Iris Gold
SPONSORERET indhold

Iris Gold om sin største nedtur: "Mændene tog mig på numsen dagen lang uden at spørge"

Sanger og musiker Iris Gold om stærke venskaber, om at vokse op i et hippie­kollektiv og om dengang hun var shotspige i London.

Af: Julie Dorthea Bøge Foto: Joshua Fry
12. aug. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Har du en tilbagevendende drøm?

– Nej, ikke rigtig, men jeg har mange samtaler med folk i mine drømme, og de er meget detaljerede. Jeg snakker meget, når jeg er vågen. Men i drømmene dukker alle de ting op, jeg ikke når at få sagt
i dagtimerne.

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?

– Han skal dufte godt. Jeg går utrolig meget op i, hvordan en mand dufter. Han kan være nok så sød og charmerende, men hvis jeg ikke er tiltrukket af hans naturlige duft, er det en dealbreaker.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– At signere min publishing-deal med Warner Chappel. Det gav mig virkelig et selvtillidsboost. Efter rigtig lang tid, hvor jeg ikke var helt sikker på, hvad jeg ville med mit liv, og om det kunne lade sig gøre. Det var superfedt at finde ud af, at jeg i hvert fald kunne skrive sange og ovenikøbet tjene penge på det.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins: "Jeg har en generel angst for at miste folk i mit liv"

Hvad er det vigtigste, din mor har lært dig?

– Jeg har haft mange mødre, fordi jeg er opvokset i forskellige hippiekollektiver. Min yndlingsmor er min danske farmor, som fortalte mig, at jeg havde et sted, hvor jeg hørte til.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?

– Maya Angelou. Hendes digt ”Still I rise” har givet mig tårer i øjnene flere gange, end jeg kan huske.

Hvad er dit livs største nedtur?

– Nok dengang jeg boede i London og var virkelig broke. Jeg arbejdede som shotspige, og mændene tog mig på numsen dagen lang uden at spørge.

Hvad kan få dig til at føle dig uretfærdigt behandlet?

– At blive misforstået. Hvis man er midt i en diskussion, og den anden person fordrejer ens argumenter – det kan gøre mig stiktosset.

Færdiggør sætningen: Jeg kunne aldrig finde på, at…

– Fortælle mine nærmestes hemmeligheder. De veninder, jeg har, er nærmest mine søstre, og vi ved næsten alt om hinanden, men vi ved, at vi aldrig fortæller noget videre. Det er så dejligt at have veninder, som man kan fortælle alt uden at blive dømt, og vide, at alt er fortroligt.

Hvornår synes du, andre mennesker er latterlige?

– Når de ikke vil indrømme, at de har begået en fejl. Efter min mening er det ok at indrømme sine fejl. Jeg syntes faktisk, at det er sexet at være sårbar.

LÆS OGSÅ: Mathilde Falch: "Min søn kom til verden med sygdom"

Hvilken modetrend hopper du aldrig med på igen?

– Sagen er, at jeg jo blander mange stilarter sammen fra forskellige årtier, så jeg er ikke helt sikker på, om der er noget, jeg ikke kunne finde på. Både buffalos og bøllehat er ok i den rigtige sammenhæng.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse, du har haft i din karriere?

– At spille på Roskilde Festival foran så mange mennesker, der bidrog til en særlig vibe under hele koncerten. Det var helt vildt. Jeg var lige kommet tilbage fra Ghana og havde desværre fået en virkelig slem maveforgiftning, og dagen før, vi skulle spille, faldt jeg af min cykel og slog mit knæ helt vildt, men da jeg stod oppe på scenen, og adrenalinen tog fat, glemte jeg det hele og fyrede den max af.

Hvornår giver livet mest mening for dig?

– Når jeg spiser sammen med folk, jeg elsker, eller putter med en, jeg elsker. At være i skoven og ude ved havet – og ikke mindst at stå på scenen foran en hujende crowd.

Anbefalet til dig