"Hvis det stod til mig, skulle jeg aldrig lave noget før kl. 10"

Foto: Andreas Houmann

"Hvis det stod til mig, skulle jeg aldrig lave noget før kl. 10"

Kaffe på tusind måder og æg på to. B-mennesket, balletdanseren, modellen ogskuespillerinden in spe nyder sin sene morgenmad på Vesterbro, altid sammen med kæresten.

Hvad er det første, du gør om morgenen?
"Jeg er B-menneske. Hvis det stod til mig, skulle jeg aldrig lave noget før klokken 10. Men mit vækkeur ringer som regel klokken 8.45, og så går jeg ud og vasker mit ansigt og tager den helt store plejetur med produkter fra Ling og Caudalie. Jeg bader om aftenen, noget der hænger ved fra min ballettid. Så når jeg går i bad om morgenen, føles vandet nærmest som en straf. Så laver jeg en kop Nescafé med mælk og ryger et par smøger. Min kæreste Silas ryger ikke, så efter vi er flyttet sammen, har jeg forvist mig selv til køkkenet."

LÆS OGSÅ: "Jeg ligner nok en voksen mand, men jeg lever, som da jeg kom til København som 19-årig"

Hvor spiser du morgenmad?
"Et par gange om ugen går vi herned på Rissteriet, hvor de har Kate Bush i højttaleren og hjernedød god kaffe. Normalt sidder jeg dér i vinduet. Om søndagen dingler vi herned efter byturen, for det er kun et hop and a skip væk fra vores lejlighed i rundkørslen, og så er det med Weekendavisen og et dameblad."

Hvad har du på tallerkenen og i koppen?
"Her får jeg hjemmebagt brød, som har stået og hævet natten over og blev knaldet ind i ovnen i morges, med Vesterhavsost, en croissant og en cappuccino. Derhjemme får vi altid æg. Blødkogt eller et spejlæg, som bliver lagt oven på ristet Biga-brød fra Lagkagehuset og blå Castello. Og kaffe. Nescafé, stempelkande-kaffe eller espresso i kanden over blusset. Jeg kan ikke få nok af kaffe og har drukket det, siden jeg var ni. Da jeg var på balletten, var morgenmad noget med at sidde i spagat og sluge en croissant, så nu kan jeg virkelig godt lide at hygge mig og have god tid. Og det har vi. Silas smutter først klokken 9.30. Han øver med bandet hver dag klokken 10 (Silas er forsanger i Turboweekend, red.)."

Hvor i verden er det bedste sted at spise morgenmad?
"Anywhere, sammen med Silas. Jeg har ikke prøvet morgenmad, der smagte bedre, end med ham."

Hvad skal du lave resten af dagen?
"Til møde med et produktionsselskab, da jeg skal være ny vært på Topmodel. Så skal jeg kigge lidt på en Won Hundred-pressemeddelelse, og på hvor vi skal lancere min seneste og sidste kollektion for mærket. Det har været vildt sjovt. Jeg kan godt lide at lave tøj, der larmer, lige som de kæmpestore kassebukser, jeg har designet til denne kollektion. Lige nu holder vi pause i filmoptagelserne til De Standhaftige, som har premiere næste forår. Det er min skuespildebut, og det har været sindssygt hårdt. Jeg spiller rollen som Sofie, som er en låst kvinde og har svært ved at knytte sig til folk. Så jeg har skullet være hård hver dag og fronte på folk. Og det ligger langt fra min egen personlighed. Heldigvis har jeg god adgang til mine følelser. En dag skulle jeg græde i otte timer, og det gik ret nemt."

Hvordan ser din yndlingsdag ud?
"Jeg sover til klokken 9.30, hvor jeg vågner af mig selv, men that's utopia. Så laver jeg de der æg sammen med Silas. Solen skinner, og jeg tager ud til mine forældre, som bor i Brede ved Mølleåen. De har min hund, Molly, som de fik ud, da deres egen døde, og jeg fik rigtig travlt. Hende skal jeg putte med, og jeg skal nusses i håret af min mor. Og vi skal spise boller i karry. Jeg bliver kørt hjem, og det passer med, at Silas er kommet hjem og er helt vildt glad, fordi han har skrevet et verdenshit. Han siger: "Skat, vi tager i sommerhus i morgen," og så falder jeg i søvn ... Fik jeg sagt, at jeg vågner op med helt vildt god hud?"


LÆS OGSÅ: 3 bloggere: Sådan spiser de på en typisk hverdag

LÆS OGSÅ: 4 sunde opskrifter på lækker morgenmad

LÆS OGSÅ: Palæo-morgenmad hos Thomas Rode

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg