Brug Twitter
SPONSORERET indhold

Tre kvinder: Sådan bruger vi Twitter

ALT for damerne har bedt tre forskellige kvinder fortælle om deres forhold til Twitter. Hvad bruger de det sociale medie til? Og går de op i, hvor mange følgere de har?

Af: Julie Møller
07. mar. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Mette Mayli Albæk, 24 år, Journalist

Twitternavn: @mettealbaek


Jeg har været på Twitter i knap to år…

Og det har udviklet sig til primært at være et arbejdsredskab for mig. Jeg arbejder som journalist på Christiansborg, og jeg kunne slet ikke undvære Twitter. Når jeg vågner om morgenen, bruger jeg fem minutter på at tjekke min nyhedsliste på Twitter igennem - og så er jeg faktisk opdateret på morgenens nyheder. Det sparer mig tid, så jeg ikke skal sidde og tjekke 6-7 nyhedssider, for Twitter har givet mig et overblik over, hvilke historier der er vigtige. Og hvad der bliver 'talt om derude'.


Jeg ville være et skridt bagud på Christiansborg…

Hvis jeg ikke brugte det redskab - derfor vil jeg heller aldrig kalde det for en tidsrøver. Jeg er faktisk på Twitter hele tiden, når jeg er på arbejde. (vinduet på min computer står åbent) Men jeg tror, jeg i den lange ende sparer tid. Det er ikke gøgl, der bliver delt på Twitter, men det er væsentlige nyheder, og ting der inspirerer mig.


Der er 2027 brugere, der følger mig lige nu…

Jeg går kun op i, hvor mange der følger mig, fordi jeg bliver drillet lidt af DR’s politiske orakel Jens Ringberg, som altid lige har 20 flere følgere end mig.


LÆS OGSÅ: Derfor skal du kombinere Twitter og tv

I mine øjne er der stor forskel på Facebook og Twitter

Nogle siger, at på Facebook er man venner med dem, man gik i folkeskole med, men som man ikke rigtig gider snakke med. På Twitter følger man dem, man ville ønske, man havde gået i folkeskole med, og som man var venner med i dag. Jeg synes, det siger meget. På Twitter er der nærmest en fælles aftale om, at man ikke skriver om børn, der lige har lært at gå, billeder af nybagte fastelavnsboller og alt det der private pjat, der netop bliver tidsrøveri på Facebook. Jeg bruger Facebook til mine private venner. Her kan jeg godt skrive, hvis der sker lidt større forandringer i mit liv - som køb af lejlighed, nyt job, et udlandsophold eller måske bare noget sjovt. På Twitter skriver jeg stort set kun om dansk politik og om livet omkring Christiansborg.


Jeg vil anbefale, at man følger…

Anders Breinholt, Per Clausen fra Enhedslisten og fødevareminister Mette Gjerskov fra Socialdemokratiet. De er alle tre ret sjove på Twitter. Og så skal man følge Jens Ringberg, Uffe Tang og mig, hvis man gerne vil følge med i dansk politik, uden det bliver kedeligt.

Find Mette på Twitter her!

Marianne Bisberg, 54 år, Virksomhedskonsulent

Twitternavn: @MarianneBisberg

I starten skulle man jo lige lure, hvad det er for noget...

For det er lidt vanskeligere tilgængelig, fordi man skriver på en bestemt måde. Jeg skulle lure, hvordan man formulerede sig og alle de der "hashtag" - Hvad var det, og hvad gik det ud på?

Twitter er enormt berigende at have kendskab til...

Du bliver påvirket af mange flere mennesker, som du ikke lige møder i din hverdag. Og fra mange forskellige brancher. Man kan vælge at få opdateringer fra design og kultur-folk, og det synes jeg ikke, at man kan benytte sig af på samme måde på Facebook. Man bliver pludselig inspireret af andre, uden at man nødvendigvis har fulgt dem, fordi de så er blevet retweetet af nogle af dem, som jeg følger. Dog savner jeg flere jævnaldrende på Twitter!

