Her er de største turn-offs og turn-ons
Foto: Bulls Her er de største turn-offs og turn-ons

Hvad tænder kvinder på?

Her er kvinders største "turn-offs"

Nærighed og dårlige kan få de fleste kvinder til at stå af. Det mener Tanja Glückstadt, parterapeut og sexolog, somherkommenterer enliste over, hvad kvinder tænder mest af på, og hvad de tænder mest på hos mænd...

DET TÆNDER KVINDER AF PÅ
– ifølge Tanja Glückstadt

Ranglede lemmer
– Det giver ikke en kvinde den samme følelse af tryghed at gå på gaden med en lille, spinkel mand som en høj, robust mand. Er manden meget ranglet, mangler den naturlige råstyrke.

Dårlige kys
– Munden er en af vores større erogene zoner, og bliver den ikke stimuleret korrekt, kan det være et stort turnoff. I et godt kys udskilles forskellige hormoner, som nedsætter stressniveauet og fyrer op under lysten og lykkefølelsen.

Mandehørm
– Mænd, der smasker, prutter og bøvser offentligt, har ikke store plusser i kvinders bog. Det giver hende indtryk af, at han ikke gør sig umage for at begære hende, og at han dybest set er ligeglad.

Selvhøjtidelighed
– Mænd, der tror, de er Guds gave til verden, er det sjældent. Det er udmattende at være sammen med en mand, der enten taler konstant om sig selv eller altid er alvorlig. Kvinder tolker det som humor og selvtillid, når mænd tør udlevere sig selv på den ikke-selvhøjtidelige måde.

Nærighed
– Nærighed vidner om, at han også er nærig på andre områder i sit liv – med sine følelser, kærlighed og støtte. Med nærighed fortæller han, at han ikke finder os værd at investere i, og kvinder elsker at blive forkælet med en middag eller gaver.

Dårlig økonomi
– Det er ikke afgørende for kvinden, at en mand er rig som Joakim von And, men han skal ikke have bundløs gæld. Rod i økonomien kan indikere manglende kontrol og overblik.

Måne
– Hår er et tegn på maskulinitet, og når det langsomt begynder at falde af, kan kvinder ubevidst tolke det som et tab af mandighed.

Hjælpeløshed
– Kvinder har det svært med mænd, som skal guides og tages i hånden hele tiden. Det giver os en fornemmelse af at skulle være hans mor, og han kan virke ynkelig på os. Vi foretrækker som regel egenrådige og handlekraftige mænd.DET TÆNDER KVINDER PÅ
– ifølge Tanja Glückstadt

Selvsikkerhed
– Hvis en mand har selvtillid, behøver han ikke at være perfekt på alle andre områder. Selvtillid signalerer en mand med mental styrke, vi kan læne os op ad, hvis vores egen styrke ikke længere er tilstrækkelig.

Maskulint ydre (over 175 cm, store hænder og skægstubbe)
– Når en kvinde ser en høj mand, tænker hun ubevidst, at han er en god beskytter. Lige så ubevidst sammenligner mange kvinder en mands hænder og længden på hans fingre med størrelsen på hans penis, mens skægstubbe både signalerer maskulinitet og modenhed.

Vidste du...

At kvinder foretrækker mænd med skarptskårne ansigter som George Clooney, når de skal vælge en partner til uforpligtende sex. Men når de skal vælge faderen til deres børn, er der gode chancer for mænd med vege hager.

Kilde: Western Ontario Universitet i Canada

Humor
– Smilet er ofte det første en kvinde ser, og et smil smitter os og fortæller, at det er en mand, som ikke har for meget tungsind. Når vi griner, udskilles der endorfiner, som er lyst- og energigivende.

Intelligens
– Vi vil gerne have mænd, som kan give os mentalt modspil. Menneskets instinkt for overlevelse fortæller os, at en intelligent mand kan udtænke planer, så han uden problemer kan forsørge familien.

Dyb stemme
– En dyb stemme signalerer maskulinitet og kan virke beroligende. Det kan samtidig forføre os rent seksuelt.

Vidste du...

At mænd med dybe stemmer bliver fædre til flere børn end mænd med lyse stemmer. Det skyldes, at mænd med basstemmer virker mere tiltrækkende på kvinder end mænd med en fistelstemme. Årsagen kan være, at dybe stemmer forbindes med et forhøjet niveau af det mandlige kønshormon testosteron.

Kilde: Undersøgelsen 'Biology Letters' fra Harvard-universitetet

Passion
– Kvinder tiltrækkes af mænd, der brænder for noget, og som er dygtige til det. Er han passioneret omkring sit job, handler det for os ikke om lønsedlens størrelse, men om engagement, hengivenhed og disciplin – det går tit igen i andre sammenhænge.

Omsorgsfuld
– Vi vil have en mand, som kan beskytte os og trøste os, når vi har brug for det. Samtidig er det meget afgørende, at en mand er god mod børn, hvis han skal have potentiale på længere sigt.

God hygiejne
– Udseende er det første vi ser, og er den personlige hygiejne i orden, tyder det på, at manden har integritet og tager vare på sig selv – for hvis han ikke engang kan tage sig af sin egen pleje, kan han så tage sig af os?

Vidste du...

At et kemisk stof i mænds sved, kaldet androstadienon, øger en kvindes hormonniveau og gør hende mere seksuelt ophidset?

Kilde: University of California

Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt er parterapeut og sexolog. Fra sin klinik i Valby tilbyder hun blandt andet parterapi, individuel terapi og sexologisk rådgivning. Se mere på tanjagluckstadt.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi