Jeg bliver træt af hele den kvinde-manifestationstrend
SPONSORERET indhold

"Kære kvinder, så let går drømme ikke i opfyldelse"

Det er naivt at tro, at hvis man bare ønsker det nok, så går ens drømme i opfyldelse, skriver parforholds- og skilsmissecoach Mette Hinnerskov i sin klumme.

Af: Mette Hinnerskov Foto: PR, Bulls.
24. feb. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Hun har tidligere opfordret os til at stille spørgsmålet: Ville du være kæreste med dig selv? Og at afsætte tid af til at tale ordentligt med sin partner, så vi undgår at vokse fra hinanden.

KLUMME: Man skal ikke google længe for at finde adskillige hjemmesider, der ligefrem sælger kurser og foredrag om, hvordan man kan lære at tale til universet og den vej igennem opnå sine drømme. Nogle vil nok sige, at jeg skal tage fat i mine "skygger" – og fair nok, det kan nogle godt mene, selvom jeg er af en anden opfattelse. Heldigvis er vores ret til ytringsfrihed jo mere på tapetet end normalt lige i øjeblikket, så jeg vil nu alligevel tillade mig, at komme med mine holdninger....

Jeg er helt på linje med, at man virkelig skal tro på sine drømme, og ikke mindst kan man gøre en stor forskel i dagligdagen, ved at tænke positive tanker, men jeg beklager, jeg er dog ikke af den opfattelse at drømme går i opfyldelse, blot ved at tro på dem, eller for del sags skyld ved at sende ønsker til universet. Om jeg begriber, hvordan så mange kvinder, som ellers fremstår både intelligente og arbejdssomme, kan hoppe på den trend. Måske handler det om at ønske noget mere end det man allerede har, og i søgen efter mere lykke, kommer man til at sammenligne sig med andre – andre som udadtil fremstår som værende lykkelige, og forsøger at kopiere det de gør.

At nå sine mål handler ikke bare om at tro nok på dem, det handler også om at planlægge, hvad der skal til for at nå i mål, men mest af alt, kræver det altså også handling. Det kan godt være, at vi kan lytte til webinarer, gå på kursus, eller læse om, hvordan man ved at være autentisk i sit arbejde eller ved at manifestere sine indtjeningsdrømme kan tjene markant flere penge i sin virksomhed. Jeg faldt over en hjemmeside den anden dag, som gav nogle gode råd til, hvordan man kan opnå sine inderste drømme. Ingen af de nævnte råd, handler om hvordan der skal arbejdes hver eneste dag, for at nå i mål. Det handler mest af alt om at tro på det, sende tanker til universet og være taknemmelig...... jeg tillader mig lige at lade den stå uden nærmere ord!

Jeg faldt over det en dag, hvor to af de par, der kom hos mig i parterapi den dag, havde talt om at sende tanker til universet... nå ja, hvis jeg skal være ærlig, så var det jo kvinderne i begge par, der talte om, at de havde sendt så mange tanker til universet om, at deres parforhold skulle blive bedre – mændene kiggede trætte på mig!

Nu må vi altså holde op. Hvis vi vil have et bedre parforhold (eller have forandringer på andre områder), så kan vi ikke bare sætte os hen i sofaen og lytte til webinarer og tro på, at hvis vi tror nok på det, og sender både det ene og det andet afsted, så sker det af sig selv. Beklager og det kan godt være, at jeg lyder som en sur, træt og irriterende gammel kone, men det er altså nødvendigt at handle, for at skabe forandring!

Hvis man gerne vil have et bedre parforhold, så må man bidrage noget mere, være konkret om, hvad man ønsker sig, være bedre i kommunikationen og tage mere initiativ til nogle af de ting, man savner i hverdagen – og det samme gælder, hvis man vil tjene flere penge i sin virksomhed, tabe sig, være mindre stresset, eller hvilke andre drømme man har.

LÆS OGSÅ: Har du lyst til at være kæreste med dig selv?

LÆS OGSÅ: Luk munden og få et bedre parforhold

LÆS OGSÅ: Parforhold: Lær at prioritere