netop hans børn oplevede en særlig hård omvæltning dengang, hvor hun kom ind i familien, erkender hun.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det var svært for Mortens børn, især de yngste. Oven i at deres familie var blevet opløst, var deres sommer og sommerparadis også blevet disrupted. De skulle dele huset og sommeren med mig, mine to børn og den baby, vi fik. Det kan jeg stadig godt have en snert af skyldfølelse over, but that's life, lyder det fra forfatteren.

Hørt om "den skrækkelige kvinde"

Også omgivelserne skulle vænne sig til skilsmissen, og at Hanne-Vibeke Holst nu var den nye kvinde i Mortens liv.

– Jeg husker, at nogle af Morten og ekskonens gode venner kom og bankede på vores dør den første påske. De havde alle hørt historien om den der skrækkelige kvinde, der havde vippet den anden ud. De skulle lige se mig an, men de blev hurtigt mine gode sommervenner, forklarer forfatteren, der har skrevet alt fra "Strisser på Samsø" til sine seneste to romaner i netop selvsamme sommerhus.

LÆS MEGET MERE I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE

  • Her fortæller Hanne-Vibeke Holst om, at ikke at være mor med stort M, at hendes sind har to sider – og at kærligheden er blevet dybere og mere intens, efter hun overlevede brystkræft.

ALT for damerne er på gaden torsdag 12. juli

Anbefalet til dig