Jeg synes ikke, at Twitter er en tidsrøver...

Men det er det så alligevel. For hvis du vil deltage aktiv med noget og tiltrække andres opmærksomhed, så skal du jo selv skrive det. Jeg skal være lidt mere velovervejet, for jeg skal have de rigtige "hashtags" med, så jeg får det grupperet rigtigt, så dem der f.eks. interesserer sig for lokale fødevare, de ser, hvis jeg skriver noget om det. Så det tager lidt længere tid, men jeg synes ikke, at jeg bruger ret meget tid på det. Det er en integreret del af min kommunikation. Ligesom at jeg hver dag er på Facebook.

LÆS OGSÅ: Følg ALT for damerne på Instagram

Jeg skriver ikke ret meget på Facebook...

Når jeg skriver noget på Facebook, så er det mere fordi, at jeg er administrator på en gruppe derinde. Inde på Facebook bliver det lidt for snævert i forhold til at få ideer og få ny inspiration i forhold til på Twitter.

Jeg går ikke så meget op i, hvor mange der følger mig, men...

Jeg vil godt have flere. Og det er det, som jeg synes, er så svært at finde ud af. Hvad er det, der skal til i det her kommunikationsmedie for, at det bliver interessant for andre. Jeg synes, det kan være svært at formidle noget på så få tegn. (På Twitter har du maksimalt 140 tegn at kommunikere med.) Men jeg er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om at øve sig nok.

Find Marianne på Twitter

her!

Kathrine Madsen, 19 år, studerende
Twitternavn: @xTrinne

Jeg bruger Twitter til at...

Komme ud med de ting, som jeg ellers ikke ved, hvor jeg skal komme af med. Nogle gange er det ren tidsfordriv. En gang imellem er det også skole-relevante ting. Jeg har mange klassekammerater, der også er derinde. Så snakker vi om ting, der er foregået i skolen og lektier og den slags.

Grunden til, at jeg oprettede en profil var...

At Twitter et mere frit end Facebook. På Facebook fremstår ens liv så lyserødt og perfekt. På Twitter kommer du med små korte kommentarer. Og du må gerne være sur og ked af det eller overlykkelig derinde, uden der er nogle, der snager i det eller kritiserer.

Jeg surfer mere rundt på Facebook, end jeg gør på Twitter...

På Twitter er det kortere sætninger, så dem ser man lige i løbet af et par minutter, og så er det ovre. På Facebook scroller du jo mere op og ned og kigger rundt på alle mulige andre sider. Jeg bruger nok mere tid på Facebook, men det er omstændighederne taget i betragtning.

I løbet af en dag...

Er det sjældent, at jeg kun skriver en opdatering, for det er jo en lillebitte sætning, man kan fyre af. Jeg skriver minimum fem hver dag og maks. 50 i løbet af en dag.

Hvis man er til humor på Twitter, så synes jeg, at man skal følge...

Anders Breinholt fra Natholdet. Han har nogle sjove opdateringer. Hvis man er til det mere umiddelbare og hverdagsagtige, så synes jeg, at man skal følge Ibi Støvring. Hun er helt nede på jorden og kommer med nogle tweets, jeg synes er hyggelige.

Jeg går egentlig ikke så meget op i, hvor mange folk der følger mig...

Man hvis man får en ny "follower" og ser, hvem det er, så kan man da godt blive lidt "høj i hatten". Men hvis man har rigtig mange følgere, så bliver det en smule useriøst. For så er det egentlig bare nogle "automatiske" følger. Det ser flot ud på papiret, men der er jo ikke rigtig nogle mennesker bag det. Så vil jeg hellere have, at det er private folk, der følger mig på Twitter og synes, at det er hyggeligt at følge med..

Find Kathrine på Twitter

her!