Bøf, pizza og afternoon tea: Her skal du spise i London

Foto: Getty Images Alt er muligt i London - også på madfronten. ALT.dk giver dig redaktionens bedste bud på, hvor du skal spise.

Bøf, pizza og afternoon tea: Her skal du spise i London

Spis dig igennem London med ALT.dk’s bedste bud på lækker mad og delikate restauranter. Der er noget for enhver smag.

London kan det meste.

Lige fra hippe highend restauranter til små, snuskede pubber. I den engelske hovedstad kan du få alt fra storslået afternoon tea, en sprød kebab eller klassiske Fish’n’Chips.

Kun din fantasi sætter grænser, når maven begynder at rumle efter mad.

Og så kan du komme direkte tur/retur til Europas vel nok mest ikoniske storby for under 300 kroner (sponsoreret). 

Med et overflødighedshorn af valgmuligheder kan det være svært at nå det hele på én gang. Ja, faktisk kan det være svært at nå bare en enkelt bydel.

ALT.dk har derfor samlet redaktionens bedste bud på restauranter – lige fra bøf-klassikere til sprøde pizzaer og lækre kager.

Enjoy!

Hoi Polloi

Hos Hoi Polloi, der ligger i loungen i det hippe ACE Hotel, kan du få alt, hvad dit hispterhjerte begærer i både morgen-, frokost- og aftenudgaver. Stedet minder mest af alt om en luksuriøs kantine fra 70’erne, og retterne sætter mundvandet på overarbejde. Morgenmaden inkluderer alt fra æg til brød og frugt – det meste i en spicy udgave, mens der også bliver leget med smagene i serveringerne senere på dagen. Vi kan især anbefale deres temmelig stærke omelet med N’duja-pølse til morgenmad. Til frokost kan vi anbefale deres salat med grønkål.

Hoi Polloi
100 Shoreditch High Street

Rejsepriser en af de firmaer, der tilbyder billige rejser til London. (sponsoreret).

Dalloway Terrace

Dalloway Terrace ligger i den lidt mere fornemme ende af restaurant-skalaen, hvilket priserne også afslører. Ikke desto mindre bryster stedet sig af at være et af Londons mest instagrammede steder, hvor bloggere verden over poserer foran den flotte plantevæg, som skifter fra sæson til sæson. På menuen finder du alt fra små snacks til lækre pastamenuer og delikate, sunde retter. Der er nok at vælge imellem. Er du på udkig efter syndige kager til din søde tand, bør du ikke snyde dig selv for deres ret så lækre Honey Bee Afternoon Tea.

Dalloway Terrace
16-22 Great Russell Street

Khan’s

Den indiske curry-kending Chicken Tikka Masala bliver anset for at være en engelsk klassiker på linje med retter som Fish’n’Chips og Sunday Roast. Derfor er der god grund til at besøge én af Londons mange indiske restauranter, når du befinder dig i den engelske hovedstad. Her er et godt bud den ikoniske, indiske restaurant Khan’s, der har ligget i Londons Notting Hill-område siden 1977, og som stadig bliver drevet af den samme indiske familie. Der er fart på i de blå lokaler på Westbourne Grove, og restauranten er populær blandt børnefamilier, så forvent ikke hyggelig, intim stemning og service i højeste klasse, men god, gedigen, indisk mad og én på opleveren.

Kahn’s
13-15 Westbourne Grove

Flat Iron

Er du på jagt efter en god bøf, går du ikke galt i byen på Flat Iron. Restauranten i Shoreditch er hyggelig og stemningsfuld, og så minder konceptet lidt om MASH: En god bøf tilsat enkle sides, som du selv vælger. Priserne er ikke synderligt høje, men bøffen er alligevel i den gode ende. Og så har de verdens sejeste bookingsystem, der sender dig en sms, når de har et bord ledigt.

Flat Iron
77 Curtain Road, Shoreditch

Manna

Uanset om du er til vegetarisk kost eller ej, går du ikke galt i byen med et besøg på Manna i bydelen Primrose Hill, der ligger lige på grænsen til Camden. Det hyggelige spisested er én af Europas ældste, vegetariske restauranter, der i dag er 100% vegansk. Deres mange lækre retter er beviset på, at kød kan være fuldstændig overflødigt, og portionerne er så solide, at du er sikker på at blive mæt – og fyldt op af mange forskellige spændende smagsnuancer. Prøv for eksempel deres veganske version af den engelske klassiker “Bangers and Mash”, hvor de klassiske engelske sausages er erstattet af fennikel- og græskarkerne-pølser – eller den lidt mere eksotiske ”Enchilada Bake” med sorte bønner, butternut squash og guacamole.

Manna
4 Erskine Road, Primrose Hill

Pizza East

I et gammelt tehus i Shoreditch finder du Pizza East, som serverer de sprødeste pizzaer i rustikke omgivelser. Her er stemingen en fusion mellem det traditionelle Napoli og det hippe Shoreditch, hvilket viser sig tydeligt på menukortet. Prøv dig frem – det er svært at gå galt i byen. Er du ikke i Shoreditch, kan du også finde pizza-kæden på to andre lokationer i London.

Pizza East, Shoreditch
56 Shoreditch High Street

Petersham Nurseries, Covent Garden

Naturen er i fokus på den lille café i det centrale London, hvor du kan spise lækre delikatesser og drikke en kop varm, engelsk te. Petersham Nurseries er oprindeligt fra Richmond Park, hvor restauranten ligger i et stort drivhus – og den stemning er taget med til King St., hvor blomster pynter hvert hjørne. Cafeen er også en shop, og du kan selv vælge, om du vil sidde i gårdhaven eller blandt alle de små nipsting i butikken. I begyndelsen af 2018 vil der også åbne en vinkælder, en bar og en restaurant i Covent Gardens lokaler.

Petersham Nurseries, Covent Garden
27-31 King St.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og London